Lampontwerp & vintage, iets bijzonders in uw huis
 

 

Diverse lampontwerpen.... voorbeelden...in winkel weer andere ook of anders.
Deze zijn ook te vinden bij 'alle lampen' op soort

Setje lampjes van Muranoglas (eigen ontwerp)
Deze twee unieke lampjes zijn geïnspireerd op het glas uit Murano waar dit Italiaanse glasontwerp vandaan komt. Half in de witte mist, dan een kneep in het glas en een donkere bruine vlek daartussen. Dit glas komt uit het Space Age tijdperk.... vandaar de keuze voor de de zilverkleurige uitstraling.
Formaat: H ± 30 cm Ø voet ± 17 cm
Prijs voor de set: € 290,-  (artikel.nr 2051)


Setje handgemaakte lampjes (eigen ontwerp)
Deze lampjes zijn mooi sober fris en toch warm. De handgemaakte, amberkleurige glaasjes in bloem vorm worden halverwege mat wat een bijzonder zacht licht geeft. De voet is van glanzend nikkel met halverwege een koperen tussenstukje.
Fitting E14 en een wit gedraaid stoffen snoer.
Formaat: H ± 22cm Ø ± 10cm
Verkocht (artikel.nr 2022)


Elegant tafellampje (eigen ontwerp)
Mooi smal en hoog tafellampje op goudkleurige voet met een kapje van gemarmerd glas. Het sierlijke lampje geeft een prachtig zacht en warm licht. Het glaasje is schuin gesneden en zit vast met een klem op een E14 fitting. Het lampje heeft een zwart gedraaid snoertje.
Formaat: H ± 43 cm Ø voet ± 10 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 2052)


Tafellampje (uit eigen atelier)
Dit eigenzinnige lampje is gemaakt van diverse zilverkleurige metalen. Zowel robuust en degelijk als bijzonder en toch elegant door het glaasje uit de jaren 50.De lamp heeft blauw stofsnoer en een kleine fitting.
Formaat: H ± 31 cm; B ±  13 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 1747)


Vintage tafellamp (eigen ontwerp)

De mooie glazen bol van Limburger Glashutte was de inspiratie tot dit eigen ontwerp. Op de houten, zwart gespoten voet is een glasdrager van geborsteld nikkel bevestigd. Daarop is met drie schroefjes de glazen bol bevestigd. Fitting E27
Formaat: H ± 35 cm; Ø 27 cm
Prijs: € 155, (artikel.nr 1978)


Tafellamp (eigen ontwerp)

Op deze mooi gevormde vorm van aluminium is de zwarte glasdrager bevestigd. Daarop is de glazen kap met open bovenkant geklemd. De lamp heeft een grote fitting en verspreidt mooi licht door het gevormde glas.
Formaat: H ± 40 cm;  B ± 20 cm
Prijs: € 115- (artikel.nr 1979)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Sierlijk lampje met boven een mooi blauw glazen kapje op een bloemvormige matglazen onderkant van matglas en met streepjesstructuur. Het blauwe kapje zit middels een klemveer op de fitting geklikt. Het verbindingsstuk tussen glas en voet is van messing.
Formaat: H ± 26 cm; Ø onderkant ± 26 cm
€ 125,-  (artikel.nr 1881)Tafellampje (eigen ontwerp)
Dit turquoise/kobalt blauwe glas heeft een tapse vorm die breder is dan de voet die het glaasje draagt. Het glas valt op een antiek koperen helft van een kroonluchter bol en het voetje heeft een sierlijk gestileerde reliëf. Het contrast tussen de warme voet en het blauw maakt het lampje sterk.
Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen gouden snoer.
Formaat: H ± 20 cm; B ± 15 cm
Prijs: € 135,- (artikel.nr 1950


Tafellampje (eigen ontwerp)
Dit kobalt blauwe geribbelde glas heeft een bolle vorm die zich herhaald in de glasdrager en de voet in het zwart. Het tussenstukje in messing-kleur geeft een mooi contrast tussen het zwart en het blauw van het glas. Als de lamp aanstaat valt de blauwe kleur een beetje weg waardoor er geen koude sfeer ontstaat. Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen zwart snoer.
Formaat: H ± 24 cm; B ± x14cm
Prijs: € 125,- (artikel.nr 1951)


Setje bedlampjes (eigen ontwerp)
De zeep-groenen voetjes zijn een mooie drager voor de messing verschillend bewerkte sierdelen uit de jaren 40 die daarop liggen. Met nog een zwaar messing deel naar de antieke glazen emerald gerokte glaasjes bovenop. Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen goud snoer.
Formaat: H ± 18 cm Ø ± 13 cm
Prijs: € 220,- (artikel.nr 2029)


Tafellampje (eigen ontwerp)

Een 'Art de France' gesigneerd Pate de Verre  glas op een voet van nikkel metalen delen (een glimmend bovendeel en een voet met een geslagen structuur).
Samen vormen ze een speels geheel. Deze lamp heeft een grote fitting en een gedraaid stoffen zilver/wit snoer.
Formaat: H ± 28 cm; B ± 15 cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr 1965)


Tafellampje (eigen ontwerp)

Een 'Art de France' gesigneerd Pate de Verre glas op een voet van nikkel metalen delen (een glimmend bovendeel en een voet met een geslagen structuur).
Samen vormen ze een speels geheel.
Deze lamp heeft een grote fitting en een zwart gedraaid stoffen snoer.
Formaat: H ± 28,5 cm; B ± 15 cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr 1961)


Tafellamp met dubbel licht (eigen ontwerp)
Deze lamp bestaat uit twee identieke glazen schalen, met een bronskleurig middenstuk. In de bovenste schaal zit een wit gemarmerde glazen bol als pareltje... niet zichtbaar hier! Daaronder zit een grote fitting (E27). Onder het grote glas onderin de voet zit een kleine fitting...dus licht onder en boven!
Formaat: H ± 31 cm; B ± 34 cm
Prijs: € 195- (artikel.nr 1887)


Tafellamp met marmer (eigen ontwerp)

Lampje uit eigen atelier met marmer, koper en glas en kleine kraaltjes.. Deze lamp is asymmetrisch waardoor het licht zowel naar boven als beneden schijnt. De opaline rok-kapjes komen uit Frankrijk.
Formaat: H ± 42,5 cm; D ± 16 cm; B ± 16 cm
Prijs: € 175,- (artikel.nr 1038)


Wicky

Deze lamp is gemaakt van materialen variërend van een dubbelwandige aluminium schaal tot en met keuken benodigdheden. Er zitten zelfs onderdelen in van een antieke Henri Deux tafel.
Formaat: H ± 30 cm; Ø: ± 47 cm.
Prijs: € 235,-


Tafellamp  (eigen ontwerp)
Marmeren voet van diverse kleuren marmer. Prachtig gecombineerd met een aluminium voet en antiek geribbeld glas. Samen een monumentaal sierlijk geheel.
Formaat: H 47,5 cm,; Voet 33 x 11,5 cm. Glas Ø  ± 18,5 cm
Prijs: € 175,- (artikel.nr 1312)

 


Tafellamp (eigen ontwerp)
Zwart en rood geaderde marmeren voet gecombineerd met aluminium.  Samen een heel lief klein schemerlampje met een knikje zodat het licht een beetje versteld kan worden.
Formaat: H ± 21,5 cm Voet: ± 7,5 x 10.5 cm
Prijs: € 80,- (artikel.nr 1334)


 
Almera
Mooie antiek houten delen gecombineerd met een zware RVS voet. De kap is open en geeft een mooie ronde totaalvorm. De lichtbron die er in kan is vrij bepalend voor de lamp. Genoeg keuze in deze tijd!
Formaat: H ± 53 cm;  Ø ± 30 cm
Prijs: € 115,-  (artikel.nr 1004)

 
Tangli
Mooie antiek houten delen gecombineerd met een rooster voet. De kap is open en het geheel is matzwart. De lichtbron die er in kan is vrij bepalend voor de lamp. Genoeg keuze in deze tijd!
Formaat: H ± 56,5 cm; Ø ± 33 cm
Prijs: € 125,-  (artikel.nr 1023)

 
Solé tafellamp

Mooie grote tafellamp gecombineerd met antieke houten en metalen delen. Zowel de voet als de kap is van glas. Geeft mooi difuus licht, kleine metalen fitting.
Formaat: H ± 60 cm; Ø ± 34 cm
Prijs: € 225,- ( artikel.nr 1054)

 
Triomph  (uit eigen atelier)
Dit is een lampje dat glas doet herleven. Combinatie van verschillende glazen vormen. Met een metalen tussenstuk. Onder het bovenglas zitten 2 kleine fittingen. Het bovenste glas kan er af gehaald worden dmv een vleugelmoer.
Formaat: H ±  30 cm; Breed ± 27 cm
€ 125,- (artikel.nr 1669)

 
Baberge
Een magische lamp door de combinatie van een oud glazen eivorm  met een gewolkte glazen effect en ook de glazen voet is gemarmerd. Daartussen een zwarte ring. Het licht komt uit het ei en onder de glazen! Te bezichtigen op aanvraag.
Formaat: H ± 27 cm; B ± 29 cm
Prijs: € 285,-


Schelpenlamp (eigen ontwerp)

Mooi gecombineerde wereld van warme en koude kleuren en materialen. Het mooie glaasje heeft de structuur van schelpen en geeft prachtig warm licht. De metalen brede voet geeft een mooi contrast.
Formaat: H ± 29 cm;  Ø ± 22 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 1514)


Diabo (eigen ontwerp)
Lamp gemaakt van hout en aluminium.
Het licht komt van onderaf naar boven en schijnt het glaasje er boven aan. De lamp is gemaakt van vintage materiaal  (halogeen 12 volt)
Formaat:  H ± 26cm; Ø ± 24 cm
Prijs: € 125,-  

 
Bulbje met een randje (eigen ontwerp)

Mooie aluminium basis op een blauw/koperkleurige metalen voet. De glazen schaal is van glas gemaakt met de fusion--techniek. Een bijzondere lamp erg mooi ook als uplighter op en kast.
Formaat: H ± 50 cm; Ø ± 23 cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr 1537) 
Miditri
Weer een andere combinatie van ‘oud ontmoet nieuw’. Deze lamp heeft de uitstraling van een meubelstukje of een klein altaartje.
Formaat: H± 53 cm;  B ± 52 cm
€ 255,- 

 
Triam

Een unieke lamp op antieke wieltjes. Aluminium, hout en een glazen kelkje.
Dit geeft een industriële uitstraling.
Formaat: H ± 21 cm;  B ± 40 cm 
€ 180,- 
 


Micryo
Een opvallende lamp die zichzelf goed belicht. Het geheel rust op een glazen voet. Deze lamp heeft een kleine fitting waar een mooie ledspot in kan zodat het licht op de metalen plaat valt en het licht weerkaatst.
Formaat H ± 36 cm;  B±  38 cm
Prijs: €180,-Verkochte lampen


 


Tafellampje (eigen ontwerp)
Mooi lampje gemaakt van oude materialen. Zo is de zware gietijzeren voet afkomstig van een oude olielamp en het glaasje uit Frankrijk. Het glas is groen gemarmerd met en zilver streepje op de ribbels van het glas. Onder het glas zitten 2 kleine fittingen die het licht een beetje verdelen. Het lampje heeft een zwart gedraaid stoffen zwart snoer met daaraan een schakelaartje.
Formaat: H ± 26 cm; Ø kap ± 20 cm
Verkocht  (artikel.nr 2063)


Blazi
Prachtige lamp ontworpen in de stijl van Art deco met ook origineel oude onderdelen. De voet is van hout met daar op een drukknopje, gecombineerd met koper en glas.
Formaat: H ± 38 cm; Ø: ± 22 cm.
VerkochtSetje handgemaakte lampjes (eigen ontwerp)
De vrolijke puntjes in het glas en op de voet maken je meteen vrolijk! Zodra ze aan staan ben je echt bijzonder gelukkig! Prachtig effect door de Franse vintage glaasjes door de dikte, vorm en de kleur.
Voorzien van glanzend wit stoffen snoer.
Formaat: H ± 17 cm Ø ± 10 cm
Verkocht (artikel.nr 2037)


Furize (uit eigen atelier)
Prachtig ontworpen lamp van oude onderdelen. Het glas is ook uit de jaren 50 even als de metalen voet. Heel sierlijk ontwerp ook als vorm als de lamp uit staat.
Formaat: H ± 59,5 cm; Ø ± 26 cm
Verkocht (artikel.nr 1665)


Setje (bed)lampjes (eigen ontwerp)
Deze set lampjes hebben een rond cremekleurige voetje wat mooi combineert met de rest.
De ballonvormige honingkleurige glaasjes zijn bevestigd op een koperen messing middenstuk.
De lampjes hebben een kleine fitting en een wit gedraaid stoffen snoer.
Formaat: H ± 21 cm Ø ± 10 cm
Verkocht  (artikel.nr 2023)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Dit zacht roze lampenglas uit omstreeks 1930 is prachtig getrapt met een mooi bolletje bovenop. Het glas valt in een roodkoperen kleur glasdrager met een zwarte voet die samen zijn verbonden met een oud messing sierelement. Deze lamp heeft een grote fitting en een gedraaid stoffen zwart snoer.
Formaat: H ± 24,5 cm;  Ø ± 15 cm
Verkocht   (artikel.nr 1963)


Tafellampje (uit eigen atelier)

Mooi bescheiden lampje met een strakke uitstraling. De zwarte voet is van metaal. Voor de sier zweven daar nog mooie metalen sprieten boven. Het prachtige glaasje komt uit de jaren 50.
(kleine fitting)
Formaat: ±  31 cm; B ± 15 cm
Verkocht  (artikel.nr 1713)


Tafellampje (eigen ontwerp)

Combinatie van een opengewerkte voet van aluminium met oude koperen elementen met het glazen buikje maakt de lamp elegant. Het melk witte glaasje is uit de jaren 50. Deze zit op de kleine fitting geklemd.
Formaat : H ± 35 cm;  Ø 18 cm
Verkocht (artikel nr. 1774 B)


Setje bedlampjes (eigen ontwerp)
Lief setje door de verschillende tinten die samen een sieraadje vormen. De turquoise voetjes zijn een mooie drager voor de zware messing sierdelen uit de jaren 40 die daarop liggen met daarboven de glazen schuine glaasjes die het licht naar achteren vrij laat tegen de muur. Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen zwart snoer.
Verkocht (artikel.nr 2012)


Setje tafellampjes met glas van Helena Tynell

Het glas is ontworpen door Helena Tynell voor Glashütte Limburg, Germany gedurende de jaren '60. Deze glaasjes verdienden een mooi onderstel in haar sfeer zodat het vooral om het glas gaat, ze zijn speciaal daarvoor ontwerporpen.
De glastinten van beide lampjes verschillen enigszins van elkaar.
Verkocht (artikel.nr. 2002)


Setje van 2 lampjes (eigen ontwerp)

Deze lampjes uit eigen atelier zijn gemaakt van oud glas. Aan de onderkant zijn de glaasjes gebruikt met een bloemvorm van matglas en boven transparant geribbelde glaasjes uit 1930. Het snoer is transparant.
Formaat: H ± 18 cm en Ø ± 22 cm
Verkocht (artikel.nr 1064)


Amber stel
Een lief stel prachtige lampjes met craquele glas in amber kleur op messing antieke voet. Het glas is ontworpen is van Glashütte Limburg, Germany uit de jaren '60. Deze glaasjes verdienden een mooi onderstel in haar sfeer zodat het vooral om het glas gaat, ze zijn speciaal daarvoor ontworpen.
Verkocht


Tafellampje (eigen ontwerp)
Origineel lampje bestaande uit een wit matglazen open bol gedragen door een metalen voet met dezelfde rondingen maar dan tegengesteld gestapeld in de kleuren lichtgroen en zwart.
Formaat: H  ± 26 cm; B ± 16 cm
Verkocht (artikel.nr 1962)


Setje bedlampjes (eigen ontwerp)
Erg blij met dit ontwerpje door de verschillende tinten die samen een sieraadje worden. De turquoise voetjes met de messing sierdelen uit de jaren 40 die daarop liggen met daarboven de glazen zes-hoekige tapse glaasjes bovenop.
Formaat: H: ± 19 cm; B ± 7 cm
Verkocht (artikel.nr 1952)


Tafellampje (eigen ontwerp in opdracht)
Een 'Art de France' gesigneerd Pate de Verre glas op een voet van chromen en zwarte delen die elkaar afwisselen met een variatie van vormen zodat ze niet hetzelfde zijn maar wel bij elkaar horen.
Deze lampjes hebben een grote fitting en een gedraaid stoffen zwart snoer.
Formaat: H ± 28 cm; Breed:± 15 cm
Verkocht (artikel.nr 1964)


Tafellamp (eigen ontwerp)
Strak lampje van zwart metaal aan de voet met daarboven een glanzend nikkel element waar het glas op rust. Het glas is uit de jaren 60 dat geklemd zit met klemveren in de houder. Deze lamp heeft een grote fitting en een gedraaid stoffen zwart snoertje met schakelaar.
Formaat: H ± 20 cm en B ± 20 cm Ø kap 20 cm
Verkocht (artikel.nr 1949)


Tafellampje (uit eigen atelier)
Mooie sierlijke lamp met een opaline kelk die het licht doorlaat rondom en vrij naar boven. De voet is  van hout met daar op een versiering van een messing bloem. De combinatie van zwart, messing en hout geeft samen een mooi e sfeer.
Formaat : H ±  49 cm,  Ø 20 cm
Verkocht (artikel nr.1851)


Fuga  uit eigen atelier)
Prachtige lamp, opgebouwd uit 2 dubbelwandige aluminium schalen met 4 staande buizen. Daartussen loopt een transparante draad naar de lamp. Het melkglas komt uit de jaren 60.
Formaat: H ± xx cm D xx cm, Ø ± xx cm
Verkocht (artikel.nr 1670)


Monumentale lamp  (eigen ontwerp)
Hele stoere lamp die er mag zijn. Hele brede dik aluminium voet met noppen. Met 2 dragers wordt het licht naar boven gebracht en omrasterd en afgedekt.
Formaat: H ± 40,5 cm Ø ± 30 cm. Voet 42,5 x 25 cm
Verkocht (artikel.nr 1309)


Tafellampje (eigen ontwerp)

Dit appelgroene glas heeft een brede paddestoel vorm die breder is dan de voet die het glas draagt. Het glas valt in een roodkoperen kleur glasdrager met een zwarte voet die samen zijn verbonden met oud messing sierelementen. Deze lamp heeft een grote fitting en een gedraaid stoffen zwart snoer.
Hoog: ± 26 cm Breed: ± 22 cm
Verkocht  (artikel.nr 1960)


Thermu

Met een mix van diverse vintage materialen, is dit een unieke lamp met een prachtig origineel lichtschakelaartje.
Hoog: 32 cm Breed: 18 cm
Verkocht


Mushroom lamp (eigen ontwerp)
Dit mooie glas van een plafonniere uit de jaren 50-60. Het voetje was onvindbaar maar het glaasje is zo mooi, net als een paddenstoel. Lamp heeft een grote fitting (E27).
Hoog: ± 30 cm Breed:± 20 cm
Verkocht  (artikel.nr 1859)


Remus

Grote bijzondere lamp door zijn eigenzinnige combinaties van staal, hout, koper en een metalen kap die vanbinnen goudkleurig is.
Formaat: H ± 90 cm; B: ± 36 cm
Verkocht


Bureaulamp zeer mobiel (uit eigen atelier)

Deze grote bureaulamp is gemaakt van aluminium, chroom en messing met een oud kopje. De lamp heeft een zwaar gewicht in de voet waardoor de uitval groot is. Bijzonder bij deze lamp is de schuine insteek in de aluminium vaas.
Verkocht (artikel.nr 1809)


Belo (eigen ontwerp)
Prachtig lampje op een houten voetje gecombineerd met staal en matglas. De vorm van het glas zorgt voor een erg mooie licht-werking in combinatie met deze kop-spiegellamp.
Formaat: H ± 17 cm D 17 cm, Ø ± 17 cm
Verkocht (artikel.nr 1620)


Klokje's (2 stuks uit eigen atelier)
Deze lampjes (2 stuks) hebben een aluminium voet in de vorm van een klok. Met een getrapte rand aan de bovenkant en een schaal waar de glaasjes uit de jaren 50 op rusten.
Formaat : H ± 35 cm, Ø 18 cm
Verkocht  (artikel nr. 1775)


Petite lumière  (eigen ontwerp)

Dit lampje is een variatie uit een kleine serie die allemaal gemaakt zijn van oude onderdelen uit de jaren 40-50 vorige eeuw. Deze lampjes zijn gecombineerd met een rond wit matglazen kapje uit de jaren 50. Doordat deze lampjes een kleine fitting hebben kun je er koelkastlampjes in doen.
Formaat: H ± 21 cm, Ø ± 14 cm
Verkocht  (artikel.nr 1531)


Petite lumière  (eigen ontwerp)

Dit lampje is een variatie uit een kleine serie die allemaal gemaakt zijn van oude onderdelen uit de jaren 40-50 vorige eeuw. Dit lampje iseen combinatie van een eikenhouten voet, koper en glas. Doordat deze lampjes een kleine fitting hebben kun je er koelkastlampjes in doen. (ook in led te krijgen)
Formaat: H ± 20 cm, Ø ± 12 cm
Verkocht (artikel.nr 1780)


Tafellampje (uit eigen atelier)

Combinatie van een opengewerkte voet van aluminium met koperen warme delen en glas. De oude koperen elementen in combinatie met het glazen buikje maakt de lamp erg elegant. Het melk witte glaasje is uit de jaren 50. Deze zit op de kleine fitting geklemd.
Formaat : H ± 35 cm,  Ø 18 cm
Verkocht  (artikel nr. 1774 B)Klein bureaulampje (eigen ontwerp)

Uniek lampje gemaakt van hele oude materialen zoals de koperen kop en de metalen voet. Vanuit de voet en de kop is de lamp iets kantelbaar. De lamp heeft een kleine fitting
Formaat: H ± 36 cm D 20 cm, Ø ± 12 cm
Verkocht  (artikel.nr 1513)


Spiegel bureaulamp (eigen ontwerp)

Stoere lamp met een mooie boog en een kantelbare kop. Op de voet zit de schakelaar. Aan de binnenkant van de kap zit een spiegel-cirkel uit de jaren 40. Reflecteert goed.
Formaat: H 52 cm en zowel de voet als de kap Ø 20 cm
Verkocht (artikel nr.1494)


Set glazen (bed)lampjes

Uit eigen atelier deze gecombineerde glaasjes. Onder  zijn antieke franse glaasjes gebruikt die dienen als staander. Boven de ronde glaasjes met een ritmische structuur. Deze lampjes hebben een wit snoer met schakelaar.
Formaat: H ± 20,5 cm en Ø ± 21,5 cm
Verkocht (artikel.nr 1185)


Petite lumière (eigen ontwerp)
Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit kleine lampje heeft een sobere uitstraling maar toch een bloem! Het moderne glaasje is mat amberkleurig.
Formaat: H ± 19,5 cm en  Ø 9 cm
Verkocht  (artikel nr.1451)


Info volgt nog
Omschrijving
Formaat: H xx cm en Ø xx cm
Jaartal: jaren xx
Verkocht  (artikel nr. 1383)
Mini bloemlampje (eigen ontwerp)
Schattig klein lampje van messing met een glazen roos waar wwn lampje in zit.
Formaat: H 16 cm max en Ø 10,5 cm
Jaartal: ± materiaal jaren 70
Verkocht (artikel.nr 1354)


Elegante set jaren 20 (eigen ontwerp)
Bijzonder mooie set gemaakt van materiaal uit de jaren 20. De staanders zijn hoedenhouders uit Den Haag, Het gemarmerde en gewolkte glas ook uit de Art Deco tijd evenals de glashouders.
Formaat : H ± 78 cm  B ± 15 cm Ø  glas ± 15 cm
Formaat : H ± 68 cm  B ± 15 cm Ø  glas ± 15 cm
Jaartal:  materiaal ± 1920, gemaakt 2017
Verkocht (artikel.nr 544)


Frans lampje op marmeren voet

Bijzonder elegant lampje van koper, marmer en een nieuw zacht roze glaasje. Het lampje is omgebouwd naar een kleine fitting E14.
Formaat: H ± 20 cm, voet  20 x10 cm.
Jaartal: ±  jaren 40
Verkocht (artikel.nr 525)


Paraplu-lampje (eigen ontwerp)

Dit tafellampje heeft een glaasje en voetje uit de jaren 20. Dit is een eigen ontwerp van oud materiaal. Onder het glazen glas 2 kleine fittingen met porselein.
Formaat : H ± 35 cm  Ø voet ± x12 cm Ø glas ± 22 cm
Jaartal: materiaal ± 1920, gemaakt 2017
Verkocht (artikel.nr 547)


Fakkellampen (eigen ontwerp)
Prachtige lampjes met een marmeren voet. De glaasjes komen uit de jaren 50 en zijn schuin afgesneden. De lampen staan schuin op de schacht.
Formaat: H xx cm en Ø xx cm
Jaartal: jaren 50
Verkocht (artikel nr.1395)


Als twee druppels (eigen ontwerp)
Aluminium lampje met een glaasje uit de jaren 50.
De voet is van aluminium in de vorm van een blaadje. Het glaasje is zacht geel of créme met een verticaal streepje.
Formaat: H ± 32 cm en Ø ± 11,5 cm
Verkocht  (artikel nr.1482)


Setje marmeren lampjes (eigen ontwerp)
Zwart marmeren voetjes met een klein werkje. De glaasjes lopen schuin af naar achteren. De kleur is oud roze en het glas is gewolkt en gemarmerd met zwart..
Formaat: H ± 22,5 cm Ø ± 10 cm.
Verkocht (artikel.nr 1350)


Tafellampje raket (eigen ontwerp)

Mooi simpel lampje van oud zwart metaal en koperen elementen. De schoonheid zit in het mooie gebubbelde glas uit de tijd van space age. (Helene Tynel?)
Formaat: H 32 cm en Ø 13 cm
Gereserveerd Prijs: € 155,-  (artikel nr.1394)


Druppel

Info volgt nog
Formaat: H ± xx cm D xx cm, Ø ± xx cm
Verkocht (artikel.nr 1503)
Duizend en één nacht lampje
Romantisch oud lampje met een koperen voet en een oud roze glaasje.
Formaat: H 43 cm Ø ± 22 cm
Jaartal: ± jaren 30
Verkocht  (artikel.nr 1117)


Buble (eigen ontwerp)

Prachtige tafellamp van aluminium met een schakelaar in de voet. De glazen bol is uit de jaren 70. In het glas zitten allemaal kleine luchtbelletjes die het licht een speels effect geeft.
Formaat: H ±37 cm en Ø ±20 cm
Verkocht  (artikel nr.1413)


Petite lumière  (eigen ontwerp)

Dit lampje is een variatie uit een kleine serie die allemaal gemaakt zijn van oude onderdelen uit de jaren 40-70 vorige eeuw. Deze lampjes zijn gecombineerd met een rond wit matglazen kapje uit de jaren 50. )
Verkocht (artikel.nr 1532)


Houten fantasielamp (eigenontwerp)
Mooie houten schaallamp gecombineerd met oude zwarte kettingen uit de jaren dertig of veertig en metalen elementen boven de kap en aan het plafond.
Formaat: H xx cm en Ø xx cm
Verkocht  €145,-(artikel.nr 1630)

 
Setje lampjes M/V (eigen ontwerp)
Messing lampjes met prachtig glaasjes uit de jaren 60 met luchtbelletjes. Voorzien van kleine fitting.
Formaat: H ± 33/29 cm en Ø ± 15 cm
Verkocht (artikel.nr 1349)


 
Setje lampjes M/V (eigen ontwerp)
Messing lampjes met prachtige Pate-de-verre glaasjes uit de jaren 20. Voorzien van kleine fitting.
Formaat: H ± 31 cm en Ø ± 15 cm
Verkocht  (artikel.nr 1348)


Zo binnen zo buitenlamp (eigen ontwerp)
Deze grote zware glazen rol van matglas is de basis van het ontwerp. Zowel aan de buitenkant als van binnen zit een antieke goudkleurige lamphouder gemonteerd. De buitenste draagt nog een klein eigen glaasje.
Formaat: H ± 36 cm en Breedste kant ± 36 cm
Verkocht (artikel.nr 1127)


Houten schaallamp  (eigen ontwerp)
Prachtig ontwerp van hout en zwart metaal. De verhoudingen hebben een mooie harmonie. Ook het contrast van warm hout met zwart metaal maakt deze lamp uniek.
Formaat: H 92 cm en Ø 25 cm
Verkocht  (artikel.nr 1506)

 
Flexi (eigen ontwerp)

Robuust maar lief lampje met een aluminium voet waaronder een plak chroom is geplaatst. De houten schijf geeft een warme tint aan de lamp.
Formaat: H ± 32 cm en Ø ± 20 cm
Verkocht (artikel.nr 1222)

 
Carrousel lamp
Deze lamp is gemaakt van oude materialen behalve het glas. Bijzondere vorm met draaibare open glaasjes. Een opvallend origineel ontwerp.
Formaat: H ± 60 cm en Ø ± 30 cm
Jaartal: ± Materialen uit de 40 en 50
Verkocht (artikel.nr 610)


Tafellamp (eigen ontwerp)
Zwart marmeren voet prachtig gecombineerd met rond en vierkant. Ook het glaasje uit de jaren 50 geeft het gevoel van rond en vierkant weer met een klein subtiel streepje.
Formaat: H ± 40 cm Ø ± 10 cm.
Verkocht (artikel.nr 1333)


Cilin, lampje van glas
Dit lampje staat mooi stevig op een mat glazen voet, gecombineerd met eveneens een mat kelkje. Dit lampje komt uit ons eigen atelier. Het snoer is transparant en past goed bij het geheel.
Formaat: H ± 20 cm en Ø ± 15 cm
Verkocht (art.nr. 955)

 
Glazen hanglamp
Prachtige subtiele lamp met 3 gesloten transparante glazen met een kringeltje. Transparant snoer met kleine koperen afsluitplaatjes en een wit plafond deel.
Formaat: H ± max 144 cm en Ø ± 30 cm
Verkocht - artikel.nr 1055)


Standi 2x (bed)lampjes (eigen ontwerp)
Stevig aluminium lampjes met een glaasje uit de jaren 50.
Formaat: H ± 31,5 cm en Ø ± 13 cm
Verkocht (artikel.nr 1230)

 
Multifunctionele lamp  (eigen ontwerp)
Robuuste lamp voor zowel op tafel of op de grond. Mooie combinatie van hout, metaal een flexibele stang die alle kanten op kan. Roze glaasje met goud uit de jaren 50.
Formaat: H max ± 115 cm, Voet Ø ± 25 cm.
Verkocht (artikel.nr 1317)

 
Kupper
Deze lamp is gemaakt van vintage onderdelen. Bijzonder gecombineerd met een stevige voet, koperen details en een kapje met een motief van slangenleer.
Hoog: 47cm B: 45 cm
Verkocht

 
Tafellamp (eigen ontwerp)
Zwart marmeren voet prachtig gecombineerd met een voet van alpaca en antiek geribbeld glas. Samen een sierlijk geheel.
Formaat: H ± 31 cm Ø ± 16 cm. Voet 16 x 11 cm.
Verkocht  (artikel.nr 1305)


Lavan

Hier is een oude fotolamp gecombineerd met een bijpassende aluminium voet. Het snoer mag zichtbaar zijn en geeft een industrieel karakter.
Hoog: 62cm B: 32 cm
Verkocht


Als twee druppels (eigen ontwerp)

Aluminium lampje met een glaasje uit de jaren 50.
De voet is van aluminium in de vorm van een blaadje. Het glaasje is zacht geel of créme met een verticaal streepje.
Formaat: H ± 32 cm en Ø ± 11,5 cm
Verkocht  (artikel nr.1482)


Artivin (eigen ontwerp)
Lamp van diverse metalen inclusief een bruine voet uit de jaren 70. De vier chromen pijlers dragen de schaal met daarop schaal met glas uit de art deco tijd. Geeft prachtig difuus licht. Het geheel is tijdloos en monumentaal.
Formaat: H ± 55 cm en Ø ± 30 cm
Verkocht (artikel.nr 1310)

 
Oud tafellampje
Dit lampje is gemaakt van een oude hoedenstandaard uit 1920 gecombineerd met een oud Frans glaasje.
Formaat: H ± 42 cm en Ø ± 12 cm
Jaartal: ± jaren 20
Verkocht (artikel.nr 971)

 
Info volgt nog (Eigen ontwerp)
Omschrijving
Formaat: H xx cm en Ø xx cm
Jaartal: jaren xx
Verkocht (artikel nr. 1379)

 
Sunny (eigen ontwerp)
Lamp van hout en aluminium met een glazen zachtgele schaal. De blankhouten voet is beschilderd met geel en goud tinten. De vier aluminium pijlers dragen de aluminium schaal met glas.
Formaat: H ± 68 cm en Ø ± 30 cm
Verkocht (artikel.nr 1242)

 
Menhir hoog
Hoge elegante lamp gemaakt van een hoedenstandaard uit 1920 gecombineerd met een chromen glasdrager met 3 schroefjes. Het melkglazen kapje heeft de menhir vorm.
Formaat : H ± 94 cm  B ± 15 cm
Materialen dateren uit de 40 en 50er jaren
Verkocht (artikel.nr 967)

 
Lampe de quisine

Lamp met een glazen bolletje op een hand keukenrasp gemonteerd. Mooi asymetriche voet. Het licht gaat mooi rond. Het glas zit geklemd en de lamp heeft transparant snoer.
Formaat: H 38 cm, B 23 cm D 34 cm
Verkocht

 
Petite lumière
Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje heeft een mooie 'S' vorm waar het matglazen roosje wordt vastgehouden door een bloemvorm met 3 schroefjes..
Formaat: H ± 34 cm en B ± 20 cm
Verkocht (artikel.nr 1024)

 
Petite lumière (eigen ontwerp)
Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje heeft een mooie  boogvorm waar het matglazen roosje wordt vastgehouden door een bloemvorm met 3 schroefjes..
Formaat: H ± 22 cm en B ± 16 cm
Verkocht (artikel.nr 1032)

 
Petite lumière
Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje heeft een elegante bloemvorm met een opengewerkte zwarte voet. He rok-glaasje geeft een mooie tegenbeweging.
Formaat: H ± 28 cm en B ± 25 cm
Verkocht  (artikel.nr 1019)

 
Glaho
Fiere stoere lamp van hout en messing met een conisch glaasje die een klein marmerachtige structuur heeft.
Formaat: H ± 69 cm Ø: ± 30 cm
Verkocht

 
Tafellamp
Bijzonder gecombineerde lamp met een zeer romantische zilverkleurige poot met bloemstructuren gecombineerd met een strakke bovenkant en een glaasje uit de jaren 50.
Formaat: H ± 52cm en Ø ± 18 cm
Verkocht (artikel.nr 1001)

 
lantaren lampje
Deze lamp is gemaakt van oude materialen zoals het kersenkleurige houten voetje, de stang van geribbeld bronskleurig koper en het glaasje.
Formaat: H ± 35 cm en Ø ± 16 cm
Jaartal: ± Materialen uit de 40 en 50
Verkocht  (artikel.nr 1007)

 
Fusion lampje
Dit lampje is een eigen ontwerp van oude en gebruikte materialen. Een uniek charmant exemplaar van oud glas, messing en mat zwarte delen.
Formaat: H ± 15 cm en Ø ± 15 cm
Jaartal: ±  Materialen uit de 40 en 50
Verkocht (artikel.nr 614)

 
Boei
Deze lamp geeft zowel onder als boven licht. De grote bolvorm is van wit matglas, daar boven een keramische cylinder met een glas van een vliegtuiglandingsbaan.
Formaat: H ± 60 cm Ø: ± 35 cm.
Verkocht

 
Set (bed)lampjes
Deze zwarte lampjes zijn mooi simpel van vorm, de schuine roze gemarmerde  glaasjes geven warm licht en laten de vorm mooi doorlopen. Ook leuk naast je bed.
Formaat: H ±  20 cm en Ø ± 12 cm
Verkocht (artikel.nr 985)

 
Hibil
Mooie zwart houten gedraaide poot waarop een oude bewerkte koperen bol is bevestig. De kap is van metaal en dicht van boven. Een lamp met allure.
Formaat: H ± 98 cm Ø: ± 42 cm
Verkocht

 
Groffer
Deze robuuste  lamp is gemaakt met handgemaakte schalen. Het licht wordt mooi verdeelt door de glazen schaal.
Hoog: 67 cm Breed: 32 cm
Verkocht


Faki

Set lampjes erg geschikt voor naast het bed. Het glas mat in een gele/crème teint gemaakt van oude materialen.
Formaat: H ± 31 cm Ø: ± 16 cm.
Verkocht

 
Onisse
Een mooie houten lamp, zwart gepolitoerd met goud en een wit glazen bol. Een eye cather.
Hoog: 65 cm Breed: 35 cm
Verkocht

 
Cousjees
Elegante lampjes gemaakt van oude metalen bakjes met daarop gewolkte antieke glaasjes.
Verkocht

 
Iglesia                                                          
Lampje van oude Art-nouveau materialen met een helder frosted glas. Met sierlijke koperen elementen.
Verkocht


 
Industriële rotor
Unieke industriële zware lamp.
Dit onderdeel komt uit een fabriek en is gepareld in Friesland. In het midden zit er een E27 fitting met  kopspiegellamp.
Verkocht

 
Industriële hanglamp (small)
Unieke industriële zware lamp.
Dit onderdeel komt uit een fabriek en is gepareld in Friesland. Gecombineerd met een oranje snoer.
Formaat: H ± 22 en de ketting is 90 cm  Ø: ± 23 cm
Verkocht

 
Industriële hanglamp (large)
Unieke industriële zware lamp.
Dit onderdeel komt uit een fabriek en is gepareld in Friesland. Gecombineerd
met een transparant snoer.
Verkocht

 
Redes
Hoekige lamp met ronde onderdelen. Een vintage metalen kap in zwart evenals de voet. De stangen zijn van koper.
Hoog: ± 62 cm B: 26 cm
Verkocht

 
Opala
Deze lamp is een combinatie van antiek hout, een oude glazen kap en metaal.
Hoog: 64 cm Breed: 24 cm
Verkocht

 
Albasto
Deze lamp verdeelt het licht mooi door het gebruik van een albast-stenen kap. Het onderstel is van aluminium.
Hoog: 36 cm Breed: 28 cm
Verkocht

 
Con Ciotola
Deze lamp brengt twee werelden samen. Antiek met een industriële voet.Met twee lichtpunten.
Hoog: 42 cm Breed: 35,5 cm
Verkocht

 
Highlight
Hier is een oude vergaarbak van zink gebruikt voor een wandlamp hoog in de ruimte. Geeft zowel naar boven licht als aan de onderkant. Daar zit nog een lampje in het glas.
Verkocht

  
Tipola
Een mooie tijdloze lamp van aluminium met een handgemaakte glazen bol van gedeeltelijk matglas.
Hoog: 37 cm Breed: 29 cm
Verkocht


Dakio
Een aparte lamp omdat het licht van boven in een schaal reflecteert. Het snoer werkt als een speels element.
Hoog: 45 cm Breed: 35 cm
Verkocht


Uvo
Aluminium lamp met een houten kap.Hierdoor ontstaat er warm licht. Deze lamp is bijzonder in ieder interieur.
Hoog: 17 cm Breed: 29 cm
Verkocht


Foki
Met een mix van hout en een jaren 60 glazen kap is dit een lamp die herinnert aan Art deco.
Hoog: 26 cm Breed: 40 cm
Verkocht


Vergiet
Een grappige lamp die toch een leuk licht effect geeft door de gaatjes van het oude vergiet. Daarboven een zware glazen snijplank in het rond.
Hoog:  33 cm B:  14,5 cm
Verkocht


Cerchio di luce
Zwart houten circel met koperen accenten. De lamp heeft antieke glazen kapjes die het licht heel warm verdeeld over de ruimte. Het oranje snoer geeft een eigenwijze uitstraling aan het geheel.
Formaat: H ± 95 cm Ø: ± 85 cm
Verkocht


Duade
Een elegante tijdloze lamp van aluminium. Boven op een handgemaakt glazen kapje in de kleur bruin.
Hoog: 44 cm Breed: 29 cm
Verkocht


Rotsje op hakken  (uit eigen atelier)

De lampvoet staat op een steen van albast die weer staat op 3 hoge hakjes van beschilderd koper. Het glas dateert uit de jaren 60 en geeft daardoor een aparte combinatie.
Formaat: H ± 27 cm, Ø ± 21 cm
Verkocht (artikel.nr 1692)


Sept (set)
Lief elegant setje lampjes met glaasjes uit de jaren 50. Ranke houten zwarte voetjes.
Hoog: 45 cm Breed: 11 cm
Verkocht (2 stuks)Mist
Deze ranke lamp geeft zowel onder als boven licht. De onderkant is van wit matglas, daarboven een transparante matglazen vorm die het licht difuus maakt.
Hoog: ± 62 cm B: ± 16 cm
Verkocht

 
Byzan
Hier zijn 3 verschillende zeven gecombineerd met een bijpassende voet. Elegant lampje met karakter.
Hoog: ±50 cm B: 24 cm
Verkocht


Uplight
Modern strak ontwerp van aluminium en glas. Het glazen plaatje wordt gedragen door 3 armen.
Hoog: ± 35 cm B: 24 cm
Verkocht


Plafonniére
Simpel doch doeltreffend ontwerp van  glas. Kan heel dicht tegen het plafond aan gemonteerd worden.
Hoog: ± 35 cm B ± 30 cm
Verkocht


Henrytri
Dit is zeker geen ‘gewone lamp’ te noemen. Antieke onderdelen zijn gecombineerd met moderne vormen.
Hoog: 45 cm Breed: 33 cm
Verkocht


Filo
Robuuste lamp met contrast. Een open kap gecombineerd met een stevige voet en een rooster als voet.
Hoog: ± 75 cm B: 40 cm
Verkocht


Setaccio
Dit is een eigenwijs ontwerp met oude zeven als kap. Verder is oud hout en ijzerdraad, gecombineerd.
Hoog: 37 cm Breed: 31 cm
Verkocht


Glazi
Combinatie van vintage glas en metaal. Geeft erg mooi diffuus licht.
Hoog: 31 cm Breed: 28 cm
Verkocht


Florada
Twee glazen lampjes met oude boven kapjes met daaronder modern glas.
Hoog: 30 cm Breed: 10-15 cm
Verkocht


Terens
Deze store lamp heeft het glaswerk uit de jaren 60.
De voet is van zwaar alluminium.
Hoog: 35 cm Breed: 15 cm
Verkocht


Heading
Strakke lamp met veel eigenheid. Een oude metalen kap met 3 lichten daaronder. De poot is zwaar en zwart met een toefje chroom.
Hoog: ± 52 cm B: 40 cm
Verkocht
 


Bella ferro
Een lamp die voor verbeelding spreekt. Mooi versierde zware koperen kop met een verroeste zinken rand. Ook is er een mooie antieke ketting gebruikt die het geheel helamaal af maakt.
Formaat: H ± 80 cm Ø: ± 46 cm
Verkocht


Lanpi
Strak en eenvoudig design lamp gemaakt van RVS en koper, De lamp schijnt vrij gericht dus niet storend voor de ogen.
Hoog: 62 cm B: 32 cm
Verkocht


Sexas
Zeer elegant rank lampje met een apart licht. Het kapje is uit de 50er jaren!
Hoog: 51 cm Breed: 14 cm
Verkocht


Bo’s
Deze ranke lampjes zijn gemaakt van zwaar aluminium en mooie oude glazen kapjes. Qua uitstraling is het een aanwinst voor ieder interieur of bedrijf.
Hoog: 49 cm Breed: 9 cm
Verkocht


San Gamba
Dit is een variatie op de ‘Con Ciotola’. Deze is echter zonder houten pootjes. Met twee lichtpunten.
Hoog: 38 cm Breed: 29 cm
Verkocht 
Alluco (2 stuks)
Een mooie combinatie van hout en aluminium. Verspreid het licht mooi door de ruimte. Is als set verkrijgbaar!
Hoog: 14,5 cm Breed: 29 cm
Verkocht

Tafellamp (eigen ontwerp)
Zwart en rood geaderde marmeren voet gecombineerd met aluminium. Samen een heel lief klein schemerlampje met een knikje zodat het licht een beetje versteld kan worden.
Formaat: H ± 32 cm Ø glas ± 15 cm

Verkocht
<      >

 
 
 
 
Opbellen