Lampontwerp & vintage, iets bijzonders in uw huis
 


 

Tafellampen 

Wilt u een lamp bestellen of reserveren?
Noteer het artikelnummer en of de naam.

Bestellen/Reserveren? klik hier

 

 

De meeste lampen zijn uniek dus reserveer
of bestel snel uw keus voordat de lamp in de winkel verkocht kan worden...bellen kan ook.

 

 

Opsturen is meestal mogelijk afhankelijk van het formaat. De Giso lampen zijn bijna altijd te bestellen? Ook grotere aantallen.

 


Fagerhults Sweden luciferlamp
Lucifer is een bureaulamp die volledig van plastic is gemaakt en in 1975 voor Fagerhult werd ontworpen door het designer duo A&E Design, Tom Ahlström en Hans Ehrich. Het duo had belangstelling voor kunststoffen, en voor vorm en functioneel design.
lamp met TL buizen dus veel licht.
Formaat: H 58 cm B 102 Ø voet 22 cm
Prijs: € 210,- (artikel.nr 2355)


Reproductie Guzzini Mushroom
Luigi Massoni heeft rond 1960 lampen ontworpen voor Guzzini. Deze lamp is een reproductie in de geest van zijn ontwerpen. Het glas loopt mooi rond door waardoor je bijna nooit in de lamp kan kijken. Deze lamp is ook te krijgen in het rood en oranje.
Formaat: H ± 55 cm Ø ± 30 cm
Prijs: € 195,- (artikel nr 2353)


Reproductie Guzzini Mushroom
Luigi Massoni heeft rond 1960 lampen ontworpen voor Guzzini.
Deze reproductie is in de geest van zijn ontwerpen. Bij deze zit er een witte glazen bol in een oranje glazen bol met een chromen rand en hangt ook in een chromen rand waar het snoer doorheen loopt. (E14 fitting)
Formaat: H ± 26 cm Ø ± 24 cm
Prijs: €145,- (artikel nr 2354)


Italiaanse tafellamp met hand beschilderde kap
Studio Vasco Fontana Hollywood Regency stijl.  Mooie decoratieve lamp in de basisvorm al door de 6 kantige gewelfde vorm van keramiek. De kap heb ik beschilderd in de sfeer van een zomerse dag in de natuur..
Formaat: H ± 60 cm Ø kap ± 22 cm
Prijs: € 165,- (art. 2348)


Albaste tafellamp met kelk
Mooi voetje gemaakt van albast uit de jaren 60. Het glas dat er op zit is misschien iets ouder. Dit glas heeft een mooie textuur waardoor het licht mooi verdeeld wordt van de ledlamp (E27). Door de amberkleurige rand ontstaat er een goudsfeer!
Formaat: H ± 39 cm Ø kap ± 14 cm
Prijs: € 75,- (art.2350)


Tafellamp met hand beschilderde kap
Mooi zilverkleurig voetje met een Engels sfeertje. Het voetje is evenals het stoffen lampenkapje breder dan dat deze diep is. Uitermate geschikt voor een vensterbank. De kap heb ik beschilderd met een golf in de sfeer van een zomerse dag.
Formaat: H 55 cm B 30 cm D ± 16 cm
Prijs: € 95,- (art.2351)


Setje met art deco glas (eigen ontwerp)
De fraai geëtste glaasjes zijn mooi gevormd en nieuw gemaakt maar gebaseerd op de art-deco tijd. De glasdragers zijn zware onderdelen in bronskleur die overlopen naar de voetjes van matzwart.
Formaat: H ± xx cm Ø voet ± xx cm
Prijs voor de set: € 220,- (artikel.nr 2340)


Mooi setje sierlijke lampjes (eigen ontwerp)

De fraai gevormde glaasjes uit vervlogen tijden hebben een verticale ribbel met een donkere baan van een goud/zilverachtige structuur. De lengte wordt extra benadrukt met de strakke voet van glanzend nikkel.
Formaat: H ± 34 cm Ø voet ± 13 cm
Prijs voor de set: € 285,- (artikel.nr 2331)


Brokante tafellamp
Mooie oude lamp met een fraai patin. Een beetje in de sfeer van Egon Hillebrand. De kop is kantelbaar binnen de ruimte van de ronding waar de kap aanhangt.
Formaat: H ± xx cm Ø voet ± xx cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr2327)


Zwierig tafellampje (eigen ontwerp)
Op deze porseleinen ronde voetje zit een E14 fitting met een mooi gedraaid stof-zwart nieuw snoertje. In de fitting zit een kopspiegel-lamp waar het roze rokje op lijkt te zwieren. Een origineel lampje dat warm licht naar beneden geeft doordat de kopspiegellamp het licht naar boven tegenhoud.
Formaat: H ± 16 cm; voet Ø ± 11 cm
Prijs: € 65,-  (artikel.nr 2344)


Nieuw ontworpen Art Deco (eigen ontwerp)
Twee antiek gemarmerde glaasjes zijn hier gecombineerd met een messing en zwart tussenstuk. Deze originele, sierlijke lampjes staan bijvoorbeeld mooi op een schouw en op een dressoir of andere plek. Deze lampen hebben een grote fitting en een gedraaid stoffen zwart snoer.
Formaat: H ± 25 cm; kapje Ø 15 cm
Prijs voor de set: € 260,- (artikel.nr 2329)


Petite lumière Art deco (eigen ontwerp)
Dit klassieke lampje heeft een prachtig messing getrapt voetje met een opaal getrapt glaasje dat steeds smaller naar boven gaat als een dennenboom. Het lampje heeft een E14 fitting waar je bij kan door de drie schroefjes los te draaien. Het lampje heeft een goud gedraaid stoffen snoertje.
Formaat: H ± 28 cm; B ± 11 cm
Prijs: € 125,-  (artikel.nr 2319)


Setje lampjes van Muranoglas (eigen ontwerp)
Deze twee unieke lampjes zijn geïnspireerd op het glas uit Murano waar dit Italiaanse glasontwerp vandaan komt. Half in de witte mist, dan een kneep in het glas en een donkere bruine vlek daartussen. Dit glas komt uit het space age tijdperk.... vandaar de keuze voor de de zilverkleurige uitstraling.
Formaat: H ± 30 cm Ø voet ± 7 cm
Prijs voor de set: € 290,- (artikel.nr 2051)


Lykta mushroom lamp
Deze Lykta lampjes verschenen in de jaren 80 bij Ikea in allerlei kleuren. De binnenzijde van het melkglas is wit; de buitenzijde van het glas is paars gekleurd. Het licht verspreidt zich prachtig in verschillende tinten paars. E14 fitting.
Het kleur van het glas is licht beschadigd.
Formaat: H ± 24 cm; Ø 13 cm
Prijs: € 50,- (artikel.nr 2323)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Dit turquoise/kobalt blauwe glas heeft een tapse vorm die breder is dan de voet die het glaasje draagt. Het glas valt op een antiek koperen helft van een kroonluchter bol en het voetje heeft een sierlijk gestileerde reliëf. Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen gouden snoer.
Formaat: H ± 35 cm; Ø 27 cm
Prijs: € 155,- (artikel.nr 1978)


Giso tafellamp Duikelaar

Deze 'Duikelaar' staat op een losse ring, waardoor de zware 'kogel-voet' van de lamp in de ring elke positie gedraaid worden als een gewricht. Het armatuur is in mat nikkel uitgevoerd en heeft een E-27 fitting met een soepel zwart stoffen snoer.
Formaat: H ± 35 cm; Ø kap 14 cm
Doorsnede kap: Ø 14 cm
Prijs: € 350,- (artikel: Giso-tafel-Duikelaar)
Vaste collectie (in de winkel aanwezig)

 
Giso tafellamp SVR01
Sybold van Ravesteijn ontwierp midden in de jaren twintig van de vorige eeuw deze essentie van een tafellamp. Het is een unieke lamp door zijn eenvoud en kleine details. De lamp wordt geleverd inclusief lichtbron en verspreidt een diffuus licht (calex led opaal 4 watt 390 lumen)
Formaat: H 35 cm Ø voet ±  16 cm
Prijs: € 295,- (artikel.nr. SVR01)
Vaste collectie (Te bestellen van te voren!)


Pion lamp van Giso
De Pion heeft een halve glazen opaal bol op een strakke uitlopende voet van mat nikkel. De lamp heeft een zwart snoer met een schakelaar.
De lamp heeft een leuke link naar de mushroom lamp uit de vorige eeuw.
Formaat: H ± 33 cm Ø kap  ± 25 cm
Jaartal: jaren '30 vorige eeuw
Prijs: € 232,50 (artikel.nr T-822 + O-Z103 glas25 cm)
 Vaste collectie (Te bestellen van te voren!)


Giso tafellamp bureaulamp Rooney
De tafellamp Rooney is een verchroomde klassieke en solide bureaulamp. Door het contragewicht is de lamp soepel in hoogte verstelbaar en blijft in elke stand goed staan. E27 fitting. De lamp heeft een groot bereik en kan ook aan de muur als wandlamp.
Formaat: H ± 56 tot 82 cm Ø kap ± 12,5 cm
Prijs: € 437,50
Vaste collectie (Te bestellen van te voren!)


Giso bureaulamp Bakeliet
Prachtige bakelieten bureaulamp. Het tussenstuk is roodbruin bakeliet. Een eenvoudig en functioneel ontwerp met ingebouwde witte druk schakelaar. Onderin de voet zit zwaar glas als gewicht voor de stabiliteit, de lamp heeft een zwart stoffen snoer.
Formaat: H ± 31 cm Ø kap ± 21 cm
Prijs: € 295,-
Vaste collectie (Te bestellen van te voren!)


Giso Paris lampje
Ooit was dit model als bedlamp in hotels in Parijs in gebruik. Deze lamp is van glanzend nikkel en heeft een zwart schakelaartje op de voet voorzien van een zwart stoffen snoer en een bakelieten stekker. E27 fitting.
Formaat: H ± 26 cm Ø kap ± 16,5 cm
Prijs: € 190,-
Vaste collectie (Te bestellen van te voren!)


Zonnig setje bedlampjes (Eigen ontwerp)

Een set van twee kleine, speelse, zonnige lampjes.
De messing houdertjes staan op handgeschilderde voetjes van metaal. De gele glaasjes zijn schuin gesneden waardoor het licht naar de achterkant schijnt. Dit maakt de lampjes zeer geschikt als bedlampje. Aan de lampjes is een goudgedraaid stoffen snoer met schakelaar bevestigd.
Formaat: H ± 19 cm Ø ± 9,5 cm
Prijs: € 235,- per set (artikel.nr 2185)


Set (bed)lampjes (Eigen ontwerp)
De fris blauwe metalen voetjes zijn gelaagd en handgeschilderd. Ze vormen een bijzonder mooie combinatie met de handgeschilderde glazen kapjes.
De lampdragers van glanzend nikkel maken dit tot een mooi geheel.
Aan de lampjes is een stoffen wit-gedraaid snoer met schakelaar bevestigd.
Formaat: H ± 21 cm Ø ± 11 cm
Prijs: € 235,- per set (artikel.nr 2192)


 Setje bedlampjes (eigen ontwerp)
De zeep-groenen voetjes zijn een mooie drager voor de messing verschillend bewerkte sierdelen uit de jaren 40 die daarop liggen.
Met nog een zwaar messing deel naar de antieke glazen emerald gerokte glaasjes bovenop. Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen goud snoer.
Formaat: H ± 18 cm Ø ± 13 cm
Prijs: € 220,- (artikel.nr 2029)

 
Italiaans Stilnovo tafellampje
Twee elegante, zeer bijzondere design bedlampjes uit de jaren 50 van messing gecombineerd met wit, ontwerper Matego voor Arteluce in Stilnova tijdperk. Het kapje is kantelbaar en heeft in het kapje veel kleine gaatjes die het licht doorlaten. 
Formaat: H ± 24 cm en Ø voet ± 8,5 cm
Prijs voor de set € 180,- (artikel.nr 1118)


Vintage (bed)lampje
Robuust bedlampje van chroom met glas dat in het geheel op een houten rechthoekige voet is bevestigd. Het kapje kan naar boven en beneden worden gedraaid. Op de voet een rechthoekige drukschakelaar.
Formaat: H ± 22 cm kapje Ø ± 9 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 2103)


 Nog 1... Lampje met antiek roosje (eigen ontwerp)
Dit lampje bestaat uit een zwart gelakte voet met een handbeschilderde hel roze tussenstukje en een rode kraal. Uit het koperen antieke roosje komt het bloemenglaasje. Deze glaasjes uit Italë (Murano) zijn wit gemarmerd en gegraveerd.
Formaat: H ± 20 cm Ø ± 14 cm
Prijs per stuk € 115,- (artikel.nr 2038)


Vintage bedlampjes als set
Plastic lampjes met glazen kapjes. Op de voet zit een grote schakelaar waardoor je altijd het lichtknopje kan vinden ion het donker. De bol zit dmv een klemveer op de E14 fitting vast geklemd.
Formaat: H ± 20 cm L ± 13 cm
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs samen: € 120,- (artikel.nr 2316)


Tafellampje
Eenvoudig  sfeervol tafellampje. Het oud roze gemarmerde kapje wordt gedragen door een geborstelde nikkelen hoge voet. Het voetplaatje is licht gebogen voor een speels effect en waardoor hert zwarte snoertje er onder vandaan kan komen.
Formaat: H ± 41cm; kap Ø ± 11 cm
Prijs: € 65,-  (artikel.nr 2342)


Tafellamp op mooie voet
Deze mooie voet voet heeft twee armen en draagt twee 3-laagse rozenkapjes waardoor de lampjes diep in het glas blijven. Een arm gaat omhoog en de andere arm is zwenkbaar en in hoogte te stellen. Bij de kopjes zit een klein kogel-gewrichtje.
Formaat: H ± 76 cm Ø voet ± 16cm
Prijs: € 175,- (artikel.nr 2158)


Reproductie Jadran space age
Dit is een reproductie gebaseerd op de lamp die ontworpen is door het bedrijf Guzzini in de jaren 1968. Dit glas is ook in het wit te bestellen. Deze lamp heeft een grote fitting. Het rode glas is ook in een andere oranje/beige tint te krijgen.
Formaat: H ± 38 cm Ø ± 28 cm
Te bestellen!
Prijs: € 195,- (artikel nr 2178)


Reproductie Quadrifoglio Mushroom
Dit is een reproductie gebaseerd op de lamp van de Quadrifoglio (klavertje4) ontworpen door Gae Aulenti voor Guzzini in de jaren 60 van de vorige eeuw. Dit glas is ook in het wit te bestellen. Deze lamp heeft een led element in de lamp.
Formaat: H ± 30 cm Ø ± 28 cm
Te bestellen!
 Prijs: € 225,- (artikel nr 2179)


Reproductie Guzzini Mushroom  (ook in het wit!)
Luigi Massoni heeft rond 1960 lampen ontworpen voor Guzzini. Deze lamp is een reproductie in de geest van zijn ontwerpen. Het oranje glas is van binnen wit en heeft een E27 fitting. De ronde basis van het chroom valt mooi in het glas samen.
Formaat: H ± 23 cm Ø ± 27 cm
Komt er weer aan! De witte is in de winkel nu!
Prijs: €120,- (artikel nr 2177)


Tafellamp (eigen ontwerp)
Op deze mooi gevormde bol van aluminium zit een zwarte glasdrager waar in de glazen kap met een veer geklemd zit. De lamp heeft een grote fitting en verspreidt mooi licht door de textuur van het glas dat uit de jaren 70 afkomstig is.Lamp heeft een zwart stof gedraaid snoertje!
Formaat: H ± 40 cm en B ± 20 cm
Prijs: € 115- (artikel.nr 1979)


Vintage Gooseneck bureaulamp tafellamp
Deze oude aluminium tafellamp heeft een  flexibele stang en een voetje waar een drukknopje op zit. De kap kan naar voren en opzij gedraaid worden.
Deze lamp heeft een grote E27 fitting. Eenvoudig te richten op je werk.
Jaartal: jaren 40/60
Formaat: H ± 37 cm Ø voet ± 15 cm
Prijs: €95,- (artikel.nr 2096)


Art deco antiek
Deze prachtige antieke lamp is echt bijzonder ook door het mat glanzend staal. Deze is gerestaureerd en weer helemaal opgepoetst. Het is echt een zeldzame vondst van een mooi kaliber en sfeer. Onder de kap zit een E27 fitting. Het licht schijnt naar beneden en staat mooi op bureau of dressoir.
Formaat: H ± 39 cm Ø kap ± 32 cm
Prijs: €285,- (artikel.nr 2101)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Dit kobalt blauwe geribbelde glas heeft een bolle vorm die zich herhaald in de glasdrager en de voet in het zwart. Het tussenstukje in messing-kleur geeft een mooi contrast tussen het zwart en het blauwe glas. Fitting E14 en stof zwart snoer.
Formaat: H ± 24 cm; B ± x14cm
Prijs: € 125,- (artikel.nr 1951)


Klein jaaren 50 tafellampje
Mooi oud lampje uit de jaren 50. Het lampje heeft 2 grote fittingen onder de kap en een drukknopje op de voet. Dit lampje is mooi minimalistisch en toch chique en heeft een mooie vorm.
Formaat: H ± 40 cm en Ø ± 27 cm
Jaartal: ± jaren 50
Prijs: € 65,- (artikel.nr 974


Moderne tafellamp met rode kap
Deze strakke tafellamp heeft een vierkante voet van geborsteld nikkel dat op vier balletjes staat. Het rode glazen kapje uit de jaren 50 is vierkantig maar toch met zwierige puntjes als deze van bovenaf ziet en vanaf de zijkant transparante verticale lijnen.
Formaat: H ± 52 cm; kap Ø ± 12 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 2343)


VA29- Bauhaus desklamp
Bauhaus bureaulamp model, chroom en donker-groen gelakt, niet gemerkt. De kop heeft een kogel-gewricht. Deze lamp heeft een nieuw zwart stoffen snoer. Deze lamp heeft kleine deukjes op de voet.
Formaat: H ± 42 cm en D: ± 17 cm
Jaartal: ± jaren 1930
Prijs: € 120,- (artikel.nr 1968)


Notarislamp/bankierslamp Victoria Lampa
Deze oude notarislamp is een broertje van de Belgische Erpe lamp maar dan Duits. Deze Victoria Lampa is moeilijk te vinden en heeft een groen emaille kap. De voet is van zwart metaal en kan scharnieren vanuit de voet.
Formaat: ± H 38 cm en Ø kap 25 cm diep 30
Jaartal: Ongeveer 1920-1930
Prijs: € 170,- (artikel.nr 1907)


Kvintol Ikea Vintage Ilamp

Deze stijlvolle space age, mushroom tafellamp bestaat uit een stalen basis, een poot van gelakt beukenhout en een glazen kap. Door de vorm van de glazen kap wordt het licht mooi verspreid. Kleine fitting. Mooi design uit de jaren 90 vorige eeuw!
Formaat: H  ± 34 cm; Ø ± 27 cm
Prijs: € 145,-  (artikel.nr 2009)
 


Hala bureau of wandlampje
Leuk lampje van de Hala fabriek in Zeist.
Leuke duokleur bruin/wit met een donker metalen flexibele hals. Op de voet zit een drukknopje. Dit lampje kan ook als wandlampje fungeren.
Formaat: H 25 in deze stand cm Ø voet ± 10 cm
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs: € 75,- (artikel.nr 914)


Eyeball (bed) lampje Elma TT Lubljana Slovenia   Prachtig space age eyeball lampje met een prachtig ovaal kapje. De bruine bol kan van boven naar beneden gekanteld worden en de schakelaar zit in de voet verwerkt. Een lampje op je nachtkast of in een hoekje. Dit lampje heeft een kleine fitting.
Formaat : H: ± 21 cm Ø spot ± 14,5 cm D 12 cm
Jaartal: ± jaren 1960/1970
Prijs  € 110,- (artikel.nr 2182)

 
Stilux Milano tafel lamp

Prachtige Italiaanse lamp uit eind jaren 60 vorige eeuw met een kogelgewricht op de voet en een scharnier in de stang. De schakelaar zit op de voet en is vernieuwd evenals de bedrading. Op het chroom zit hier en daar wel schade door vocht. De kap en de voet zijn mat-zwart.
Formaat: H± 60 cm kap Ø20 cm, voet Ø20 cm,
Prijs: €185,- (artikel.nr 1920)

 
Ikea Iviken ice cube lamp
Deze prachtige lamp is zo simpel en sober dat die oogverblindend mooi is. Ook als de lamp aan staat is het licht mooi verdeeld over de vorm. Onderin zit een plasic bodem waardoor je de lamp kan vervangen. De fitting is E14 (kleine fitting)
Jaartal: jaren 1990
Formaat: H ± 15 cm D ± 15 cm B ± 15 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 2110)

   
Teepee tafellamp (SCE France)
Deze lamp valt op door haar geometrische vormgeving en is een vertegenwoordiger van de Bauhaus periode. De lamp is van melkglas met een kristalheldere punt, zodat het licht er extra door schijnt. De lamp is voorzien van een merksticker.
Formaat: ± H 32 cm en Ø ± 19 cm
Jaartal: ± '75-'99 vorige eeuw
Prijs: € 195,- (artikel nr.2077)
               


Vintage designlampje
Hand geblazen tafellampje in een bijzondere vorm. Het glas bovenop is rond en gematteerd; het onderste deel is transparant en doordat het glas in het midden naar binnen gedrukt is ontstaat een originele menselijke vorm.  Ja...het lijkt wel een beetje op billen! Deze lamp heeft een G9 fitting.
Formaat: H ± 18 cm  Ø ± 15 cm
Prijs: € 65,- (artikel.nr 2102)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Een 'Art de France' gesigneerd Pate de Verre  glas op een voet van nikkel metalen delen (een glimmend bovendeel en een voet met een geslagen structuur). Samen vormen ze een speels geheel. Deze lamp heeft een grote fitting en een gedraaid stoffen zilver/wit snoer.
Formaat: H ± 28 cm; B± 15 cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr 1965)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Een 'Art de France' gesigneerd Pate de Verre glas op een voet van nikkel metalen delen (een glimmend bovendeel en een voet met een geslagen structuur).
Samen vormen ze een speels geheel.
Deze lamp heeft een grote fitting en een zwart gedraaid stoffen snoer.
Formaat: H ± 28,5 cm; B ± 15 cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr 1961)

 
Antieke glazen, modern lampje (uit eigen atelier)

Dit unieke lampje is gemaakt van glas uit de jaren 20 als voet, gecombineerd met een schuin purper glaasje uit de jaren 50. Tussen het bovenglaasje zit een metalen koker. De lamp bevat een grote fitting en een transparant snoer.
Formaat: H ± 34 cm;  ± 21 cm
Prijs: € 150,- (artikel.nr 1762)


Fat lava tafellamp van Walter Gerhards
Deze keramieken lamp is ontworpen en gemaakt door Walter Gerhards. De buitenkant is overwegend grijs met een bloemmig design in groen, geel en oranje; de binnenkant is oranje. Zowel boven als onder zit licht waardoor er een oranje gloed in zit.
Formaat: Ø ± 30 cm. H ± 53 cm met en 92 cm zonder kap. Jaartal:  1962
Prijs: € 395,- (artikel.nr 1976)


Grote vintage bureaulamp
Stoere lamp met een flexibel  zwart deel in de witte stang en met een bolle kap en voet gecombineerd met chroom. Dit is een prettige bureaulamp om bij te werken; doordat hij mooi hoog is, verlicht hij een groot oppervlak op je werktafel.
Formaat stand op foto: H ± 58 cm B 45cm,
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs: € 95,- (artikel.nr 1918)


Tafellampje Art deco
Prachtig lief lampje op een zwart/groen marmeren voetje met schuine en afgeronde kanten. De drukschakelaar zit op de voet. De boog is van chroom met een scharniertje en vleugelmoertje bij de kop. Het roze glas heeft een bloem ornamentje rondom waar het glas transparant is.
Formaat: H ± 24 cm; L ± 24 cm, Ø ± 18 cm
Prijs: €135,- (artikel.nr 2321)


Bulbje met een randje (eigen ontwerp)
Mooie aluminium basis op een blauw/koperkleurige metalen voet. De glazen schaal is van glas gemaakt met de fusion--techniek. Het lijkt daardoor een gebroken glas maar dat is slechts schijn. Ook zijn de randen niet scherp. Ook als uplighter op de kast.
Formaat: H ± 50 cm; Ø ± 23 cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr 1537)


Tafellampje (uit eigen atelier)
Dit eigenzinnige lampje is gemaakt van diverse zilverkleurige metalen. Zowel robuust en degelijk als bijzonder en toch elegant door het glaasje uit de jaren 50.De lamp heeft blauw stofsnoer en een kleine fitting.
Formaat: H ± 31 cm; B ± 13 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 1747)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Sierlijk lampje met boven een mooi blauw glazen kapje op een bloemvormige matglazen onderkant van matglas en met streepjesstructuur. Het blauwe kapje zit middels een klemveer op de fitting geklikt. Het verbindingsstuk tussen is van messing.
Formaat: H ± 26 cm; Ø onderkant ± 26 cm
Prijs: € 125,-  (artikel.nr 1881)


Triam (uit eigen atelier)
Een unieke lamp op antieke wieltjes. Aluminium, hout en een glazen kelkje. Deze lamp is zeer uniek door de eigenzinnige weg rij mogelijkheid! Hou deze lamp in de gaten want die kan ineens op vakantie!
Formaat: H ± 21 cm;  B ± 40 cm
€ 225,- 


Miditri (uit eigen atelier)
Een combinatie van ‘oud ontmoet nieuw’. Deze lamp heeft de uitstraling van een meubelstukje. En dat klopt dan ook want het is de brug die onder een antieke tafel hoorde waar nu de
3 lampen op zijn gezet.
Hoog: 53 cm Breed: 52 cm
Prijs: € 195,-


Micryo (uit eigen atelier)
Een opvallende lamp die zichzelf goed belicht. Het geheel rust op een glazen voet. Deze lamp heeft een E14 fitting waar uit het licht op de metalen plaat valt en het licht weerkaatst.
Formaat H ± 36 cm;  B±  38 cm
Prijs: €120,-

 
Basisvorm lamp (eigen ontwerp)
Mooi statig lampje, opgebouwd uit primaire vormen van verschillende metalen met een zwart hout beschilderd en geribbelde voet.
Het amber kleurige glas met een mooie structuur komt uit de jaren 50.
Formaat: H: ± 39 cm;  B :± 15 cm
Prijs: € 90,-- (artikel.nr 1862)


Schelpenlamp (eigen ontwerp)
Mooi gecombineerde wereld van warme en koude kleuren en materialen. Het mooie glaasje heeft de gietvormen van schelpen en geeft prachtig warm licht. De metalen brede voet maakt de lamp zeer stabiel.
Formaat: H ± 29 cm  Ø ± 22 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 1514)


Vuurtorenlampje (uit eigen atelier)
Bijzondere combinatie van een albasten voet (dit is een zachte marmer) en een lampje dat is opgebouwd uit een zilverkleurige stang met een sierlijke glasdrager die met behulp van 3 schroefjes het glaasje is  ± uit de jaren 30.
Formaat: H ± 41 cm  Ø ± 12 cm B 20 cm
Prijs: € 155,-  (artikel.nr 1618)


Midi lumière  (uit eigen atelier)
Dit lampje is een variatie uit een serie die allemaal gemaakt zijn van oude onderdelen uit de jaren 40-50 vorige eeuw. Dit lampje is gecombineerd met hout, glazen kristalletjes en een rok-kapje. Dit lampje heeft een kleine fitting.
Formaat: H ± 25 cm; Ø ± 13 cm
Prijs: € 60,- (artikel.nr 1678)

 
Oud lampje met messing en nepmarmer

Oud lampje met 2 kunsthars marmeren delen tussen verfijnd koperwerk. De kap is van dik melkglas in een bloem gesneden. Ze hangt in een zetting van 3 schroefjes. Het licht gaat vooral naar boven maar ook wel rond.
Formaat: H ± 34 cm Ø ± 16 cm
Prijs: € 95,-  (artikel.nr 1689)


Kind met fakkel tafellampje
Bijzonder sfeervol lampje vermoedelijk een soort brons dat goud is gemaakt ooit...Het glaasje valt als een parasol over het figuurtje heen in een honingkleur die het licht extra warm maakt. Lampje heeft een E14 fitting en de schakelaar op het snoer.
Formaat: H ± 42 cm Ø ± 18 cm
Prijs: € 95,-   (artikel.nr 2311)


Setje van 2 lampjes (eigen ontwerp)

Deze lampjes zijn gemaakt van oud glas. Onderop zijn  bloemvormige mat glazen gebruikt ven boven een mooie bloemvorm van bruin amber dat gloeit met een warme lamp.
Formaat: H ± 18 cm en Ø ± 22 cm
€ 135,- per stuk (artikel.nr 2016)

 
Petite lumière
Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje heeft een prachtig koperen voetje met een rok-glaasje met luchtbelletjes.
Formaat: H ± 28 cm en Ø ± 15,5 cm
Prijs: € 75,-  (artikel.nr 1009)

 
Tafellamp met marmer (eigen ontwerp)

Lampje uit eigen atelier met marmer, koper en glas en kleine kraaltjes.. Deze lamp is asymmetrisch waardoor het licht zowel naar boven als beneden schijnt. De opaline rok-kapjes komen uit Frankrijk.
Formaat: H ± 42,5 cm; D ± 16 cm; B ± 16 cm
Prijs: € 175,- (artikel.nr 1038)


Tafellamp (eigen ontwerp)

Zwart met rood geaderde marmeren voet gecombineerd met aluminium vormt samen een lief klein schemerlampje met een knietje. Het kapje kan naar links en rechts gedraaid worden.
Formaat: H ± 21,5 cm Voet: ± 7,5 x 10.5 cm
Prijs: € 125,-  (artikel.nr 1334)

 
JM Glass Electro
Prachtige lamp van matglas met een transparante cirkel waar die op leunt. De lamp verdubbelt zich door de reflectie in de cirkel waardoor het lijkt alsof er in de onderste ook een lamp brand. Mooi strak model misschien van Jørgen Mortensen.
Formaat: ± H 32 cm D ± 32 cm en Ø ± 25 cm
Jaartal: ± jaren 1980/1990
Prijs: € 285,- (artikel nr.2079)


Triomph  (uit eigen atelier)
Dit is een lampje dat glas doet herleven. Het lampje is opgebouwd uit een combinatie van verschillende glazen vormen die verbonden zijn met behulp van een metalen tussenstuk. Twee E14 fittingen.
Formaat: H ± 30 cm; B±  27 cm
€ 250,- (artikel.nr 1669)

 
Rozen tafellamp

Koperen lampje met een keramiek onderdeel aan de voet met 3 roosjes in 3D. Het glazen kapje zit vast door middel van een glasdrager met 3 schroefjes. Het lampje met een kleine fitting komt vermoedelijk uit de jaren 40 ongeveer.
Formaat: H ± 36 cm en Ø ± 16 cm
Prijs: € 85- (artikel.nr 834)

 
Lampje van hout (eigen ontwerp)
Teakhouten lampje met een sobere vorm maar des te krachtiger is dit ontwerp. Alle materialen komen uit de jaren 50. Het voetje aan de onderkant is van messing.
Formaat: H ± 33 cm en Ø ± 9,5 cm
Prijs: € 55,-  (artikel nr.1487)

 
Uplighter voor op hoge kast
Deze lamp is ideaal voor bovenop een hogere kast.
Op die manier kijk je nooit in deze lamp maar licht deze wel het plafond mooi uit waardoor u indirect licht heeft . Marmer deel op de een bronskleurige voet. Het kapje is van matglas in een V- vorm.
Formaat: H ± 24 cm  Ø ± 25 cm
Prijs: € 75,- (artikel.nr 1606)

 
Koperen tafellampje

Dit lampje is relatief zwaar. De vorm is vrij simpel maar elegant. Het glas is gewolkt en gemarmerd in zachte beige in romige wit-tinten. Afgemaakt met een paar gouden biesjes. Het licht  gaat vrij naar boven en staalt door het glas heel warm door.
Formaat: H ± 30 cm,, Ø ± 15 cm
Prijs: € 70,,- (artikel.nr 1517)


Midi lumière  (uit eigen atelier)
Deze lamp is gemaakt van oude onderdelen uit de vorige eeuw. Bij deze lamp zijn ook onderdelen van Laura Ashley Lamp gebruikt. Dit mooie trotse lampje is gecombineerd met een antiek glaasje. Deze lamp heeft een grote fitting.
Formaat: H ± 39 cm, Ø ± 15 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 1680)

 
Speels vintage lampje

Dit lampje is gemaakt van materialen uit de jaren 40. Het wat jongere glaasje zit heeft een mooie gestileerde vorm van een bloem en is mat. Hierdoor wordt het licht mooi diffuus. Een combinatie van koper, glas en een houten staander.
Formaat: H ± 31cm, Ø ± 15 cm
Prijs: € 85,- (artikel.nr 2017)

 
Tangli (eigen ontwerp)

Mooie antiek houten delen gecombineerd met een rooster voet. De kap is open en het geheel is matzwart. De lichtbron die er in kan is vrij bepalend voor de lamp. Genoeg keuze in deze tijd! Deze lamp staat even niet in de winkel..bel als je deze wilt zien.
Formaat: H ± 56,5 cm en Ø ± 33 cm
Prijs: € 125,-  (artikel.nr 1023)

 
Almera (eigen ontwerp)

Mooie antiek houten delen gecombineerd met een zware RVS voet. De kap is open en geeft een mooie ronde totaalvorm.
De lichtbron die er in kan is vrij bepalend voor de lamp. Genoeg keuze in deze tijd!
Formaat: H ± 53 cm en Ø ± 30 cm
Prijs: € 145,-  (artikel.nr 1004)

 
Oud Indische houten art deco lamp

Deze lamp  uit Indonesië bestaat uit prachtig houtsnijwerk met gestileerde draken. Dit lampje kan je gedeeltelijk uit elkaar halen. Het groene stoffen snoer loopt door het hart van de lamp. Deze lamp geeft niet veel licht; het is wel een sprookjes lamp.
Formaat: H ± 32 cm en B ± 20 cm D: ± 20 cm
Jaartal: ± jaren 30/40
Prijs: € 115,- (artikel.nr 1967)

 
Oud tafellampje (eigen ontwerp)

Dit soort lampjes hebben we gemaakt van oude hoedenstandaarden uit 1920 uit Den Haag, gecombineerd met een oud jaren 50 glaasje. Deze is verkocht maar er is nog één variatie.
Formaat: H ± 71 cm en Ø ± 13 cm (H kan varieren)
Jaartal:  ± jaren 20 en 50 vorige eeuw
Prijs: vanaf € 115,-  (artikel nr.1408)

 
Multifunctionele lamp  (eigen ontwerp)

Originele lamp, op tafel of op de grond. Mooie combinatie van verschillende metalen. De basis is een oude aluminium pan met zwarte handvatten, daarop een getrapte voet en een flexibele stang met een wit glaasje uit de jaren 50.
Formaat: H: zoals foto ± 65 cm, Voet Ø ± 26 cm.
Prijs: € 190,- (artikel nr.1409)

 
Lampje van lampjes (eigen ontwerp)
Dit speelse ontwerp van aluminium heeft een kapje uit de jaren 60.
De voet is van aluminium in de vorm van een rok met een witte rand.
De lamp heeft een E14 fitting.
Formaat: H ± 37 cm en Ø ± 15 cm
Prijs: € 90,-  (artikel nr.1483)


Vintage tafellamp (ook eigen ontwerp)
De mooie glazen bol van Limburger Glashutte was de inspiratie tot dit eigen ontwerp. Op de houten, zwart gespoten voet is een glasdrager van geborsteld nikkel bevestigd. Daarop is met drie schroefjes de glazen bol bevestigd.
De lamp heeft een E27 fitting.
Formaat: H ± 35 cm; Ø 27 cm
Prijs: € 155,- (artikel.nr 1978)


Diabo (eigen ontwerp)
Lamp gemaakt van hout en aluminium.
Het licht komt van onderaf naar boven en schijnt het glaasje er boven aan. De lamp is gemaakt van vintage materiaal  (halogeen 12 volt)
Formaat:  H ± 26cm; Ø ± 24 cm
Prijs: € 125,-  

 
Vintage bureaulamp
Stoer bureaulampje met een chromen kogel kap op een flexibele arm met zwart rubber waar onderin het chroom even terug komt. Op de zwart metalen voet zit de schakelaar. Dit lampje past zich door het chroom makkelijk aan in uw interieur.
Formaat: H ± 40 cm kap Ø 16 cm, voet 15 cm
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs: € 65,- (artikel 1885)

 
Vintage Anglepoise bureaulamp (Engels)
Een robuuste oude Anglepoise bureaulamp, met wel wat roest op de veren. De klem die er bij zit hoort er eigenlijk niet bij maar werkt erg goed. De kleur is lichtgrijs en de drukschakelaar zit op de kop. Een fijne werklamp die in veel posities is in te stellen.
Formaat: H ± 50-75 cm; Ø kap ± 17 cm
Prijs: €195,- (artikel.nr 2045)

 
Wicky (uit eigen atelier)

Deze lamp is gemaakt van een dubbelwandige aluminium schaal, onderdelen in van een antieke Henri Deux tafel tot en met keuken benodigdheden. Een echte aandachttrekker met een prachtige kap!
Formaat: H ± 30 cm Ø: ± 47 cm.
Prijs: € 235,-


Baberge
Een magische lamp door de combinatie van een oud glazen eivorm  met een gewolkte glazen effect en ook de glazen voet is gemarmerd. Daartussen een zwarte ring. Het licht komt uit het ei en onder de glazen! Te bezichtigen op aanvraag.
Formaat: H ± 27 cm; B ± 29 cm
Prijs: € 285,-

 
Houten bollamp (eigen ontwerp)
Deze mooie stevige robuuste lamp is gemaakt van een mooi gedraaid antiek stuk hout met een diepe glans. Dit gecombineerd met een glaasje uit de jaren 40 met  gouden randjes en een moderne goud-kleurige voet. Drukknopje zit op de voet.
Formaat: H ± 20 cm, Ø ± 12 cm
Prijs: € 85,- (artikel.nr  1778)


Hoog lampje met glazen buik (er is er nog 1)

Het voetje is opgebouwd uit messing, hout en een kelkglaasje als buikje.
Het rookkleurige kelkje zit bovenop geklemd dmv een veer. Het lampje heeft een kleine fitting en is mooi hoog.
Formaat: H ± 44 cm Ø ± 12 cm.
Prijs: € 70,- (artikel.nr 1477)


Hala bureaulamp
Stoere lamp met een flexibel  zwart deel in de chrome stang en met een bruine kap en voet gecombineerd met chroom. Dit is een prettige bureaulamp om bij te werken.
Formaat: H ± 35 cm (foto) kap Ø 18 cm,
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs: € 85,- (artikel.nr 1375)


Philips Infraphil spot
Omgebouwde Philips Infraphil lwarmtelamp. Deze is omgebouwd en mat wit gespoten. Te gebruiken als wand- tafel- of plafondspot. De lamp is te stellen door deze te schuiven over de rode ring. De lamp dateert uit 1959
Formaat : H ± 23,5 cm  B ± 22 cm Ø spot ± 14,5 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 1074)


Design tafellamp van de Bijenkorf
Mooie berkenhouten voet met een hoogte verstelbaar systeem. De kap die er hier op zit is een van de vele keuzemogelijkheden voor een kap.
Formaat: nu ± 68 cm en Ø voet ± 14 cm
Jaartal: jaren 90
Prijs: € 65,- (artikel.nr 905)
Op aanvraag in de winkel


Antieke grote messing lamp
(op aanvraag in de winkel)
Deze voet is mooi bewerkt en doorleefd. De bewerking op de poot heeft een reliëf van bloemen. De kap is neutraal creme-kleurig en hangt op de kapdrager. Uiteraard is het goed mogelijk een andere kap op deze lamp te bedenken.
Formaat: H ± 93 cm Ø ± 45 cm
Prijs: € 225,- (artikel.nr 1693)

 

klik hier voor de verkochte lampen...niet meer te koop dus...

 


 
 
 
 
Opbellen