Lampontwerp & vintage, iets bijzonders in uw huis
 

Tafellampen 

Wilt u een lamp bestellen of reserveren?
Noteer het artikelnummer en of de naam.

Bestellen/Reserveren? klik hier

 

 

De meeste lampen zijn uniek dus reserveer
of bestel snel uw keus voordat de lamp in de winkel verkocht kan worden...bellen kan ook.

 

 

Opsturen is meestal mogelijk afhankelijk van het formaat. De Giso lampen zijn bijna altijd te bestellen? Ook grotere aantallen.

 


Setje lampjes van Muranoglas (eigen ontwerp)
Deze twee unieke lampjes zijn geïnspireerd op het glas uit Murano waar dit Italiaanse glasontwerp vandaan komt. Half in de witte mist, dan een kneep in het glas en een donkere bruine vlek daartussen. Dit glas komt uit het space age tijdperk.... vandaar de keuze voor de de zilverkleurige uitstraling.
Formaat: H ± 30 cm Ø voet ± 7 cm
Prijs voor de set: € 290,- (artikel.nr 2051)


Giso tafellamp SVR01
Sybold van Ravesteijn ontwierp midden in de jaren twintig van de vorige eeuw deze essentie van een tafellamp. Het is een unieke lamp door zijn eenvoud en kleine details. De lamp wordt geleverd inclusief lichtbron en verspreidt een diffuus licht (calex led opaal 4 watt 390 lumen)
Formaat: H 35 cm Ø voet ±  16 cm
Te bestellen!  Prijs: € 295,- (artikel.nr. SVR01)


Pion lamp van Giso
De Pion heeft een halve glazen opaal bol op een strakke uitlopende voet van mat nikkel. De lamp heeft een zwart snoer met een schakelaar.
De lamp heeft een leuke link naar de mushroom lamp uit de vorige eeuw.
Formaat: H ± 33 cm Ø kap  ± 25 cm
Jaartal: jaren '30 vorige eeuw
Prijs: € 232,50 (artikel.nr T-822 + O-Z103 glas25 cm)
 


Giso tafellamp bureaulamp Rooney
De tafellamp Rooney is een verchroomde klassieke en solide bureaulamp .
Door het contragewicht is de lamp soepel in hoogte verstelbaar en blijft in elke stand goed staan. E27 fitting.
Formaat: H ± 56 tot 82 cm Ø kap ± 12,5 cm
Prijs: € 437,50
Vaste collectie Te bestellen!


Giso bureaulamp Bakeliet
Prachtige bakelieten bureaulamp. Het tussenstuk is roodbruin bakeliet. Een eenvoudig en functioneel ontwerp met ingebouwde witte druk schakelaar. Onderin de voet zit zwaar glas als gewicht voor de stabiliteit, de lamp heeft een zwart stoffen snoer.
Formaat: H ± 31 cm Ø kap ± 21 cm
Prijs: € 295,-
Vaste collectie Te bestellen!


Vintage Gooseneck bureaulamp tafellamp
Deze oude aluminium tafellamp heeft een  flexibele stang en een voetje waar een drukknopje op zit. De kap kan naar voren en opzij gedraaid worden.
Deze lamp heeft een grote E27 fitting. Eenvoudig te richten op je werk.
Jaartal: jaren 40/60
Formaat: H ± 37 cm Ø voet ± 15 cm
Prijs: €95,- (artikel.nr 2096)

 
Italiaans Stilnovo tafellampje
Twee elegante, zeer bijzondere design bedlampjes uit de jaren 50 van messing gecombineerd met wit, ontwerper Matego voor Arteluce in Stilnova tijdperk. Het kapje is kantelbaar en heeft in het kapje veel kleine gaatjes die het licht doorlaten. 
Formaat: H ± 24 cm en Ø voet ± 8,5 cm
Prijs voor de set € 180,- (artikel.nr 1118)


Vintage (bed)lampje
Robuust bedlampje van chroom met glas dat in het geheel op een houten rechthoekige voet is bevestigd. Het kapje kan naar boven en beneden worden gedraaid. Op de voet een rechthoekige drukschakelaar.
Formaat: H ± 22 cm kapje Ø ± 9 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 2103)


Klein vintage (bed)lampje
Tafel- of bedlampje uit de jaren '60. Het lampje heeft een schuine roomwit kunststoffen voet met goudkleurig randje en drukschakelaartje. Het kapje kan met een vlindermoer op de messing arm in hoogte worden gekanteld.
Formaat: H ± 21 cm kapje Ø ± 9 cm
Prijs: € 80,- (artikel.nr 2060)


Nog 1... Lampje met antiek roosje (eigen ontwerp)
Dit lampje bestaat uit een zwart gelakte voet met een handbeschilderde hel roze tussenstukje en rode kraal. Uit het koperen antieke roosje komt het bloemenglaasje. Deze glaasjes uit Italë (Murano) is wit gemarmerd en gegraveerd.
Voorzien van zwart stoffen snoer en E14 fitting
Formaat: H ± 20 cm Ø ± 14 cm
Prijs per stuk € 115,- (artikel.nr 2038)


Setje bedlampjes (eigen ontwerp)
Deze zeep-groenen voetjes combineren mooi met de zwaar oude messing bewerkte sierdelen uit de jaren 40 die daarop liggen. De messing glasdragers vormen een mooi geheel met de schuin gesneden glazen uit de jaren 50 met een zwierig lijnenspel met zwaluwen in het goud op het zachte geel.
Formaat: H ± 18 cm Ø ± 13 cm
Prijs: € 235,- (artikel.nr 2184)


Setje bedlampjes (eigen ontwerp)
De zeep-groenen voetjes zijn een mooie drager voor de messing verschillend bewerkte sierdelen uit de jaren 40 die daarop liggen. Met nog een zwaar messing deel naar de antieke glazen emerald gerokte glaasjes bovenop. Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen goud snoer.
Formaat: H ± 18 cm Ø ± 13 cm
Prijs: € 220,- (artikel.nr 2029)


Petite lumière
Dit klassieke lampje heeft een prachtig en zwaar koperen voetje met een schuin gesneden glas. Dit glas is zowel gemarmerd als gewolkt. Aan de binnenkant is het glas wit en kan de muur er achter goed uitlichten zonder dat je in de lichtbron kijkt.
Daardoor kan er ook een sterke E14 lamp in.
Jaartal: ± jaren 40
Formaat: H ± 28 cm en Ø ± 15,5 cm
Prijs: €75,- (artikel.nr 2175)


AntiekeTafellamp
Aan deze schitterende antieke lampenhouder uit begin vorige eeuw draagt op sierlijke wijze een kap van rood-oranje-wit gemeleerd pastaglas wat een mooi licht verspreidt. De kap is in hoogte verstelbaar en kan tevens opzij zwenken. Aan de antieke voet is een gedraaid snoer bevestigd.
Jaartal: ± jaren 20
Formaat: H ± 53 cm Ø voet ± 12 cm
Prijs: € 195,- (artikel.nr 2155)


Tafellamp op mooie voet
Deze mooie voet voet heeft twee armen en draagt twee 3laags rozenkapjes waardoor de lampjes achter het glas blijven en het licht er mooi doorheen schijnt. De ene arm is omhoog gericht; de andere arm is zwenkbaar en laat het licht naar beneden schijnen. Op deze kop zit ook een kogelgewrichtje zodat de lamp alle kanten op gedraaid kan worden.
Formaat: H ± 76 cm Ø voet ± 16cm
Prijs: € 175,- (artikel.nr 2158)


Reproductie Jadran space age
Dit is een reproductie gebaseerd op de lamp die ontworpen is door het bedrijf Guzzini in de jaren 1968. Dit glas is ook in het wit te bestellen. Deze lamp heeft een grote fitting. Het rode glas is ook in een andere oranje/beige tint te krijgen.
Formaat: H ± 38 cm Ø ± 28 cm
Te bestellen!  Prijs: € 195,- (artikel nr 2178)


Reproductie Quadrifoglio Mushroom
Dit is een reproductie gebaseerd op de lamp van de Quadrifoglio (klavertje4) ontworpen door Gae Aulenti voor Guzzini in de jaren 60 van de vorige eeuw. Dit glas is ook in het wit te bestellen. Deze lamp heeft een led element in de lamp.
Formaat: H ± 30 cm Ø ± 28 cm
Prijs: € 225,- (artikel nr 2179)


Reproductie Guzzini Mushroom 
Luigi Massoni heeft rond 1960 lampen ontworpen voor Guzzini. Deze lamp is een reproductie in de geest van zijn ontwerpen. Het oranje glas is van binnen wit en heeft een E27 fitting. De ronde basis van het chroom valt mooi in het glas samen.
Formaat: H ± 23 cm Ø ± 27 cm
Prijs: €120,- (artikel nr 2177)


Vintage bureaulamp Holland Collection
Een degelijke bureaulamp van mat aluminiumkleurig metaal. De lamp heeft een statische kop en scharniert zowel in de arm als bij de voet. In de kop zit een E27  fitting waar een LED buislamp in kan.
Formaat: H ± 40 cm; B ± 40 cm
Prijs: € 125,- artikel.nr 2030)


Giso Paris lampje
Ooit was dit model als bedlamp in hotels in Parijs in gebruik. Deze lamp is van glanzend nikkel en heeft een zwart schakelaartje op de voet voorzien van een zwart stoffen snoer en een bakelieten stekker. E27 fitting.
Formaat: H ± 26 cm Ø kap ± 16,5 cm
Prijs: € 190,-
Te bestellen!


Art deco antiek
Deze prachtige antieke lamp is echt bijzonder ook door het mat glanzend staal. Deze is gerestaureerd en weer helemaal opgepoetst. Het is echt een zeldzame vondst van een mooi kaliber en sfeer. Onder de kap zit een E27 fitting. Het licht schijnt naar beneden en staat mooi op bureau of dressoir.
Formaat: H ± 39 cm Ø kap ± 32 cm
Prijs: €385,- (artikel.nr 2101)


Vintage bed- of tafellampje
Dit soort lampjes kwam best veel voor in die vervlogen jaren maar deze is extra bijzonder omdat deze krokodillenhuid (namaak) op de voet heeft en natuurlijk dat schakelaartje.
Jaartal: ± jaren 50/60
Formaat: H ± 24 cm en  Ø voet ± 9 cm
Prijs: € 55,- (artikel.nr 2069)


Klein jaaren 50 tafellampje
Mooi oud lampje uit de jaren 50. Het lampje heeft 2 grote fittingen onder de kap en een drukknopje op de voet. Dit lampje is mooi minimalistisch en toch chique en heeft een mooie vorm.
Formaat: H ± 40 cm en Ø ± 27 cm
Jaartal: ± jaren 50
Prijs: € 65,- (artikel.nr 974)


Bruidsjurk lamp
Anders kan ik deze lamp niet goed omschrijven...allemaal glazen bloemetjes die als dakpannen over elkaar heen zijn vastgeknoopt op een metalen vorm. Geeft mooi diffuus licht. Het frame staat op een onderstel met een grote fitting.
Formaat: H ± xx cm Ø ± xx cm
Prijs: €155,- (artikel nr 2080)


VA29- Bauhaus desklamp
Bauhaus bureaulamp model, chroom en donker-groen gelakt, niet gemerkt. De kop heeft een kogel-gewricht. Deze lamp heeft een nieuw zwart stoffen snoer. Deze lamp heeft kleine deukjes op de voet.
Formaat: H ± 42 cm en D: ± 17 cm
Jaartal: ± jaren 1930
Prijs: € 120,- (artikel.nr 1968)


Notarislamp/bankierslamp Victoria Lampa
Deze oude notarislamp is een broertje van de Belgische Erpe lamp maar dan Duits. Deze Victoria Lampa is nog maar moeilijk te vinden en heeft een groen emaille kap. De voet is van zwart metaal en kan scharnieren vanuit de voet.
Formaat: ± H 38 cm en Ø kap 25 cm diep 30
Jaartal: Ongeveer 1920-1930
Prijs: € 170,- (artikel.nr 1907)


WILA bureaulamp
Mooie industriële tafellamp in zwarte uitvoering,    gemaakt rond mid century 20e eeuw. 
De lamp kan niet draaien maar kantelt op twee punten: onder de kap en bij de voet. Hij staat op een stevige, zware voet en geeft mooi vol licht.
Mooie lamp voor op een bureau of eetkamertafel.
Formaat: ± H 45 cm en Ø kap en voet 18 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 2025)

 
Romantisch bed- of tafellampje
Oud lampje van messing met een drukknopje op de ronde voet. Het oude glazen kapje is gemarmerd en gewolkt glas in warm zacht geel met bruin gemarmerd. De kap kan dmv een vleugelmoer kantelen, eventueel ook helemaal naar boven.
Jaartal: ± jaren 40/60
Formaat: H ± 22 cm Ø glas 13 cm; voet Ø12,5 cm
Prijs  € 110,-  (artikel.nr 2166)


Vintage tafellamp (eigen ontwerp)
De mooie glazen bol van Limburger Glashutte was de inspiratie tot dit eigen ontwerp. Op de houten, zwart gespoten voet is een glasdrager van geborsteld nikkel bevestigd. Daarop is met drie schroefjes de glazen bol bevestigd.
De lamp heeft een E27 fitting.
Formaat: H ± 35 cm; Ø 27 cm
Prijs: € 155,- (artikel.nr 1978)


Tafellamp (eigen ontwerp)

Op deze mooi gevormde vorm van aluminium is de zwarte glasdrager bevestigd. Daarop is de glazen kap met open bovenkant geklemd.
De lamp heeft een grote fitting en verspreidt mooi licht door het gevormde glas.
Formaat: H ± 40 cm en B ± 20 cm
Prijs: € 115- (artikel.nr 1979)


Hala bureau of wandlampje
Leuk lampje van de Hala fabriek in Zeist.
Leuke duokleur bruin/wit met een donker metalen flexibele hals. Op de voet zit een drukknopje. Dit lampje kan ook als wandlampje fungeren.
Formaat: H 25 in deze stand cm Ø voet ± 10 cm
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs: € 75,- (artikel.nr 914)


Eyeball (bed) lampje Elma TT Lubljana Slovenia   Prachtig space age eyeball lampje met een prachtig ovaal kapje. De bruine bol kan van boven naar beneden gekanteld worden en de schakelaar zit in de voet verwerkt. Een lampje op je nachtkast of in een hoekje. Dit lampje heeft een kleine fitting.
Formaat : H: ± 21 cm Ø spot ± 14,5 cm D 12 cm
Jaartal: ± jaren 1960/1970
Prijs  € 110,- (artikel.nr 2182)

 
Vintage Herda Eyeball lamp
Dit vintage eyeball tafel/bureaulampje werd geproduceerd door Herda in de trendy kleur oranje. Het lampje is van metaal en chroom. De bol kan van boven naar beneden gekanteld worden. De aan/uit schakelaar zit in de voet verwerkt.
Formaat : H: ± 21 cm Ø spot ± 14 cm Ø voet 10 cm
Jaartal: ± jaren 1960/1970
Prijs  € 110,- (artikel.nr 2067)

 
Ikea Iviken ice cube lamp
Deze prachtige lamp is zo simpel en sober dat die oogverblindend mooi is. Ook als de lamp aan staat is het licht mooi verdeeld over de vorm. Onderin zit een plasic bodem waardoor je de lamp kan vervangen. De fitting is E14 (kleine fitting)
Jaartal: jaren 1990
Formaat: H ± 15 cm D ± 15 cm B ± 15 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 2110)

   
Teepee tafellamp (SCE France)
Deze lamp valt op door haar geometrische vormgeving en is een vertegenwoordiger van de Bauhaus periode. De lamp is van melkglas met een kristalheldere punt, zodat het licht er extra door schijnt. De lamp is voorzien van een merksticker.
Formaat: ± H 32 cm en Ø ± 19 cm
Jaartal: ± '75-'99 vorige eeuw
Prijs: € 195,- (artikel nr.2077)
 
               


Vintage designlampje
Hand geblazen tafellampje in een bijzondere vorm. Het glas bovenop is rond en gematteerd; het onderste deel is transparant en doordat het glas in het midden naar binnen gedrukt is ontstaat een originele menselijke vorm.  Ja...het lijkt wel een beetje op billen! Deze lamp heeft een G9 fitting.
Formaat: H ± 18 cm  Ø ± 15 cm
Prijs: € 65,- (artikel.nr 2102)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Een 'Art de France' gesigneerd Pate de Verre  glas op een voet van nikkel metalen delen (een glimmend bovendeel en een voet met een geslagen structuur). Samen vormen ze een speels geheel. Deze lamp heeft een grote fitting en een gedraaid stoffen zilver/wit snoer.
Formaat: H ± 28 cm; B± 15 cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr 1965)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Een 'Art de France' gesigneerd Pate de Verre glas op een voet van nikkel metalen delen (een glimmend bovendeel en een voet met een geslagen structuur).
Samen vormen ze een speels geheel.
Deze lamp heeft een grote fitting en een zwart gedraaid stoffen snoer.
Formaat: H ± 28,5 cm; B ± 15 cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr 1961)

 
Mushroom rookglas lamp

Deze lamp kan zowel gebruikt worden als plafondlamp maar ook als tafellamp.
In dat laatste geval maak ik er een snoertje aan.
De lamp heeft een voet van kunststof. Het gerookte glas in de vorm van een paddenstoel is echt jaren 70 vorige eeuw!
Formaat: H ± 21 cm kap Ø ± 26 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 2111)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Dit turquoise/kobalt blauwe glas heeft een tapse vorm die breder is dan de voet die het glaasje draagt. Het glas valt op een antiek koperen helft van een kroonluchter bol en het voetje heeft een sierlijk gestileerde reliëf. Het contrast tussen de warme voet en het blauw maakt het lampje sterk.
Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen gouden snoer.
Formaat: H ± 20 cm;  B ± 15 cm
Prijs: € 135,- (artikel.nr 1950)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Dit kobalt blauwe geribbelde glas heeft een bolle vorm die zich herhaald in de glasdrager en de voet in het zwart. Het tussenstukje in messing-kleur geeft een mooi contrast tussen het zwart en het blauw van het glas. Als de lamp aanstaat valt de blauwe kleur een beetje weg waardoor er geen koude sfeer ontstaat. Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen zwart snoer.
Formaat: H ± 24 cm; B ± x14cm
Prijs: € 125,- (artikel.nr 1951)


JM Glass Electro
Prachtige lamp van matglas met een transparante cirkel waar die op leunt. De lamp verdubbelt zich door de reflectie in de cirkel waardoor het lijkt als of er in de onderste helft van de lamp ook een lamp aan staat. Heel bijzonder om te zien en erg verrassend. Mooi strak model misschien van Jørgen Mortensen.
Formaat: ± H 32 cm D ± 32 cm en Ø ± 25 cm
Jaartal: ± jaren 1980/1990
Prijs: € 285,- (artikel nr.2079)


Fat lava tafellamp van Walter Gerhards
Deze keramieken lamp is ontworpen en gemaakt door Walter Gerhards. De buitenkant is overwegend grijs met een bloemvormig design in groen, geel en oranje; de binnenkant is oranje. Zowel bovenop als binnenin zit een lamp waardoor het licht een oranje gloed geeft.
Formaat: Ø ± 30 cm. H ± 53 cm met en 92 cm zonder kap. Jaartal:  1962
Prijs: € 400,- (artikel.nr 1976)


Grote vintage bureaulamp
Stoere lamp met een flexibel  zwart deel in de witte stang en met een bolle kap en voet gecombineerd met chroom. Dit is een prettige bureaulamp om bij te werken; doordat hij mooi hoog is, verlicht hij een groot oppervlak op je werktafel.
Formaat stand op foto: H ± 58 cm B 45cm,
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs: € 95,- (artikel.nr 1918)Bureaulamp / spot
Een bijzonder mooi vormgegeven spot met bijzonder veel mogelijkheden om het licht te richten waar je het hebben wilt: de kap kan draaien en zwenken en de kap kan ook nog naar boven en naar beneden geschoven worden!
Formaat: ± H 48 cm voet Ø ±15 cm kap Ø ± 13 cm
Jaartal: ± jaren '70
Prijs: € 95,- (artikel nr.2083)
 


Bulbje met een randje (eigen ontwerp)
Mooie aluminium basis op een blauw/koperkleurige metalen voet. De glazen schaal is van glas gemaakt met de fusion--techniek. Het lijkt daardoor een gebroken glas maar dat is slechts schijn. Ook zijn de randen niet scherp. Ook als uplighter op de kast.
Formaat: H ± 50 cm; Ø ± 23 cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr 1537)


Tafellampje (uit eigen atelier)
Dit eigenzinnige lampje is gemaakt van diverse zilverkleurige metalen. Zowel robuust en degelijk als bijzonder en toch elegant door het glaasje uit de jaren 50.De lamp heeft blauw stofsnoer en een kleine fitting.
Formaat: H ± 31 cm; B ± 13 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 1747)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Sierlijk lampje met boven een mooi blauw glazen kapje op een bloemvormige matglazen onderkant van matglas en met streepjesstructuur. Het blauwe kapje zit middels een klemveer op de fitting geklikt. Het verbindingsstuk tussen is van messing.
Formaat: H ± 26 cm; Ø onderkant ± 26 cm
Prijs: € 125,-  (artikel.nr 1881)

 
Basisvorm lamp (eigen ontwerp)
Mooi statig lampje, opgebouwd uit primaire vormen van verschillende metalen met een zwart hout beschilderd en geribbelde voet.
Het amber kleurige glas met een mooie structuur komt uit de jaren 50.
Formaat: H: ± 39 cm;  B :± 15 cm
Prijs: € 90,-- (artikel.nr 1862)


Schelpenlamp (eigen ontwerp)
Mooi gecombineerde wereld van warme en koude kleuren en materialen. Het mooie glaasje heeft de gietvormen van schelpen en geeft prachtig warm licht. De metalen brede voet maakt de lamp zeer stabiel.
Formaat: H ± 29 cm  Ø ± 22 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 1514)


Vuurtorenlampje (uit eigen atelier)
Bijzondere combinatie van een albasten voet (dit is een zachte marmer) en een lampje dat is opgebouwd uit een zilverkleurige stang met een sierlijke glasdrager die met behulp van 3 schroefjes het glaasje is  ± uit de jaren 30.
Formaat: H ± 41 cm  Ø ± 12 cm B 20 cm
Prijs: € 155,-  (artikel.nr 1618)


Midi lumière  (uit eigen atelier)
Dit lampje is een variatie uit een serie die allemaal gemaakt zijn van oude onderdelen uit de jaren 40-50 vorige eeuw. Dit lampje is gecombineerd met hout, glazen kristalletjes en een rok-kapje. Dit lampje heeft een kleine fitting.
Formaat: H ± 25 cm; Ø ± 13 cm
Prijs: € 60,- (artikel.nr 1678)

 
Marmeren lamp

Oud lampje met 2 marmeren delen tussen  verfijnd koperwerk.
De kap is van dik melkglas in een bloem gesneden. Ze hangt in een zetting van 3 schroefjes. Het licht gaat vooral naar boven.
Formaat: H ± 34 cm Ø ± 16 cm
Prijs: € 95,-  (artikel.nr 1689)


Elegant tafellampje (eigen ontwerp)
Mooi smal en hoog tafellampje op goudkleurige voet met een kapje van gemarmerd glas. Het sierlijke lampje geeft een prachtig zacht en warm licht. Het glaasje is schuin gesneden en zit vast met een klem op een E14 fitting. Het lampje heeft een zwart gedraaid snoertje.
Formaat: H ± 43 cm Ø voet ± 10 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 2052)


Passeo (eigen ontwerp)
Lampje van hout en glas. De wiskundige basisvormen geven een aardig tegenwicht voor het glazen geslepen kelkje dat in het midden hangt. Het snoer loopt buiten het hout om naar beneden.
Formaat: H ± 27 cm B 21en Ø ± 12 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 1152)


Diabo (eigen ontwerp)
Lamp gemaakt van hout en aluminium.
Het licht komt van onderaf naar boven en schijnt het glaasje er boven aan. De lamp is gemaakt van vintage materiaal  (halogeen 12 volt)
Formaat:  H ± 26cm; Ø ± 24 cm
Prijs: € 125,-  


Wicky (uit eigen atelier)
Deze lamp is gemaakt van materialen variërend van een dubbelwandige aluminium schaal tot en met keuken benodigdheden. Er zitten zelfs onderdelen in van een antieke Henri Deux tafel. Een echte aandachttrekker!!
Formaat: H ± 30 cm Ø: ± 47 cm.
Prijs: € 235,-


 Micryo
Een opvallende lamp die zichzelf goed belicht. Het geheel rust op een glazen voet. Deze lamp heeft een kleine fitting waar een mooie ledspot in kan zodat het licht op de metalen plaat valt en het licht weerkaatst.
Formaat H ± 36 cm;  B±  38 cm
Prijs: €180,-


Miditri (uit eigen atelier)

Een combinatie van ‘oud ontmoet nieuw’. Deze lamp heeft de uitstraling van een meubelstukje. En dat klopt dan ook want het is de brug die onder een antieke tafel hoorde waar nu de
3 lampen op zijn gezet.
Hoog: 53 cm Breed: 52 cm
Prijs: € 195,- 


Triam (uit eigen atelier)
Een unieke lamp op antieke wieltjes. Aluminium dubbelwandige strakke schaal, met houten pootjes en een en  (handgemaakt) glazen kapje in bruin dat los straat over een halogeen G4 lampje 12 v.
Hoog: 21 cm Breed: 40 cm
Prijs: € 295,-


Setje van 2 lampjes (eigen ontwerp)

Deze lampjes uit eigen atelier zijn gemaakt van oud glas. Aan de onderkant zijn de glaasjes gebruikt met een bloemvorm van matglas en boven een mooie bloemvorm van bruin amber dat geweldig gloeit met een warme lamp.
Formaat: H ± 18 cm en Ø ± 22 cm
€ 135,- per stuk (artikel.nr 2016)

 
Blazi
Prachtige lamp ontworpen in de stijl van Art deco met ook origineel oude onderdelen.
De voet is van hout met daar op een drukknopje, gecombineerd met koper en glas.
Formaat: H ± 38 cm Ø: ± 22 cm.
Prijs: € 125,-

 
Tafellamp met marmer (eigen ontwerp)

Lampje uit eigen atelier met marmer, koper en glas en kleine kraaltjes.. Deze lamp is asymmetrisch waardoor het licht zowel naar boven als beneden schijnt. De opaline rok-kapjes komen uit Frankrijk.
Formaat: H ± 42,5 cm; D ± 16 cm; B ± 16 cm
Prijs: € 175,- (artikel.nr 1038)

 
Vintage Reislampje

Prachtig lampje dat opgeklapt kan worden voor als je op reis gaat. De lamp heeft in de voet een trafo naar 12 volt.
Verder een kleine bajonet fitting voor een auto lampje. Er zit zelfs een dimmer op!
Formaat: H±18 cm (ingeklapt)± 32 cm (uitgeklapt),
Ø ± 6 cm
Prijs: €55,- (artikel.nr 1668)


Vintage Herda tafel of bureaulamp
Prachtige NL lamp met een die je goed kan instellen in lengte, hoogte en richting met 1 gewricht op de stang. De schakelaar zit aan het nieuwe zwart stoffen snoer. Op het chroom zitten hier en daar gebruikssporen.
Jaartal: 1970
Formaat: H± 56 cm kap Ø20 cm, voet Ø20 cm,
Prijs: €185,- (artikel.nr 1924)


Stilux Milano tafel lamp
Prachtige Italiaanse lamp uit eind jaren 60 vorige eeuw met een kogelgewricht op de voet en een scharnier in de stang. De schakelaar zit op de voet en is vernieuwd evenals de bedrading. Op het chroom zit hier en daar wel schade door vocht. De kap en de voet zijn mat-zwart.
Formaat: H± 60 cm kap Ø20 cm, voet Ø20 cm,
Prijs: €185,- (artikel.nr 1920)


Tafellamp (eigen ontwerp)

Zwart met rood geaderde marmeren voet gecombineerd met aluminium vormt samen een lief klein schemerlampje met een knietje. Het kapje kan naar links en rechts gedraaid worden.
Formaat: H ± 21,5 cm Voet: ± 7,5 x 10.5 cm
Prijs: € 125,-  (artikel.nr 1334)

 
Petite lumière

Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje heeft een prachtig koperen voetje met een rok-glaasje met luchtbelletjes.
Formaat: H ± 28 cm en Ø ± 15,5 cm
Prijs: € 75,-  (artikel.nr 1009)


Triomph  (uit eigen atelier)
Dit is een lampje dat glas doet herleven. Het lampje is opgebouwd uit een combinatie van verschillende glazen vormen die verbonden zijn met behulp van een metalen tussenstuk. Twee E14 fittingen.
Formaat: H ± 30 cm; B±  27 cm
€ 250,- (artikel.nr 1669)

 
Rozen tafellamp

Koperen lampje met een keramiek onderdeel aan de voet met 3 roosjes.
Het rok-kapje is van matglas dat vast zit dmv een glasdrager met 3 schroefjes..
Formaat: H ± 36 cm en Ø ± 16 cm
Prijs: € 65- (artikel.nr 834)

 
Tafellampje met marmer

Fijn klein lampje met marmer en koper.
Deze lamp heeft een originele oude fitting met een glasdrager waar een  rok-kapje van matglas op staat.
Formaat: H ± 32,5 cm en Ø ± 15,5 cm
Prijs: € 75,- (artikel.nr 969)

 
Uplighter voor op hoge kast
Lampje voor bijvoorbeeld bovenop een kast.
Op die manier kijk je nooit in deze lamp maar licht deze wel het plafond mooi uit waardoor u indirect licht heeft . Marmer deel op de voet.
Formaat: H ± 24 cm  Ø ± 25 cm
Prijs: € 65,- (artikel.nr 1606)

 
Koperen tafellampje

Dit lampje is relatief zwaar. De vorm is vrij simpel maar elegant. Het glas is gewolkt en gemarmerd in zachte beige in romige wit-tinten. Afgemaakt met een paar gouden biesjes. Het licht  gaat vrij naar boven en staalt door het glas heel warm door.
Formaat: H ± 30 cm,, Ø ± 15 cm
Prijs: € 70,,- (artikel.nr 1517)


Midi lumière  (uit eigen atelier)
Deze lamp is een variatie uit een serie die allemaal gemaakt zijn van oude onderdelen uit de vorige eeuw.
Dit mooie trotse lampje is gecombineerd met een antiek glaasje. Deze lamp heeft een grote fitting.
Formaat: H ± 39 cm, Ø ± 15 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 1680)

 
Speels vintage lampje

Dit lampje is gemaakt van materialen uit de jaren 40. Het wat jongere glaasje zit heeft een mooie gestileerde vorm van een bloem en is mat. Hierdoor wordt het licht mooi diffuus. Een combinatie van koper, glas en een houten staander.
Formaat: H ± 31cm, Ø ± 15 cm
Prijs: € 85,- (artikel.nr 2017)

 
Tangli (eigen ontwerp)

Mooie antiek houten delen gecombineerd met een rooster voet. De kap is open en het geheel is matzwart. De lichtbron die er in kan is vrij bepalend voor de lamp. Genoeg keuze in deze tijd! Deze lamp staat even niet in de winkel..bel als je deze wilt zien.
Formaat: H ± 56,5 cm en Ø ± 33 cm
Prijs: € 125,-  (artikel.nr 1023)

 
Almera (eigen ontwerp)

Mooie antiek houten delen gecombineerd met een zware RVS voet. De kap is open en geeft een mooie ronde totaalvorm.
De lichtbron die er in kan is vrij bepalend voor de lamp. Genoeg keuze in deze tijd!
Formaat: H ± 53 cm en Ø ± 30 cm
Prijs: € 145,-  (artikel.nr 1004)

 
Kvintol Ikea Vintage Ilamp
Deze stijlvolle space age, mushroom tafellamp bestaat uit een stalen basis, een poot van gelakt beukenhout en een glazen kap. Door de vorm van de glazen kap wordt het licht mooi verspreid. Kleine fitting. Mooi design uit de jaren 90 vorige eeuw!
Formaat: H  ± 34 cm; Ø ± 27 cm
Prijs: € 145,-  (artikel.nr 2009)


Antieke glazen, modern lampje (uit eigen atelier)
Dit unieke lampje is gemaakt van glas uit de jaren 20 als voet, gecombineerd met een schuin purper glaasje uit de jaren 50. Tussen het bovenglaasje zit een metalen koker. De lamp bevat een grote fitting en een transparant snoer.
Formaat: H ± 34 cm;  ± 21 cm
Prijs: € 150,- (artikel.nr 1762)

 
Tafellamp  (eigen ontwerp)
Marmeren voet van diverse kleuren marmer. Prachtig gecombineerd met een aluminium voet en antiek geribbeld glas. Samen een monumentaal sierlijk geheel.
Formaat: H 47,5 cm,  Voet 33 x 11,5 cm.
Glas Ø  ± 18,5 cm
Prijs: € 175,- (artikel.nr 1312)

 
Oud Indische houten art deco lamp
Deze lamp  uit Indonesië bestaat uit prachtig houtsnijwerk met gestileerde draken. Dit lampje kan je gedeeltelijk uit elkaar halen. Het groene stoffen snoer loopt door het hart van de lamp. Deze lamp geeft niet veel licht; het is wel een sprookjes lamp.
Formaat: H ± 32 cm en B ± 20 cm D: ± 20 cm
Jaartal: ± jaren 30/40
Prijs: € 115,- (artikel.nr 1967)

 
Oud tafellampje (eigen ontwerp)

Dit soort lampjes hebben we gemaakt van oude hoedenstandaarden uit 1920 uit Den Haag, gecombineerd met een oud jaren 50 glaasje. Deze is verkocht maar er is nog één variatie.
Formaat: H ± 71 cm en Ø ± 13 cm (H kan varieren)
Jaartal:  ± jaren 20 en 50 vorige eeuw
Prijs: vanaf € 115,-  (artikel nr.1408)

 
Multifunctionele lamp  (eigen ontwerp)

Originele lamp, op tafel of op de grond. Mooie combinatie van verschillende metalen. De basis is een oude aluminium pan met zwarte handvatten, daarop een getrapte voet en een flexibele stang met een wit glaasje uit de jaren 50.
Formaat: H: zoals foto ± 65 cm, Voet Ø ± 26 cm.
Prijs: € 190,- (artikel nr.1409)

 
Lampje van lampjes (eigen ontwerp)
Dit speelse ontwerp van aluminium heeft een kapje uit de jaren 60.
De voet is van aluminium in de vorm van een rok met een witte rand.
De lamp heeft een E14 fitting.
Formaat: H ± 37 cm en Ø ± 15 cm
Prijs: € 90,-  (artikel nr.1483)


Lampje van hout (eigen ontwerp)
Teakhouten lampje met een sobere vorm maar des te krachtiger is dit ontwerp. Alle materialen komen uit de jaren 50. Het voetje aan de onderkant is van messing.
Formaat: H ± 33 cm en Ø ± 9,5 cm
Prijs: € 55,-  (artikel nr.1487)


Tafellamp met dubbel licht (eigen ontwerp)

Deze lamp bestaat uit twee identieke glazen schalen, met een bronskleurig middenstuk. In de bovenste schaal zit een wit gemarmerde glazen bol als pareltje... niet zichtbaar hier! Daaronder zit een grote fitting (E27). Onder het grote glas onderin de voet zit een kleine fitting...dus licht onder en boven!
Formaat: H ± 31 cm; B ± 34 cm
Prijs: € 195- (artikel.nr 1887)

 
Vintage bureaulamp
Stoer bureaulampje met een chromen kogel kap op een flexibele arm met zwart rubber waar onderin het chroom even terug komt. Op de zwart metalen voet zit de schakelaar. Dit lampje past zich door het chroom makkelijk aan in uw interieur.
Formaat: H ± 40 cm kap Ø 16 cm, voet 15 cm
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs: € 65,- (artikel 1885)

 
Vintage Anglepoise bureaulamp (Engels)
Een robuuste oude Anglepoise bureaulamp, met wel wat roest op de veren. De klem die er bij zit hoort er eigenlijk niet bij maar werkt erg goed.
De kleur is lichtgrijs en de drukschakelaar zit op de kop.
Een fijne werklamp in veel verschillende posities
te stellen. Lamp heeft een E27 fitting (groot)
Formaat: H ± 50-75 cm; Ø kap ± 17 cm
Prijs: €195,- (artikel.nr 2045)

 
Charlotte Perriand spot

Omgebouwde Infraphil lamp die ontworpen is door Charlotte Perriand voor Philips als warmtelamp. Deze is omgebouwd en mat wit gespoten. Deze heeft een rode metalen ring en een transparant snoer. Te gebruiken als wand- tafel- of plafondspot.
Formaat : H ± 23,5 cm  B ± 22 cm Ø spot ± 14,5 cm
Jaartal: ±  jaren 1959
Prijs: € 85,- (artikel.nr 1074)


Charlotte Perriand spot

(Deze kleur kan op bestelling)
Omgebouwde Infraphil lamp die ontworpen is door Charlotte Perirand voor Philips als warmtelamp. Deze is omgebouwd en zwart gespoten.  Deze heeft een rode metalen ring en een zwart snoer.Te gebruiken als wand- tafel- of plafondspot.
Formaat : H ± 23,5 cm  B ± 22 cm Ø spot ± 14,5 cm
Jaartal: ±  jaren 1959

 
Houten bollamp (eigen ontwerp)
Deze mooie stevige robuuste lamp is gemaakt van een mooi gedraaid antiek stuk hout met een diepe glans. Dit gecombineerd met een glaasje uit de jaren 40 met  gouden randjes en een moderne goud-kleurige voet. Drukknopje zit op de voet.
Formaat: H ± 20 cm, Ø ± 12 cm
Prijs: € 85,- (artikel.nr  1778)


Hoog lampje met glazen buik (er is er nog 1)

Het voetje is opgebouwd uit messing, hout en een kelkglaasje als buikje.
Het rookkleurige kelkje zit bovenop geklemd dmv een veer. Het lampje heeft een kleine fitting en is mooi hoog.
Formaat: H ± 44 cm Ø ± 12 cm.
Prijs: € 70,- (artikel.nr 1477)


Hala bureaulamp
Stoere lamp met een flexibel  zwart deel in de chrome stang en met een bruine kap en voet gecombineerd met chroom. Dit is een prettige bureaulamp om bij te werken.
Formaat: H ± 35 cm (foto) kap Ø 18 cm,
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs: € 80,- (artikel.nr 1375)


Oud Engels vintage lampje
(op aanvraag in de winkel)
Mooi elegante lamp met een glazen kapje met kraaltjes. De voet is stevig dus de lamp is niet topzwaar. Het oude glazen kapje is van opaline glas en de glazen kraaltjes zijn transparant en geel.
Deze lamp staat even niet in de winkel..bel of mail mij van tevoren als je deze wilt zien.
Formaat: H ± 61 cm en Ø ± 18 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 762)


Design tafellamp van de Bijenkorf
(op aanvraag in de winkel)
Mooie berkenhouten voet met een hoogte verstelbaar systeem. De kap die er hier op zit is een van de vele keuzemogelijkheden voor een kap.
De hoogte is verstelbaar,
Formaat: nu ± 68 cm en Ø voet ± 14 cm
Jaartal: jaren 90
Prijs: € 65,- (artikel.nr 905)


Koperen antieke grote lamp
(op aanvraag in de winkel)
Deze koperen voet is mooi bewerkt en doorleefd. De bewerking op de poot heeft een reliëf van bloemen. De kap is neutraal creme-kleurig en hangt op de kapdrager. Uiteraard is het goed mogelijk een andere kap op deze lamp te bedenken.
Formaat: H ± 93 cm Ø ± 45 cm
Prijs: € 225,- (artikel.nr 1693)

 

klik hier voor de verkochte lampen...niet meer te koop dus...

 


 
 
 
 
Opbellen