Lampontwerp & vintage, iets bijzonders in uw huis
 


Klik hier voor tafellampen nu wel te koop
Verkochte tafellampen

Komen dus niet meer terug...Midi lumière  (uit eigen atelier)

Deze lamp is gemaakt van oude onderdelen uit de vorige eeuw. Bij deze lamp zijn ook onderdelen van Laura Ashley Lamp gebruikt. Dit mooie trotse lampje is gecombineerd met een antiek glaasje. Deze lamp heeft een grote fitting.
Verkocht (artikel.nr 1680)


Mooi setje sierlijke lampjes (eigen ontwerp)

De fraai gevormde glaasjes uit vervlogen tijden hebben een verticale ribbel met een donkere baan van een goud/zilverachtige structuur. De lengte wordt extra benadrukt met de strakke voet van glanzend nikkel.
Verkocht  (artikel.nr 2331)Tafellampje (uit eigen atelier)

Dit eigenzinnige lampje is gemaakt van diverse zilverkleurige metalen. Zowel robuust en degelijk als bijzonder en toch elegant door het glaasje uit de jaren 50.De lamp heeft blauw stofsnoer en een kleine fitting.
Formaat: H ± 31 cm; B ± 13 cm
Verkocht (artikel.nr 1747)

 
Italiaanse tafellamp met hand beschilderde kap

Studio Vasco Fontana Hollywood Regency stijl.  Mooie decoratieve lamp in de basisvorm al door de 6 kantige gewelfde vorm van keramiek. De kap heb ik beschilderd in de sfeer van een zomerse dag in de natuur..
Formaat: H ± 60 cm Ø kap ± 22 cm
Verkocht  Prijs: € 165,- (art. 2348)


Klein jaren 50 tafellampje
Mooi oud lampje uit de jaren 50. Het lampje heeft 2 grote fittingen onder de kap en een drukknopje op de voet. Dit lampje is mooi minimalistisch en toch chique en heeft een mooie vorm.
Formaat: H ± 40 cm en Ø ± 27 cm
Jaartal: ± jaren 50
Verkocht (artikel.nr 974)


Uplighter voor op hoge kast

Deze lamp is ideaal voor bovenop een hogere kast.
Op die manier kijk je nooit in deze lamp maar licht deze wel het plafond mooi uit waardoor u indirect licht heeft . Marmer deel op de een bronskleurige voet. Het kapje is van matglas in een V- vorm.
Formaat: H ± 24 cm  Ø ± 25 cm
Verkocht (artikel.nr 1606)


Vintage (bed)lampje

Robuust bedlampje van chroom met glas dat in het geheel op een houten rechthoekige voet is bevestigd. Het kapje kan naar boven en beneden worden gedraaid. Op de voet een rechthoekige drukschakelaar.
Formaat: H ± 22 cm kapje Ø ± 9 cm
Verkocht (artikel.nr 2103)


Tafellampje

Eenvoudig  sfeervol tafellampje. Het oud roze gemarmerde kapje wordt gedragen door een geborstelde nikkelen hoge voet. Het voetplaatje is licht gebogen voor een speels effect en waardoor hert zwarte snoertje er onder vandaan kan komen.
Formaat: H ± 41cm; kap Ø ± 11 cm
Verkocht  (artikel.nr 2342)


Tafellamp met dubbel licht (eigen ontwerp)

Deze lamp bestaat uit twee identieke glazen schalen, met een bronskleurig middenstuk. In de bovenste schaal zit een wit gemarmerde glazen bol als pareltje... niet zichtbaar hier! Daaronder zit een grote fitting (E27). Onder het grote glas onderin de voet zit een kleine fitting...dus licht onder en boven!
Formaat: H ± 31 cm; B ± 34 cm
Vertkocht  (artikel.nr 1887)


Albaste tafellamp met kelk

Mooi voetje gemaakt van albast uit de jaren 60. Het glas dat er op zit is misschien iets ouder. Dit glas heeft een mooie textuur waardoor het licht mooi verdeeld wordt van de ledlamp (E27). Door de amberkleurige rand ontstaat er een goudsfeer!
Formaat: H ± 39 cm Ø kap ± 14 cm
Verkocht (art.2350)


Brokante tafellamp

Mooie oude lamp met een fraai patin. Een beetje in de sfeer van Egon Hillebrand. De kop is kantelbaar binnen de ruimte van de ronding waar de kap aanhangt.
Formaat: H ± xx cm Ø voet ± xx cm
Verkocht  (artikel.nr2337)


Messing lampje met vintage glas (eigen ontwerp)

Mooi, sober, warm lampje. Met een mooi goudkleurig lampje in de fitting komt er een prachtige gloed tevoorschijn! Het vintage glas verbrokkelt het licht in gouden lichtstreepjes! Een echte sfeermaker.
Formaat: H ± 29 cm Ø voet ±15 cm
Gereserveerd Prijs: € 115,- (art. 2332)


Messing lampje met vintage glas (eigen ontwerp)

Het prachtige gemarmerde antieke glas vormt met het moderne onderstel een sfeervol lampje. Het kapje zit vast dmv 3 schroefjes op de verbronsde glasdrager. Het  glas heeft een mooie vorm en verspreidt het licht sfeervol naar boven.
Formaat: H ± 24 cm Ø kap ±13 cm
Verkocht (artikel.nr 2333)


Passeo (eigen ontwerp)

Lampje van hout en glas. De wiskundige basisvormen geven een aardig tegenwicht voor het glazen geslepen kelkje dat in het midden hangt. Het snoer loopt buiten het hout om naar beneden.
Formaat: H ± 27 cm B 21en Ø ± 12 cm
Verkocht (artikel.nr 1152)


Vintage bureaulamp Holland Collection

Een degelijke bureaulamp van mat aluminiumkleurig metaal. De lamp heeft een statische kop en scharniert in de arm alswel bij de voet. In de kop zit een E27  fitting waar een LED buislamp in kan.
Formaat: H ± 40 cm; B ± 40 cm
Verkocht  artikel.nr 2030)


Vintage Herda tafel of bureaulamp

Prachtige NL lamp met een die je goed kan instellen in lengte, hoogte en richting met 1 gewricht op de stang. De schakelaar zit aan het nieuwe zwart stoffen snoer.
Jaartal: 1970
Formaat: H± 56 cm kap Ø20 cm, voet Ø20 cm,
Verkocht (artikel.nr 1924)


Setje getrapte lampjes (eigen ontwerp)
De fraai getrapte glaasjes zijn nieuw gemaakt maar gebaseerd op de art-deco tijd. De glasdrager met schroefjes zijn in bronskleur met een messing stukje naar de hoogglans zwarte voet
Formaat: H ± xx cm Ø voet ± xx cm
Verkocht  (artikel.nr 2339)


Vintage Herda Eyeball lamp

Dit vintage eyeball tafel/bureaulampje werd geproduceerd door Herda in de trendy kleur oranje. Het lampje is van metaal en chroom. De bol kan van boven naar beneden gekanteld worden.
Formaat : H: ± 21 cm Ø spot ± 14 cm Ø voet 10 cm
Jaartal: ± jaren 1960/1970
Verkocht (artikel.nr 2067)


Mushroom rookglas lamp
Deze lamp kan zowel gebruikt worden als plafondlamp maar ook als tafellamp.
In dat laatste geval maak ik er een snoertje aan.
De lamp heeft een voet van kunststof. Het gerookte glas in de vorm van een paddenstoel is jaren 70!
Formaat: H ± 21 cm kap Ø ± 26 cm
Verkocht  (artikel.nr 2111)


Tafellamp  (eigen ontwerp)
Marmeren voet van diverse kleuren marmer. Prachtig gecombineerd met een aluminium voet en antiek geribbeld glas. Samen een monumentaal sierlijk geheel.
Formaat: H 47,5 cm,  Voet 33 x 11,5 cm.
Glas Ø  ± 18,5 cm
Verkocht (artikel.nr 1312)


Set Libellen Tiffany (bed)lampjes
Deze Tiffany lamp valt op door het prachtige emerald green. De kleine kapjes vormen samen met de andere lamp bloemklokjes van 2 bloemen waar op de voet de libellen rusten. De bronskleurige sierlijke voet is ook met groen glas versierd!
Unieke lampjes!!
Formaat: H ± 40 cm; B ± 30 cm
Verkocht (artikel.nr 2320)


AntiekeTafellamp

Aan deze schitterende antieke lampenhouder uit begin vorige eeuw draagt op sierlijke wijze een kap van rood-oranje-wit gemeleerd pastaglas wat een mooi licht verspreidt. De kap is in hoogte verstelbaar en kan tevens opzij zwenken. Aan de antieke voet is een gedraaid snoer bevestigd.
Jaartal: ± jaren 20
Formaat: H ± 53 cm Ø voet ± 12 cm
Verkocht (artikel.nr 2155)


Bruidsjurk lamp

Anders kan ik deze lamp niet goed omschrijven...allemaal glazen bloemetjes die als dakpannen over elkaar heen zijn vastgeknoopt op een metalen vorm. Geeft mooi diffuus licht. Het frame staat op een onderstel met een grote fitting.
Formaat: H ± 32 cm Ø ± 22 cm
Verkocht (artikel nr 2180)


Ster-bloem lampje (eigen ontwerp)

Apart klein lampje op een zilverkleurige voet. Van bovenaf zie je een stervormige (glazen kapje) een als bloem met als hart de LED-kopspiegel-lamp. Lampje verspreidt een intens warm licht rondom in oranje als een houtkacheltje.
Formaat: H ± 16 cm Ø ± 9cm
Verkocht (artikel.nr2328)


Vintage tafellamp

Formaat: H ± 35 cm; Ø 27 cm
Verkocht (artikel.nr 2325)


WILA bureaulamp

Mooie industriële tafellamp in zwarte uitvoering,    gemaakt rond mid century 20e eeuw.
De lamp kan niet draaien maar kantelt op twee punten: onder de kap en bij de voet. Hij staat op een stevige, zware voet en geeft mooi vol licht.
Formaat: ± H 45 cm en Ø kap en voet 18 cm
Verkocht (artikel.nr 2025)


Petite lumière

Dit klassieke lampje heeft een prachtig messing driehoekig voetje met een amber kleurig rozenglaasje. Nu zit er een LED kopspiegellamp van goud in E14. Het voetje is een beetje te kantelen maar door het gewicht van het glas niet erg veel.
Jaartal: ± jaren 40
Formaat: H ± 25 cm; B ± 15 cm
Verkocht (artikel.nr 2319)


Tiffany tafellampje Pauwogen

Deze Tiffany tafellamp valt op door het prachtige kleurenpalet. In de kap vormen de vele kleine glasmozaïeken een mooi patroon dat doet denken aan de ogen van de pauwenveer.
De bronskleurige sierlijke voet versterkt het geheel.
De lamp heeft een kleine fitting (E14)
Formaat: H ± 40 cm; Ø  ± 20 cm
Verkocht (artikel.nr 2318)


Petite lumière

Klassiek goudkleurige lampje met kristalglas komt vermoedelijk uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje gaat mooi fonkelen als het aan staat door de structuur in het glas. Het kapje zit geklemd op de ledlamp en is een beetje doorzichtig. Lampje heeft een kleine fitting en een goud transparant snoertje.
Formaat: H ± 33 cm en Ø ± 14 cm
Verkocht (artikel.nr 2309)


Raket (eigen ontwerp)

Deze unieke lamp is gek genoeg gemaakt van en op het onderstel van een Ikea armatuur van aluminium en aan de onderkant ook nog glas van Ikea.
De totaal vorm en de kleuren maken er werkelijk een raket van. Het licht komt niet alleen door het boven glas maar ook als vuur uit het rode glas onderop.
Formaat: H ± 30 cm Ø voet ± 7 cm
Verkocht (artikel.nr2306-B)


Set (bed)lampjes (Eigen ontwerp)

De handgevormde bloemglaasjes vormen een goud geheel met de messing glasdragers. Op de zwart metalen voetjes zit een handbeschilderd rozetje dat in diverse kleurlagen beschilderd is waardoor het lijkt op een soort mineraal.
Aan de lampjes is een stoffen goud-gedraaid snoer met schakelaar bevestigd.
Formaat: H ± 21 cm Ø ± 11 cm
Verkocht (artikel.nr 2326)


Klein vintage (bed)lampje

Tafel- of bedlampje uit de jaren '60. Het lampje heeft een schuine roomwit kunststoffen voet met goudkleurig randje en drukschakelaartje. Het kapje kan met een vlindermoer op de messing arm in hoogte worden gekanteld.
Formaat: H ± 21 cm kapje Ø ± 9 cm
Verkocht  (artikel.nr 2060)


Tafellampje met marmer

Fijn klein lampje met marmer en koper.
Deze lamp heeft een originele oude fitting met een glasdrager waar een  rok-kapje van matglas op staat.
Formaat: H ± 32,5 cm en Ø ± 15,5 cm
Verkocht  (artikel.nr 969)


Petite lumière
Dit klassieke lampje heeft een prachtig en zwaar koperen voetje met een schuin gesneden glas. Dit glas is zowel gemarmerd als gewolkt.
Jaartal: ± jaren 40
Formaat: H ± 28 cm en Ø ± 15,5 cm
Verkocht (artikel.nr 2175)


Lykta mushroom lamp

Deze Lykta lampjes verschenen in de jaren 80-90 bij Ikea in allerlei kleuren. De binnenzijde van het melkglas is wit.
Deze lamp is een echte blikvanger!
Formaat: H ± 24 cm; Ø 13 cm
Verkocht (artikel.nr 2322)


Elegant tafellampje (eigen ontwerp)

Mooi smal en hoog tafellampje op goudkleurige voet met een kapje van gemarmerd glas. Het sierlijke lampje geeft een prachtig zacht en warm licht. Het glaasje is schuin gesneden en zit vast met een klem op een E14 fitting. Het lampje heeft een zwart gedraaid snoertje.
Formaat: H ± 43 cm Ø voet ± 10 cm
Verkocht (artikel.nr 2052)


Bureaulamp / spot
Een bijzonder mooi vormgegeven spot met bijzonder veel mogelijkheden om het licht te richten waar je het hebben wilt: de kap kan draaien en zwenken en de kap kan ook nog naar boven en naar beneden geschoven worden!
Formaat: ± H 48 cm voet Ø ±15 cm kap Ø ± 13 cm
Jaartal: ± jaren '70
Verkocht (artikel nr.2083)

 
Vintage Reislampje

Grappig reislampje dat opgeklapt kan worden voor als je op reis gaat. De lamp heeft in de voet een trafo naar 12 volt.
Verder een kleine bajonet fitting voor een auto lampje. Er zit zelfs een dimmer op!
Formaat: H±18 cm (ingeklapt)± 32 cm (uitgeklapt),
Ø ± 6 cm
Prijs: €55,- (artikel.nr 1668)


Setje bedlampjes (eigen ontwerp)
Deze zeep-groenen voetjes combineren mooi met de zwaar oude messing bewerkte sierdelen uit de jaren 40 die daarop liggen. De messing glasdragers vormen een mooi geheel met de schuin gesneden glazen uit de jaren 50 met een zwierig lijnenspel met zwaluwen in het goud op het zachte geel.
Formaat: H ± 18 cm Ø ± 13 cm
Verkocht (artikel.nr 2184)


Eigen ontwerp
Bijzonder sfeervol lampje op mooi gevormd voetje van koper.Van bovenaf heeft het oranje-wit glazen kapje een stervorm die terug komt is het voetje.
De goudkleurige kopsspiegellamp maakt het tot een sfeervol geheel en verspreidt een intiem licht rondom. Aan het lampje is een goudgedraaid stoffen snoer met schakelaar bevestigd.
Formaat: H ± 18,5 cm Ø ± 9 cm
Verkocht (artikel.nr 2191)


Vintage bed- of tafellampje

Dit soort lampjes kwam best veel voor in die vervlogen jaren maar deze is extra bijzonder omdat deze krokodillenhuid (namaak) op de voet heeft en natuurlijk dat schakelaartje.
Jaartal: ± jaren 50/60
Formaat: H ± 24 cm en  Ø voet ± 9 cm
Verkocht  (artikel.nr 2069)


Vintage bed- of tafellampje

Oud, klein, Frans fittinglampje uit de zestiger jaren. Het opvallende, gele kapje kan dankzij het flexibele armpje alle kanten op gebogen worden.
Het lampje heeft een kleine fitting en een zwart in wit drukknopje op de voet.
Jaartal: ± jaren 60
Formaat: H ± 26 cm Ø kap ± 13 cm
Verkocht (artikel.nr 2156)


Bureaulamp Victoria Bauhaus

Stoere lamp uit de jaren 30 met een zware giet-ijzeren voet. De lamp kan vanuit de voet kantelen en aan de kop zit en kogelgewricht. Aan de kop heeft ooit een oude fitting gezeten met schakelaar maar helaas was dat niet goed te restaureren. De schakelaar zit nu aan het  snoer.
Formaat: H ± 40 cm en Ø kap ± 15 cm
Verkocht (artikel.nr 2021) (info volgt)


Romantisch bed- of tafellampje
Oud lampje van messing met een drukknopje op de ronde voet. Het oude glazen kapje is gemarmerd en gewolkt glas in warm zacht geel met bruin gemarmerd. De kap kan dmv een vleugelmoer kantelen, eventueel ook helemaal naar boven.
Jaartal: ± jaren 40/60
Formaat: H ± 22 cm Ø glas 13 cm; voet Ø12,5 cm
Verkocht (artikel.nr 2166)


Lief lampje van tin en glas
Dit voetje is echt heel oud. Ik vermoed uit 1920 zo ongeveer. Ik heb er wel een tussenstukje op gebouwd zodat de fitting niet erg zichtbaar is. Het glazen Franse kapje is zwierig vierkantig en van gemarmerd roze glas met zilveren streepjes. Het hangt op een beugeltje boven de kleine fitting.
Formaat: H ± 30 cm Ø ± 18,8 cm.
Verkocht  (artikel.nr 2147)


Setje bedlampjes (eigen ontwerp)

Deze prachtige zonnetjes schijnen vrolijk je ruimte in. Het glas is aan de binnenkant wit. Het licht gaat vrij naar achteren omdat de glaasjes schuin gesneden zijn. Dus het licht blijft neutraal van kleur behalve wat door het glas schijnt. De antieke voet is mooi bewerkt en zwaar.
Formaat: H ± 32 cm Ø ± 10,5 cm
Verkocht (artikel.nr 2118)


Vintage bed- of tafellampje

Leuk, oud, Frans bedampje uit de zestiger jaren. Het grappig gevormde, blauwe kapje is bevestigd aan de flexibele arm en kan in allerlei standen gedraaid worden. Het lampje heeft een kleine fitting en een wit in zwart drukknopje op de voet.
Jaartal: ± jaren 60
Formaat: H ± 20 cm Ø ± 9,5 cm
Verkocht (artikel.nr 2157)


Hala bureaulamp 1960-1969
Oude bureaulamp gefabriceerd door Hala design te Zeist. De lamp is uit de jaren 60. De zware voet is zwart, de kap is van (geborsteld) aluminium in combinatie met zwarte lak. In de kap zit een schakelaartje. (wel gebruik sporen)
Formaat: H ±  73cm; B:43 cm; Diep:23 cm
Verkocht (artikel.nr 1360)


Hollywood regenco bed- of tafellampje
Oud lampje van messing met kristal gegoten tussendelen. Het kapje is origineel, soort satijn-gouden stof met een klem voor op de lamp zelf.
Het licht valt op de staander met een subtiel reliëf.
Jaartal: ± jaren 30/40
Formaat: H ± 25 cm Ø kapje ± 10 cm
Verkocht  (artikel nr 2176)


Mushroom tafellamp Bauhaus..2 stuks aanwezig!
Twee identieke mushroom Bauhaus, of late Art Deco lampen, zeldzaam! Deze lampen zijn van chroom, op de voeten zit zwarte krimpverf. De schakelaar zit boven de voet op de staander. Op de kappen zitten wel wat deukjes en krasjes.
Formaat: H ± 40 cm Ø ± 30 cm
Verkocht  (artikel nr 2058)


Vintage degelijke bureaulamp

Stevige lamp met een Oost-Duitse degelijkheid en een verzwaarde voet. De lamp kan zowel bij de voet als bij de kop scharnieren. Onder de rechthoekige kap zitten twee kleine fittingen. Bijzonder is de grote schakelknop op de voet.
Formaat: H ± 35 cm kap B ± 30 cm L ±10 cm
Verkocht (artikel.nr 2062) 


Fat lava tafellamp

Vintage tafellamp uit de jaren 60-70 vorige eeuw. Deze lamp is van keramiek en komt uit Duitsland.
De lamp heeft zowel boven als onderin een lamp.
Onderin kan je een (eventueel gekleurde) lamp doen waardoor er licht door de gaten schijnt.
Formaat: H 48 cm; Ø ± 20 cm
Verkocht  (artikel.nr 2167)


Vintage bureaulamp
Mooie grote lamp met flexibele buigzame stang, bruin en chroom.
Het schakelaartje op de voet is na vervanging nu zwart.
Jaartal: ±  jaren 50-60
Formaat : H ± 44 cm;  Ø 15 cm
Verkocht (artikel nr. 182)


Romantisch tafel/bed-lampje

Oud lampje van messing met een drukknopje op de mooi bewerkte voet. Het glas is zacht geel  of warm wit met gouden biesjes en een structuurtje.
De kop kan dmv een vleugelmoer kantelen, eventueel ook helemaal naar boven.
Jaartal: ± jaren 30/40
Formaat: H ± 22 cm B voet ± 10 cm Ø  kap ± 14 cm
Verkocht (artikel.nr 2066)


Romantisch bed- of tafellampje
Oud lampje van messing met een drukknopje op de rechthoekige voet. Het kapje is origineel, mooi gewelfd en van een soort afwasbare stof.
De kap kan dmv een vleugelmoer kantelen, eventueel ook helemaal naar boven.
Jaartal: ± jaren 30/40
Formaat: H ± 25 cm Ø kapje ± 16 cm; voet 17x9
Verkocht (artikel.nr 2078)


Mushroom tafellamp Bauhaus..2 stuks aanwezig!

Twee identieke mushroom Bauhaus, of late Art Deco lampen, zeldzaam! Deze lampen zijn van chroom, op de voeten zit zwarte krimpverf. De schakelaar zit boven de voet op de staander. Op de kappen zitten wel wat deukjes en krasjes. De uitstraling is werkelijk geweldig.
Formaat: H ± 40 cm Ø ± 30 cm
Verkocht  (artikel nr 2058)


Zwarte tube bureaulamp (Anders Pehrson)
De ontwerper van deze tijdloze lamp is Anders Pehrson. Hij heeft het ontworpen voor de Zweedse firma Atelje Lyktan. Dit is een zeer populaire lamp geweest in die tijd! Aangezien er een lange TL buis van 13W in zit heb je over een breed oppervlak licht.
Jaartal: Ontwerpjaar 1973
Formaat: H  39 cm en B  80 cm D 17 cm
Verkocht  (artikel.nr 2020)


Romantisch tafel/bed-lampje

Oud lampje van messing met een drukknopje op de ronde voet. Het glas is erg bijzonder, zacht geel gemarmerd met goud en oranje.
De kop kan dmv een vleugelmoer ook door kantelen naar boven.
Formaat: H ± 22 cm en Ø kap ± 14 cm
Jaartal: ± jaren 30/40
Verkocht (artikel.nr 2064)


Lief lampje (eigen ontwerp)

Dit lampje bestaat uit oude en nieuwe onderdelen.
Het emerald kleurige glas is wat ouder en het middenstuk is van keramiek uit de jaren 40 zo ongeveer. Het zeep-groene voetje maakt het lampje fris. Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen goud snoertje.
Formaat: H ± 25 cm Ø ± 13 cm
Verkocht (artikel.nr 2124)


Tiffany tafellampje
Mooie Tiffany tafellamp met kleurig kapje op een sierlijke voet. In de kap vullen de vele kleine glasmozaïeken elkaar aan tot een mooi patroon. De bruingetinte metalen voet combineert dit tot een mooie geheel.
De lamp heeft een kleine fitting
Formaat: H ± 32cm ; Ø ± 22cm
Verkocht (artikel.nr 2001)


Robbert Sonnema Mushroom lamp
Dit is een vintage IKEA lamp ontworpen
door Robert Sonneman. Prachtige lamp vamn chroom met 2 kleine (E14) fittingen onder de kap.
Het licht gaat mooi naar beneden op de tafel. Deze lamp past in vele interieurs door het chroom.
Jaartal: jaren 70
Formaat: H ±45 cm Ø ± 32 cm
Verkocht (artikel.nr 2100)


Setje handgemaakte lampjes (eigen ontwerp)
Deze lampjes zijn mooi sober fris en toch warm. De handgemaakte, amberkleurige glaasjes in bloem vorm worden halverwege mat wat een bijzonder zacht licht geeft. De voet is van chroom met halverwege een koperen tussenstukje.
Fitting E14 en een wit gedraaid stoffen snoer.
Formaat: H ± 22cm Ø ± 10cm
Verkocht  (artikel.nr 2022)


Klein (bed)lampje uit de jaren 60 vorige eeuw

Lief lampje uit vervlogen tijden...ongeveer jaren 50/60 vorige eeuw.  Het lampje heeft een koperen houder en voet. Het glaasje is lief wit gestreept. De lamp heeft een E14 fitting...kan uiteraard een ledlampje in. Kopje is knikbaar op de voet zit een nieuw drukschakelaartje.
Formaat: H ± 20 cm L voetje ± 10 cm
Verkocht (artikel.nr 2057)


Vintage tafellamp Murano
Deze chromen tafellampjes uit het spednik tijdperk heeft een strakke vorm waar de bol mooi op uitkomt. De glazen bol heeft een witte laag mist onderin en verloopt naar transparant. Deze lamp heeft een kleine E14 fitting.
Jaartal: jaren 40/60
Formaat: H ± 32 cm Ø voet ± 14 cm
Verkocht (artikel.nr 2097)


Setje vintage (bed)lampjes
Deze originele set bed- of tafellampjes staan op een fraai bladvormig mintgroen voetje. Hierop staat het dopje waarin het ovale gestreepte glaasje dat dmv een klemveer vast zit op de E14 fitting.
Jaartal: jaren 50/60
Formaat: H ± 22 cm L voetje ± 18 cm
Verkocht (artikel.nr 2059)

 
Klein (bed)lampje uit de jaren 50 vorige eeuw
Dit lampje heeft een mooi massief houten voetje gecombineerd met een chroom en een wit opaline glaasje dat schuin is gesneden. Geeft prachtig licht. Op het voetje zit een drukknopje.
Dit lampje heeft een E14 fitting en een zwart gedraaid stoffen snoer.
Formaat: H ± xx cm Ø ± xx cm
Verkocht  (artikel.nr 2026)


Romantisch bed- of tafellampje
Oud lampje van messing met een drukknopje op de ronde eenvoudige voet. Het kapje is origineel van een soort afwasbare stof.
De kop kan dmv een vleugelmoer kantelen, eventueel ook helemaal naar boven.
Jaartal: ± jaren 30/40
Formaat: H ± 22 cm Ø kapje ± 16 cm Ø voet ± 12cm
Verkocht (artikel.nr 2068)


Setje vintage (bed)lampjes (2 stuks aanwezig!)
Deze kleine lieve rode bed- of tafellampjes hebben een messing flexibele stang en een rood voetje waar een drukknopje op zit. Deze lieve lampjes komen vermoedelijk uit Frankrijk en hebben een  kleine E14 fitting.
Jaartal: jaren 50/60
Formaat: H ±  22 cm Ø voet ± 10 cm
Verkocht  (artikel.nr 2095)


Setje handgemaakte lampjes (eigen ontwerp)
De vrolijke puntjes in het glas en op de voet maken je meteen vrolijk! Zodra ze aan staan ben je echt bijzonder gelukkig door de oranje kleur die het licht geeft! Prachtig effect door de Franse vintage glaasjes door de dikte,  vorm en de kleur.
Voorzien van glanzend wit stoffen snoer.
Formaat: H ± 17 cm Ø ± 10 cm
Verkocht (artikel.nr 2037)


Romantisch tafel/bed-lampje
Lief lampje van messing met een drukknopje op de ronde voet. Het glas is zacht geel met gouden streepjes. De kop kan ook door kantelen naar boven. De lamp heeft een grote originele fitting en een nieuw gedraaid stoffen snoertje.
Formaat: H ± 21 cm en B ± 21cm
Jaartal: ± jaren 30/40
Verkocht  (artikel.nr 2006)


Romantisch tafel/bed-lampje
Lief lampje van messing met een drukknopje op de prachtige gevormde voet. Het glas is zacht geel met gouden streepjes. De kop kan ook door kantelen naar boven. De lamp heeft een grote fitting en een nieuw gedraaid goudkleurig stoffen snoertje.
Formaat: H ± 27 cm en B ± 27 cm; voet 17 cm lang
Jaartal: ± jaren 30/40
Verkocht Prijs: € 115,- (artikel.nr 2007)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Origineel lampje bestaande uit een wit matglazen gespikkelde met diverse kleuren bol uit Italië. Het glas wordt gedragen dmv een klem in een metalen kelk. Daaronder diverse antieke messing delen gecombineerd met een zacht-groen tussendeel wat mooi combineert met het glas en gouden kleuren..
Formaat: H ± 36 cm; B ± 22 cm
Verkocht  (artikel.nr 1996)


Tafellampje (uit eigen atelier)
Mooi bescheiden lampje met een strakke uitstraling. De zwarte voet is van metaal. Voor de sier zweven daar nog mooie metalen sprieten boven.
Het prachtige glaasje komt uit de jaren 50.
(kleine fitting)
Formaat: ±  31 cm; B ± 15 cm
Verkocht  (artikel.nr 1713)


Messing & hout tafellampje
Dit lampje is gemaakt met een opengewerkt messing sierstuk op een zwart geschilderde houten voet. Het matglazen rok-kapje zit vast dmv 3 schroefjes. De lamp heeft een gouden snoertje en een grote fitting.
Formaat: H ± 30 cm; B ± 15 cm
Verkocht (artikel.nr 1761)


Romantisch tafel/bed-lampje
Gek lampje van messing met een drukknopje op de ronde voet. Het kapje is van nep leer; plasic geel met het reliëf van leer. De kop kan ook door kantelen naar boven. De lamp heeft een grote originele fitting en een nieuw gedraaid  stoffen snoertje.
Formaat: H ± 23 cm en B ± 19 cm
Jaartal: ± jaren 30/40
Verkocht (artikel.nr 2008)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Dit zacht roze lampenglas uit omstreeks 1930 is prachtig getrapt met een mooi bolletje bovenop. Het glas valt in een roodkoperen kleur glasdrager met een zwarte voet die samen zijn verbonden met een oud messing sierelement. Deze lamp heeft een grote fitting en een gedraaid stoffen zwart snoer.
Formaat: H ± 24,5 cm en Ø ± 15 cm
Verkocht  (artikel.nr 1963)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Combinatie van een opengewerkte voet van aluminium met koperen warme delen en glas. De oude koperen elementen in combinatie met het glazen buikje maakt de lamp erg elegant. Het melk witte glaasje is uit de jaren 50. Deze zit op de kleine fitting geklemd.
Formaat : H ± 35 cm; Ø 18 cm
Verkocht (artikel nr. 1774 B)


Tafellampje met Tiffany kapje
Dit lieve lampje uit de jaren 40-50 is gemaakt van koper en wit glas. Onder de kap zit een kleine fitting (E14) waar een klein kogellampje in past. De kap is op te tillen dmv het bovenste knopje er af te draaien en de kap te liften.
Formaat: Hoog: ± 43 cm; Ø: ± 16 cm
Verkocht (artikel.nr 1797)


Ode aan de empire stijl (eigen ontwerp)

Robuuste luxe set lampen met gouden empire sfeer. Warm licht door de amber-kleurige jaren 50 glazen. Tevens wordt de goud-koperen bloem eronder aanlicht. De gouden halve bollen komen uit een antieke kroonluchter. Het zeepgroen ertussen geeft een fris en mooi contrast.
Formaat: H ± 31 cm Ø ± 13 cm
Verkocht (artikel.nr 2028)


Klein bloemenlampje (eigen ontwerp)

Lief klein lampje gemaakt van divers materiaal zoals koper (als rozenblaadjes en tussenstukje), natuursteen (in jadekleur als tussenstuk uit de jaren 50), een zwarte metalen voet en een zacht geel glaasje. Dit lampje heeft een kleine fitting en een zwart gedraaid snoertje met schakelaar.
Formaat: H ± 20 cm Ø ± 10 cm
Verkocht  (artikel.nr 2032)


Setje tafellampjes met glas van Helena Tynell
Deze bijzondere lampjes zijn een eigen ontwerp.
Het glas is ontworpen door Helena Tynell voor Glashütte Limburg, Germany gedurende de jaren '60
De glastinten van beide lampjes verschillen enigszins van elkaar. De lampjes mogen ook per stuk gekocht worden maar liever als set.
Formaat: H ± 22cm ; Ø ± 15 cm
Verkocht (artikel.nr. 2002)


Setje bedlampjes (eigen ontwerp)

De turquoise voetjes zijn een mooie drager voor de zware messing sierdelen uit de jaren 40 die daarop liggen met daarboven de glazen schuine glaasjes  uit de jaren 50 die het licht naar achteren vrij laat tegen de muur. Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen zwart snoer.
Formaat: H ± 23 cm Ø ± 10 cm
Verkocht (artikel.nr 2012)


Amber stel  (eigen ontwerp)
Een lief stel prachtige lampjes met craquele glas in amber kleur op messing antieke voet. Het glas is ontworpen is van Glashütte Limburg, Germany uit de jaren '60. Deze glaasjes verdienden een mooi onderstel in haar sfeer zodat het vooral om het glas gaat, ze zijn speciaal daarvoor ontworpen.
Verkocht (eigen ontwerp)


Boogvormige tafellamp
Deze prachtige zilverkleurige boogtafellamp kan op twee punten scharnieren. De scharnierpunten zijn met vleugelmoeren te verstellen. Het glazen kapje is wit met een speels kringeltje en gemaakt van glas uit de jaren ' 50.
Formaat: H ± 50 cm en B ± 40 cm
Verkocht  (artikel.nr 1977)


Midi lumière  (uit eigen atelier)
Dit lampje komt uit een serie die allemaal gemaakt zijn van oude onderdelen uit de jaren 40-50 vorige eeuw. Het blauwe glaasje is retro, nieuw nagemaakt van de jaren 50 schep-glaasjes. Dit lampje  heeft een kleine fitting.
Formaat: H ± x32 cm Ø ± 12 cm
Verkocht  (artikel.nr 1685)


Murano tafellamp
Opvallende tafellamp met een feestelijke, zwierige kap van kleurig Murano glas.  In de glazen kap zijn diverse kleuren glas verwerkt met vormen, dit maakt dit een uniek object mede in combinatie met de bijzondere voet.
Formaat: H ± 53 cm  Ø ± 33 cm
Verkocht  (artikel.nr 2003)


Speels vintage lampje

Dit lampje is gemaakt van materialen uit de jaren 40. Onder het bijzondere glaasje zit een kraagje dat versierd is met pegeltjes. Een combinatie van koper, glas en een houten staander.
Formaat: H ± 31cm, Ø ± 15 cm
Verkocht (artikel.nr 1546)Petite lumière  (eigen ontwerp)

Klein lampje met een glaasje in een gesloten bloemvorm. De koperen onderdelen zijn origineel uit de jaren 40. Dit lampje heeft een kleine fitting waar een klein led lampje in past en is voorzien van een zwart snoertje met schakelaar.
Formaat: H ± 25 cm, Ø ± 8 cm
Verkocht (artikel.nr 1544)


Setje van 2 lampjes (eigen ontwerp)

Deze lampjes uit eigen atelier zijn gemaakt van oud glas. Aan de onderkant zijn de glaasjes gebruikt met een bloemvorm van matglas en boven transparant geribbelde glaasjes uit 1930. Het snoer is transparant.
Formaat: H ± 18 cm en Ø ± 22 cm
Verkocht (artikel.nr 1064)


Art deco vaasje van Daalderop
Mooie basisvorm in de vorm kan een kelk van Daalderop. Helemaal onderop een extra voetje geplaatst en er een lamp van gemaakt.
Op de voet zit er een klein drukknopje.
Formaat: H ± 21,5 cm Ø: ± 14 cm.
Verkocht  (artikel.nr 1352)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Origineel lampje bestaande uit een wit matglazen open bol gedragen door een metalen voet met dezelfde rondingen maar dan tegengesteld gestapeld in de kleuren lichtgroen en zwart.
Formaat: H ± 26 cm; B ± 16 cm
Verkocht (artikel.nr 1962)


Setje bedlampjes (eigen ontwerp)
Deze lampjes zijn mooi door de verschillende tinten  turquoise  en de warme glazen kapjes. De voetjes zijn een mooie drager voor de zware messing bewerkte sierdelen uit de jaren 40 die daarop liggen te blinken.
Verkocht  (artikel.nr 2013)


Mushroom tafellamp Happylight
Mooie vintage mushroom tafellamp uit de jaren 70-80 vorige eeuw. Deze uitvoering is een combinatie van chroom  met messing. De lamp heeft een  waar zowel G4 en G6 (led) lampen in kunnen. De schakelaar heeft twee standen op de voet van de lamp. Hoogt: 46 cm Ø ± 30 cm
Verkocht (artikel.nr 1755)


Romantisch tafel/bed-lampje
Elegant mooi lampje van messing met een voetje waar een drukknopje op zit. Het glas is zacht geel gemarmerd met bruin en de kop kan kantelen. De lamp heeft een originele fitting en nieuw snoer.
Formaat: H ± 22 cm en B ± 20 cm
Jaartal: ± jaren 30/40
Verkocht  (artikel.nr 1966)


Tafellampje (eigen ontwerp in opdracht)
Een 'Art de France' gesigneerd Pate de Verre glas op een voet van chromen en zwarte delen die elkaar afwisselen met een variatie van vormen zodat ze niet hetzelfde zijn maar wel bij elkaar horen.
Formaat: H ± 28 cm; B ± 15 cm
Verkocht (artikel.nr 1964)


Setje bedlampjes (eigen ontwerp)
Erg blij met dit ontwerpje door de verschillende tinten die samen een sieraadje worden. De licht turquoise voetjes zijn een mooie drager voor de zware messing bewerkte sierdelen uit de jaren 40 die daarop liggen te blinken. Met nog wat elegante tussen delen naar de glazen zes-hoekige tapse glaasjes bovenop. Deze lamp heeft een E14 fitting.
Formaat: H: ± 19 cm; B ± 7 cm
Verkocht (artikel.nr 1952)


Originele Kaiser Dell bureaulamp Model 6751
Deze art deco lamp is ontworpen door Christian Dell, Germany. Een combinatie van donker en licht koper op de kap en de voet. De kap en de arm zijn beiden  te kantelen. In goede conditie met lichte gebruik sporen. Voorzien van nieuw zwart geaard snoer.
Formaat: ± H 45 cm en Ø kap 34 cm
Jaartal: ± jaren 50
Verkocht (artikel.nr 1913)


Bauhaus lamp Kurt Versen model 4442
Design klassieker met een typische Bauhaus vormgeving met een schakelaar op de voet. Stoer design uit de jaren ’1930. De lamp heeft wat gebruikssporen. Dankzij zijn ontwerp is deze lamp opgenomen in het verzamelboek "1001 Lights 1879-1959"
Formaat: ± H 35 cm en Ø kap 25 cm
Verkocht  (artikel.nr 1823)


Vintage tafel/bed-lampje
Prachtig eenvoudig lampje van zilverkleurig metaal, zwart en een geel glaasje met zwarte streepjes. Het kopje kan gekanteld dmv een draaiknopje.
Formaat op foto: H ± 22 cm, B 25 cm Ø glas± 10 cm
Jaartal: ± jaren 50-60
Verkocht (artikel.nr 1915)


Tafellampje (eigen ontwerp)

Appelgroen glas gecombineerd met rood koperen schaaltje en geel koperen elementen op een zwarte voet.
Hoog: ± 30 cm Breed:± 23 cm
Verkocht  (artikel.nr 1960)


Tafellamp (eigen ontwerp)
Strak lampje van zwart metaal aan de voet met daarboven een glanzend nikkel element waar het glas op rust. Het glas is uit de jaren 60 dat geklemd zit met klemveren in de houder.
Formaat: H ± 20 cm en B ± 20 cm Ø kap 20 cm
Verkocht (artikel.nr 1949)


Remus (uit eigen atelier)
Grote bijzondere lamp door zijn eigenzinnige combinaties van staal, hout, koper en een metalen kap die vanbinnen goudkleurig is en zwart van buiten.
Formaat: H ± 90 cm; B: ± 36 cm
Verkocht


Elegant oud bloemenlampje

Dit lampje is gemaakt met van koper, hout en glas. Het voetje staat op leeuwenklauwen waardoor deze iets zweeft. De lengte van dit lampje maakt het geheel erg elegant en stoer door de kleuren. Het rozenglaasje is bruin en schijnt warm door.
Hoog: 40 cm Breed: 14 cm
Verkocht (artikel.nr 1919)


Art deco tafel/bed-lampje

Prachtig eenvoudig lampje van koper met het originele gesuikerde glaasje met gouden ribbels  in het midden. Het kopje kan gekanteld dmv een draaiknopje, schakelaartje zit op de voet.
Formaat: H ± 22 cm en Ø ± 19 cm
Jaartal: ± jaren 40
Verkocht (artikel.nr 1905)


Tafellamp (eigen ontwerp)

Strak lampje van zwart metaal met een chromen element tussen de voet en de glasdrager. Het glas is uit de jaren 60 dat geklemd zit met klemveren in de houder. Deze lamp heeft een grote fitting en een gedraaid stoffen zwart snoertje met schakelaar.
Formaat: H ± 20 cm en B ± 20 cm Ø kap 20 cm
Verkocht  (artikel.nr 1914)


Petite lumière (eigen ontwerp)

Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje heeft een speciale voet door de kleine sculptuur, figuur met trompet.
Formaat: H ± 22 cm, Ø ± 14 cm
Verkocht (artikel.nr 1545)


Art deco lamp

Zeer elegant lampje door de eenvoud in vorm maar met liefde voor structuren. Romantiek en toch compact en stoer.  Lamp heeft een grote fitting (E27). Jaartal: ongeveer 1930-40
Hoog: ± 21 cm Breed:± x18cm
Verkocht (artikel.nr 1861)


Bloemenlampje (eigen ontwerp)
Eigenzinnig op natuur geinspireerd lampje op ronde koperen voet waaruit blaadje en bloemlamp ontspruiten.  Dit lampje is niet verstelbaar, heeft een grote fitting en is voorzien van knipschakelaar. Formaat: H: 29 cm B: 27 cm
Verkocht  (artikel.nr 1779)


Lieve amber lampjes (set van 2)
Glaasjes uit de jaren 50. De lampjes zelf zijn mooi sober en stabiel. De voet is off-white metaal met koperen delen. De lampjes hebben een grote fitting en een wit snoertje
Hoog: 17,5 cm Ø: 11 cm
Verkocht (artikel.nr 1756)


Bloemen lampje (eigen ontwerp)

Dit lampje straalt aan alle kanten luxe en goud uit...zeker als deze aan staat...  Het geheel is gemaakt van messing onderdelen uit de jaren 40/50. Het amberkleurige glaasje is handgemaakt.
Formaat: H 22 cm en Ø 12/13 cm
Verkocht  (artikel nr.1392)


Art deco tafel/bed-lampje
Elegant mooi lampje van koper met een zwart marmeren voet waar een drukknopje op zit.
Het glas is van is zacht geel met transparante strepen en kan kantelen bij de kop.
Formaat: H ± 20 cm en B ± 20 cm Ø kap 20 cm
Jaartal: ± jaren 20/30
Verkocht (artikel.nr 1906)


Art deco Daalderop bureaulamp

Mooi strakke en toch sierlijke lamp van chroom met een klokkapje dat door middel van een scharniertje kan worden bewogen.
Het drukknopje zit op de voet en de lamp heeft een zilveren stoffen snoertje..
Jaartal: ± jaren 20/30
Verkocht  (artikel.nr 1912)


Duitse bureaulamp Art Deco van Gecos
Deze koperen art deco lamp is ontworpen door Gecos Brothers Cosack, Duitsland. De kap en de arm zijn beiden  te kantelen. In goede conditie met. Voorzien van een nieuw snoer.
Formaat: ± H 43 cm en Ø kap 30 cm
Jaartal: ± jaren 1930
Verkocht  (artikel.nr 1914)


Nuova Veneta Lumi

Prachtige sierlijke lijn heeft deze lamp lamp in mat zwart, gemaakt en ontworpen in Italië.
De lamp heeft 1 grote fitting E27. Op de voet zit een subtiel schakelaartje ook in het zwart.
Mooi sober, stoer en toch sierlijkontwerp.
Formaat: Kap: ∅ 27 cm, H: 38,5 cm, Voet: ∅ 23
Jaartal: 1970-1980
Verkocht (artikel.nr 1869)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Deze asymmetrische voet is gemaakt van onderdelen van een oude klok. De stang is van chroom waarop een sierlijk glaasje uit de jaren 50 zit geklemd met witte streepjes.
Formaat: H ± 29,5 cm  Ø ± 10 cm
Verkocht  (artikel.nr 1543)


Sis heksenhoed bureaulamp
Prachtig degelijk lampje uit Duitsland. De 'hals' is van messing en in erg goede staat, de lamp staat stevig. De lamp is beschilderd met krimpverf, hierdoor ontstaat er een mooie structuur.
Formaat: ± H max. 43 cm, Ø lampenkap: 18 cm,
voet: 15 x 9 cm. Jaartal: 1950-1960
Verkocht (artikel.nr 1821)


Vintage bureau of bedlampje

Schattig Frans lampje van messing met een licht blauw en créme kapje en voetje. Op de voet zit een drukknopje. De kop kan met een vleugelscharniertje gesteld worden.
Hoog: 20 cm Breed: 8,5 cm Diep 15 cm
Jaartal: jaren ± 1960
Verkocht (artikel.nr 1716)


Vintage bureau of bedlampje

Schattig Frans lampje van messing met blauw een wit glazen kapje. Op de voet zit een drukknopje. De kop kan met een vleugelscharniertje gesteld worden.
Hoog: 22 cm Breed: 8,5 cm Diep 15 cm
Jaartal: jaren ± 1960
Verkocht (artikel.nr 1715)


Art deco bureaulampje

Elegant mooi lampje van gebogen rechthoekig chroom met een glaasje uit de jaren 50. Deze is ecru geruit. Drukknopje op de voet en een nieuw stoffen snoer.
Formaat: H 23 cm en B 18 cm D7 cm
Jaartal: ± jaren 20/30
Verkocht (artikel nr.1492)


Bauhaus bureaulamp Duitsland

Prachtig oud Bauhaus lampje met krimpverf dat behoorlijk verkleurd is naar een donkerder groen.
De stang is van messing maar flexibel. De veerkracht is er wel een beetje uit dus kan niet meer in alle standen neergezet worden maar wel in een bruikbare op een bureau.
Formaat: ± H xx cm en Ø kap xx cm
Verkocht (artikel.nr 1850)


Bureaulamp van Leclaire & Schäfer

Bureaulamp van Leclaire & Schäfer was eenbelangrijke fabrikanten uit Neheim, Duitsland. Dit model is nog steeds eigentijds.
De lamp is van aluminium en chroom en heeft kleine deukjes en krasjes, zeker op de voet. De sterke vorm van de kap maakt de lamp.
Formaat: H ± 52 cm  Ø ± 16 cm D: 30cm
Verkocht  (artikel.nr 1827)


Bureaulamp zeer mobiel (uit eigen atelier)
Deze grote bureaulamp is gemaakt van aluminium, chroom en messing met een oud kopje. De lamp heeft een zwaar gewicht in de voet waardoor de uitval groot is. Bijzonder bij deze lamp is de schuine insteek in de aluminium vaas. De lamp heeft veel scharnieren die kunnen draaien kantelen en buigen. Dit maakt dat deze lamp ook heel funcioneel is.
Verkocht (artikel.nr 1809)


Klokje's (2 stuks uit eigen atelier)

Deze set lampen hebben een mooie oude bewerkte voet van zilverkleurig koper. De glazen zijn hoog en hebben een hele elegante vorm. Ze zijn gewolkt in zachte geel tinten.
Formaat: Hoog: 35 cm Ø: 20 cm
verkocht (artikel nr. 1798)


SG30 Dazor Diamantlampcm4all.com.widgets.UroPhoto

Industriële vintage bureaulamp van Dazor Floating Fixture uit de USA, ca 1950, in een warme metalic taupe kleur. De lamp heeft een zware voet, deze is draaibaar en zwenkbaar in alle richtingen met een groot bereik. De lamp heeft 2 TL buizen, het lichtoppervlak is breed.
Formaat: H: op foto: 60 cm, B: lichtbak: 47 cm
Verkocht  (artikel.nr 1783)


Petite lumière  (eigen ontwerp)

Prachtig klein uitgebalanceerd lampje met een lief bloemenglaasje op zwart voetje met koperen rand. Het doet bijna denken aan een mooi parfumflesje. Het lampje heeft een knipschakelaar.
Formaat: H: 18,5 cm B: 10 cm
Verkocht  (artikel.nr 1752)


Art deco tafellampje

Prachtig eenvoudig verchroomd lampje met het originele glaasje die voor warm licht zorgt. Het kopje kan gekanteld dmv een draaiknopje, schakelaartje zit op de voet.
Formaat: H ± 22 cm en Ø ± 20 cm
Jaartal: ±  20
Verkocht (artikel.nr 1799)


Richard Essig tafellampje
Prachtig klein tafellampje met een robuust glas met organische vlakken en ribbels in een gerookte tint. Het voetje is van zilverkleurige kunststof. Het glas zit er dmv een metalen veer op de kleine fitting geklemdgedraaid.
Jaartal: 1970-1979
Formaat: H, 25 cm e Ø ± 15 cm
Verkocht (artikel.nr 1822)


Mushroom lamp (eigen ontwerp)
Dit mooie glas van een plafonniere uit de jaren 50-60. Het voetje was onvindbaar maar het glaasje is zo mooi, net als een paddenstoel. Lamp heeft een grote fitting (E27).
Hoog: ± 30 cm Breed:± 20 cm
Verkocht  (artikel.nr 1859)


Welf  (uit eigen atelier)

Dit prachtige grote glas is gecombineerd met een zilverkleurige opengewerkte voet die een tikkeltje schuin staat. Dit lampje  heefteen grote fitting, Het glas geeft ook veel licht naar boven en schijnt erg warm naar de zijkant.
Formaat: H ± xx cm D xx cm, Ø ± xx cm
Verkocht (artikel.nr 1659)


Branda  (Eigen collectie uit eigen atelier)

Een stoere tijdloze lamp gemaakt van aluminium (twee dubbelwandige schalen en drie staanders.
Bovenop een matglazen bol die het licht diffuus verdeeld.
Hoog: 38 cm Breed: 29 cm
Eigen collectie, prijs op aanvraag (artikel.nr 1661)
Verkocht


Perles (uit eigen atelier)

Een unieke lamp doordat er een mooi rond melkglaasje als een parel enigsids verborgen zit achter hout in een glimmende aluminium schaal.
Formaat: H ± xx cm D  xx  cm, Ø ±  xx  cm
Verkocht (artikel.nr 1664)


Midi lumière  (setje van 2 stuks)
Dit lampje is een variatie uit een serie die allemaal gemaakt zijn van oude onderdelen uit de jaren 40-50 vorige eeuw. Dit lampje is gecombineerd met een antiek glaasje. Deze lamp heeft een grote fitting, uiteraard geschikt voor ledlampen.
Formaat: H ± xx cm D xx cm, Ø ± xx cm
Verkocht (artikel.nr 1683)Petite lumière  (eigen ontwerp)
Dit kleine lampje is een variatie uit een kleine serie die allemaal gemaakt zijn van oude onderdelen uit de jaren 40-50 vorige eeuw. Deze lampjes zijn gecombineerd met een modern klein glaasje. Doordat deze lampjes een kleine fitting hebben kun je er koelkastlampjes in doen.
Formaat: H ± 17 cm  Ø ± 8 cm
Verkocht (artikel.nr 1512)


Tafellampje
Bijzonder koperen voetje met een matglazen bewerkt kelkje. Het glaasje zit vast door middel van 3 schroefjes. Mooi zwaar lampje.
Formaat: H 26 cm B 30 cm Ø kapje 19 cm
Dit lampje is zelf gemaakt van oude materialen.
Verkocht  (artikel.nr 1187)Klein bureaulampje
Lief bureaulampje uit de jaren 50/60 dat ook op een nachtkastje goed dienst doet. De kop is te buigen dmv de flexibel koperen stang. Ledlampje is aan te raden omdat deze minder heet wordt.
Formaat: H ± 25 cm, Ø ± 15 cm
Verkocht (artikel.nr 1645)Tafellampje
Heel mooi koperen tafellampje met 2 kleine fittingen onder de antieke gemarmerde kap in een prachtige speelse vorm. Het glas is gemarmerd met wat paarstinten door het wit maar ook gewolkt. Glas komt uit de jaren 20. Formaat:: H ± xx cm D xx cm, Ø ± xx cm
Verkocht (artikel.nr 1667)


Vintage bureaulamp
Mooi sobere messing bureaulamp. Deze lamp heeft een bijzondere sfeer uit de jaren 70. Mooi in een eclectisch interieur. Kleine fitting, wit snoer met een schakelaar.
Formaat: H 35 cm en B 38 cm inclusief voet.
Verkocht   (artikel nr.1497)


Architectenlamp Hala Model Terry 2|
Zwarte Industriële Hala Bureaulamp van
H. Busquet, ca. 1960. Door een speciaal scharnier systeem met twee veren (gebaseerd op de spieren in de heup) is deze architecten-lamp geheel verstelbaar. De diameter van de kap is 20 cm en van de voet is 21 cm. De maximale hoogte is 100 cm|
Verkocht  (artikel.nr 1729)
Info volgt

Omschrijving
Hoog: XX cm Breed: XX cm
Verkocht (artikel.nr 1708)


HALA Zeist bureaulamp nr 144
Deze lamp is in 1932 door H.Th.J.A. Busquet voor HALA Zeist ontworpen. Deze lamp is nog van voor 1950 alleen is de draaischakelaar op de fitting vervangen door een nieuwe bakelieten fitting en de schakelaar op het snoer gezet. Verstelbaar op twee punten, bij de voet en bij de kap, Voor zijn leeftijd in goede staat. De bureaulamp is 45 cm hoog en de kap is 30 cm in doorsnee
Hoog: 45 cm doorsnee kap: 30 cm
Verkocht (artikel.nr 1723)


Petite lumière  (eigen ontwerp)
Mooie kleine sierlijke lampjes van koper en glas.
Hoog: XX cm Breed: XX cm
Verkocht (artikel.nr1721)
Vintage (bed)lampjes (setje van 2 stuks)
Heel mooi sober setje van metalen houders in de vorm van een omgekeerde ijscoupe. De glaasjes zijn antiek en prachtig gewolkt in een amberkleurige tint. Geeft mooi licht door het glas en vrij naar boven.
Formaat: H ± xx cm D xx cm, Ø ± xx cm
Verkocht  (artikel.nr 1663)


Petite lumière  (eigen ontwerp)
Dit lampje is een variatie uit een kleine serie die allemaal gemaakt zijn van oude onderdelen uit de jaren 40-50 vorige eeuw. Deze lampjes zijn gecombineerd met een rond wit matglazen kapje uit de jaren 50.
Formaat: H ± 20 cm, Ø ± 9 cm
Verkocht  (artikel.nr 1551)


Petite lumière (eigen ontwerp)
Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit kleine lampje heeft een sobere uitstraling maar toch een bloem! Het moderne glaasje is mat amberkleurig. Dit lampje heeft een kleine fitting
Formaat: H ± 19,5 cm en  Ø 9 cm
Verkocht  (artikel nr.1451)


Petit lumière  (uit eigen atelier)
Dit kleine lampje komt uit een serie die allemaal gemaakt zijn van oude koperen onderdelen uit de jaren 40-50 vorige eeuw. Dit lampje is gecombineerd met een gemarmerd schuin glaasje. Dit lampje  heefteen kleine fitting, er kan ook een (LED) koelkastlampje in.
Formaat: H ± xx cm D xx cm, Ø ± xx cm
Verkocht  (artikel.nr 1682)


Petite lumière  (uit eigen atelier)
Dit kleine lampje komt uit een serie die allemaal gemaakt zijn van oude koperen onderdelen uit de jaren 40-50 vorige eeuw. Dit lampje is gecombineerd met een rozenglaasje. Dit lampje  heefteen kleine fitting, er kan ook een (LED) koelkastlampje in.
Formaat: H ± xx cm D xx cm, Ø ± xx cm
Verkocht (artikel.nr 1677)


Setje van 2 lampjes Bubble
Brede zwarte voet met prachtige unieke glaasjes uit de jaren 70.
Formaat: H ± 29,5 cm en Ø ±15 cm
Verkocht (artikel.nr 1229)Berliner tafellamp
Prachtige stevige hoge koperen tafellamp die ook nog verstelbaar is in de hoogte. Ook de kop met het glaasje is kantelbaar waardoor je niet in de lamp hoeft te kijken.
Formaat: H max. 98 cm, min 73 ±  Ø ± 20-25 cm
Periode: Jaren 40 vermoedelijk
Verkocht (artikel.nr 1523)


Tafellampje (uit eigen atelier)
Speelse lamp gemaakt van diverse onderdelen van messing, koper en oranje elementen die het geheel een grappig aanzien geven. Het glaasje komt uit de jaren 50 met witte streepjes.
Formaat: H ± 31,5 cm  Ø ± 12 cm
Verkocht (artikel.nr 1609)


Schiphol spot
Hele mooie massief aluminium spot uit de hallen van Schiphol. Wij hebben deze op een aluminium voetstuk gezet zodat deze ook op de vloer of een kast iets goed kan uitlichten.
Formaat: H ± 48 cm D x52 cm, Ø ± 30 cm
Verkocht (artikel.nr 1540)


Lampje jaren 50

Dit lampje heeft de vorm van een sorbetglas. Doet ook denken aan een Amerikaans object uit een schilderij van Hopper. Mooi simpel speels lampje dat ook in de tijd van de Rock and roll.
Formaat: H ± xx cm, Ø ± xx cm
Verkocht (artikel.nr 1646)


Vintage tipi- of tentlampje

Moeilijk te achterhalen dit lampje. Maar het ontwerp is schitterend eenvoudig. Het tapse matglaasje (heeft wat chipbeschadigingen aan de randjes) leunt op een drie-pootje van zwart draadstaal.
Formaat: H ± 17 cm  Ø ± 8 cm
Verkocht (artikel.nr 1566)


Petite lumière  (eigen ontwerp Jur)
Klein lampje met een glaasje in bloemvorm. De koperen onderdelen zijn origineel uit de jaren 40.
Dit lampje heeft een kleine fitting waar een klein led lampje in past en is voorzien van een gouden snoertje met schakelaar.
Hoog: 21 cm Breed: 8 cm
Verkocht (artikel.nr 1764)


Cage (eigen ontwerp)

Diverse materialen gebruikt voor dit eigenzinnige lampje. De oude houten voet draagt de goudmetalen basis en de roestige kooi. Het glaasje in bloemvorm heeft een warme tint. Licht in de duisternis...
Formaat: H ± 25 cm en Ø ± 19 cm
Verkocht (artikel.nr 1243)


Geomet (eigen ontwerp)

Omschrijving
Formaat: H ± xx cm Ø ± xx cm
Verkocht (artikel.nr 1766)


Tiffany lamp

Grappig driepootje van materiaal uit de jaren 40.
Daarop een handgemaakt tiffany kapje in de primaire kleuren blauw en geel. Speels gek lampje.
Formaat: H ± 36 cm Ø: ± 25 cm.
Verkocht (artikel.nr 1485


Setje van 2x lampjes, bovenop een kast (eigen ontwerp)
Mooi messing lampjes met mooi ribbelglas. Het glas verspreid het licht vrij rond en naar boven. Heel mooi op een hogere kast. Als deze lasmpjes te laag worden neergezet kijk je in de lamp.
Formaat: H 20 cm en Ø 19,5 cm
Jaartal: materiaal jaren 40, ontworpen in 2019
Verkocht (artikel nr.1416)


Chromen hengellampje
Mooi ontwerp met de zwart marmeren voet dat gecombineerd is het de chromen hengel. Hierdoor is de lamp in diverse standen neer te zetten. Op de kop een taps glaasje van Stilnovo (Italiaans designer) dat goed geklemd zit op een kleine fitting.
Formaat: H ± 17 cm  Ø ± 8 cm
Verkocht  (artikel.nr 1564)


Vintage porseleinen lampvaas

Prachtig opengewerkte vaas. De vaas rust op een houten sokkeltje. Vermoedelijk komen deze lampen uit China. Leeftijd lastig te bepalen. Erg mooi effect op je muur!
Formaat: H ± 15 cm Ø ± 29 cm.
Verkocht (artikel.nr 1476)


Flexi (eigen ontwerp)
Robuust maar lief lampje met een aluminium voet waaronder een plak chroom is geplaatst. De houten schijf geeft een warme tint aan de lamp.
Formaat: H ± 32 cm en Ø ± 20 cm
Verkocht  (artikel.nr 1222)


Tafellamp (eigen ontwerp)
Zwart met rood geaderde marmeren voet gecombineerd met aluminium.  Samen een heel lief klein schemerlampje met een knietje.
Formaat: H ± 21,5 cm Voet: ± 7,5 x 10.5 cm
Verkocht (artikel.nr 1334)


Hala bureaulampje

Buigbaar bureaulampje metaal,  bruin/zwart.
De arm is zilverkleurig flexibel, waardoor je de lamp goed kunt richten. In de voet zit een schakelaartje.
Formaat: H 27 cm en Ø 10,5
Jaartal: jaren 50
Verkocht (artikel nr.1373)Lantaarn (eigen ontwerp)

Hoge stevige lamp die een beetje doet denken aan een lantaarn. Onderop zit zwart hout  (10-hoekig), daarboven een lichte kleur hout in een ronde vorm met daarboven een zware koperen bol.
Formaat: H ± 69 cm,  Ø ± 30 cm
Verkocht (artikel.nr 1526)


Franse Schemerlamp

Heerlijk lampje dat de fantasie aanspreekt. De kap is ovaal en plisse en door de dubbele stof is er een mooie lichtwerking. De voet heeft een mooie kristal glazen bewerkte voet. De lamp heeft een grote fitting.
Formaat: H ± 48 cm en B ± 30 cm
Verkocht (artikel.nr 1080)


Frans Art Deco lampje met duifje
Lamp met duifje met een ovaal marmer voetje en een prachtig glaasje in de vorm van een lampenkapje. Deze lamp heeft een Franse fitting. (lampjes zijn te koop internet).
Jaartal: ± jaren 20/40
Verkocht (artikel.nr 1616)


Vintage bureaulampje
Schattig oud bureaulampje met een koper bijzondere grijze structuur op de voet en het kapje
Formaat: H ± 17 cm  Ø ± 20 cm
Jaren 50/60 vorige eeuw.
Verkocht (artikel.nr 1572)


Palmboomlampje (eigen ontwerp)
Mooi klein rank lampje van koper en metaal, gecombineerd met een kralen kapje in omberkleur.. Dit lampje heeft een kleine fitting
Formaat: H ± 23,5 cm, Ø ± 10 cm
Verkocht  (artikel.nr 1525)


Petite lumière (eigen ontwerp)
Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje heeft een elegante bloemvorm met een koperen bewerkte zware voet. He rok-glaasje geeft een mooie tegenbeweging.
Formaat: H ± 29 cm en B ± 30 cm
Verkocht  (artikel.nr 1025)


Set glazen (bed)lampjes

Dit lampje uit eigen atelier is simpel, elegant en transparant. Het lampje bestaat uit mooi oud glaswerk dat als bloemkelk werkt aan de bovenkant en onder een gemarmerd glaasje. Het snoer is witl.
Formaat: H ± 15,5 cm en Ø ± 23 cm
Verkocht (artikel.nr 986)


Carrousel lamp
(eigen ontwerp)
Deze lamp is gemaakt van oude materialen behalve het glas. Bijzondere vorm met draaibare glaasjes.
Een opvallend origineel ontwerp.
De lamp bestaat uit hout, messing en glas.
Formaat: H ± 60 cm en Ø ± 30 cm
Jaartal: ± Materialen  uit de 40 en 50
Verkocht  (artikel.nr 610)


Zo binnen zo buitenlamp (eigen ontwerp)

Deze grote zware glazen rol van matglas is de basis van het ontwerp. Zowel aan de buitenkant als van binnen zit een antieke goudkleurige lamphouder gemonteerd. De buitenste draagt nog een klein eigen glaasje.
Formaat: H ± 36 cm en Breedste kant ± 36 cm
Verkocht (artikel.nr 1127)


Porseleinen fitting met roos
Prachtig oude porseleinen fitting met een kleine glasdrager tussen de fitting. Hierin zit een zacht roze glaasje.
Formaat: H 17 cm en Ø 12 cm
Jaartal: jaren 40 vermoed ik
Verkocht   (artikel nr.1461)


Minilampje
(eigen ontwerp)
Lief klein lampje van oude koperen onderdelen en glas. Kan een koelkastlampje in. Heeft een E14 fitting.
Altijd leuk in een donker hoekje of in een kasje.
Formaat: H ± 14 cm  Ø ± 9,5 cm
Verkocht  (artikel.nr 1534)


Lampje met keramiek  (eigen ontwerp)

Schattig speels lampje met hand beschilderd keramiek uit de jaren 40. Het glaasje in de vorm van een bloem staat er erg goed bij.
Formaat: H max 29 cm , Ø 16 cm
Verkocht  (artikel nr.1486)


Art deco stijl tafellamp

Bronzen voet met versieringen uit de natuur. Bovenop een prachtig glaasje van zacht geel/ roze. Een gouden biesje en structuur in het glas maakt het geheel af.
Formaat: H ± 32 cm Ø ± 20 cm
Verkocht  (artikel.nr 1306)


Rozenlampje (eigen ontwerp)

Schattig klein lampje met oud keramiek voet mwt lieve bloemetjes, gecombineerd met een glaasje met rozenblaadjes. Lief lampje in een klein hoekje of in een boekenkast voor wat extra sfeerlicht.
Formaat: H ± 18 cm Ø 12 cm
Verkocht (artikel.nr 1524)


Hala bureaulamp
Zwarte stoere lamp met een flexibele stang van zwart en een bruine kap en voet gecombineerd met chroom. Dit is een prettige bureaulamp om bij te werken.
Formaat: H 35 cm, kap Ø 18 cm, voet 16,5 cm
Jaartal: ±  jaren 70
Verkocht - (artikel.nr 1374)


Vintage bureaulampje
Leuk bureaulampje met een rechthoekige witte voet en een groene metalen kap. De arm is zilverkleurig flexibel, waardoor je de lamp goed kunt richten. In de voet zit een schakelaartje.
Formaat: H 40 cm , kapje Ø 15, voet 7x13 cm
Jaartal: jaren 60-70
Verkocht  (artikel nr.1371)


Asymetrisch setje (eigen ontwerp)

De lampjes staan niet gecentreerd op de aluminium voet, dit geeft een speels effect tov elkaar. Aluminium voetjes, gecombineerd met metaal, hout en oude glaasjes uit de jaren 50. De lampjes hebben een kleine fitting
Formaat: H ± 43 cm, Ø ± 15,5 cm
Verkocht  (artikel.nr 1527)


Antieke bureaulamp
Prachtige gedraaide koperen poot. Best wel een hoge lamp, geschikt als werklicht.
Formaat: H ± 53 cm en Ø voet ± 18 cm Ø glas ± 12 cm
Jaartal: ± jaren 35
Verkocht (artikel.nr 1339)


Bureaulamp (eigen ontwerp)
Mooi eigenzinnig lampje. Diverse zilverkleurige metalen zijn hier gecombineerd met een wit emaille dakkapje uit de jaren 40. Op de oude voet zit een drukschakelaartje.
Formaat: H ± 38 cm Ø ± 25 cm
Verkocht (artikel.nr 1311)


Graaltje (eigen ontwerp)

Mooi Lampje :-)
Formaat: H ± xx cm D xx cm, Ø ± xx cm
Verkocht (artikel.nr 1515)kopje

Info volgt nog
Formaat: H ± xx cm D xx cm, Ø ± xx cm
Verkocht (artikel.nr 1503)


Als twee druppels (eigen ontwerp)
Aluminium lampje met een glaasje uit de jaren 50.
De voet is van aluminium in de vorm van een blaadje. Het glaasje is zacht geel of créme met een verticaal streepje.
Formaat: H ± 32 cm en Ø ± 11,5 cm
Verkocht  (artikel nr.1482)


Smeedijzeren lamp met Tiffany kap
Prachtige handgemaakte lamp uit de jaren 40 vermoeden wij. De Tiffany kap is gemaakt van gemarmerd wit glas met aubergine kleurige stukjes. Prachtig ritme. Op één hoek is er een kleine beschadiging in het glas.
Formaat: H 52 cm en Ø 32 cm
Verkocht (artikel nr.1493)


Setje lampjes M/V (eigen ontwerp)

Messing lampjes met prachtige Pate-de-verre glaasjes uit de jaren 20. Voorzien van kleine fitting.
Formaat: H ± 31 cm en Ø ± 15 cm
Verkocht  (artikel.nr 1348)


Hala lamp
Buigbaar bureaulampje van wit metaal. De arm is koperkleurig flexibel, waardoor je de lamp goed kunt richten. In de voet zit een schakelaartje.
Formaat: H 30 cm en Ø 10,5 kapje Ø11,5 cm
Jaartal: jaren 60-70
Verkocht (artikel nr.1368)


Tafellampje raket (eigen ontwerp)
Mooi simpel lampje van oud zwart metaal en koperen elementen. De schoonheid zit in het mooie gebubbelde glas uit de tijd van space age. (Helene Tynel?)
Formaat: H 32 cm en Ø 13 cm
Gereserveerd Prijs: € 155,-  (artikel nr.1394)


Tafellamp (eigen ontwerp)
Zwart marmeren voet prachtig gecombineerd met rond en vierkant. Ook het glaasje uit de jaren 50 geeft het gevoel van rond en vierkant weer met een klein subtiel streepje.
Formaat: H ± 40 cm Ø ± 10 cm.
Verkocht (artikel.nr 1333)


Phillips bedlampje

Prachtig klein lampje met een houten voetje met schakelaar. De vierkantige chromen buis naar boven is mooi strak naar een scharnierend kopje. Het glaasje is mooi hoekig gedecoreerd.
Formaat: H 23 cm, D 15 cm en de voet is 8x8 cm.
Jaartal: jaren 50
Verkocht (artikel nr.1448)


Tafellamp (vermoedelijk Giso Gispen)
Prachtig oud metalen armatuur met een getrapte kegel en 3 bollen waar het geheel op rust. De wit glazen bol zit met een klem op een kleine fitting gedraaid. Deze lamp heeft een zwart stoffen gedraaid snoer.
Formaat: H 30 cm en Ø 15 cm
Jaartal: jaren 20-50?
Verkocht  (artikel nr.1464)


Frans Art deco met hond

Art Deco lamp met een sculptuur van een hond van Spelter (is net een andere legering dan brons) De glazen kap is zacht geel gewolkt. Dit alles staat op een zwart marmeren sokkeltje met een gedraaid stoffen snoertje met een schakelaar. De fitting is Frans.
Formaat: H 14 cm B ± 20 cm D 14 cm.
Jaartal: ± jaren 20/40
Verkocht Prijs: € 125,- (artikel.nr 1144)Frans Art deco met hond
Art Deco lamp met een sculptuur van een speelse hond van Spelter (is net een andere legering dan brons) De glazen kap is wit. Dit alles staat op een grijs marmeren sokkeltje met bruin snoertje met een schakelaar.
De fitting is Frans.
Formaat: H 14 cm B ± 23 cm D 8,5 cm.
Jaartal: ± jaren 20/40
Verkocht  (artikel.nr 1107)


Frans Art deco met zeilboot
Art Deco lamp met een sculptuur van een zeilboot van Spelter (is net een andere legering dan brons). De glazen kap is zacht geel met oranje bloemen en gouden blaadjes. Het gedraaide zwarte snoer is van stof met een goudkleurige schakelaar. De fitting is Frans.
Formaat: H 16 cm B ± 23 cm D 9,5 cm.
Jaartal: ± jaren 20/40
Verkocht (artikel.nr 1207)


Setje marmeren lampjes (eigen ontwerp)

Zwart marmeren voetjes met een klein werkje. De glaasjes lopen schuin af naar achteren. De kleur is oud roze en het glas is gewolkt en gemarmerd met zwart..
Formaat: H ± 22,5 cm Ø ± 10 cm.
Verkocht (artikel.nr 1350)

 
Glazen tafellamp

Prachtig grote transparante lamp van blauw, grijs gerookt glas in een sierlijke  vorm. Het glas is uit de jaren 60. De voet is van RVS, de lamp heeft een kleine fitting en heeft een veer die het glas vast klemt. 
Formaat: H ± 30 cm en Ø ± 25 cm
Verkocht (artikel.nr 1289)


Gispen tafellamo
Hele mooie oude lamp... Model is van Gispen. Verweerd metaal dat een grijze zwartige look heeft. Op de voet zit een drukschakelaartje. De bedrading van deze lamp is vernieuwd. Licht gaat alleen ophoog.
Formaat: H ±48 cm,  kap Ø 28,5  en de voet is Ø 19cm
Jaartal: vermoedelijk jaren 20 vorige eeuw
Verkocht  (artikel nr.1410)


Art deco tafellampje
Elegant mooi lampje van (wel aangetast) chroom met een zwart marmeren voet waar een drukknopje op zit. Het glas is van opaline in een mooie lange tulpvorm Deze lamp heeft een grote fitting en kan kantelen bij de kop .
Formaat: H ± 25 cm en B ± 24 cm
Jaartal: ± jaren 20/30
Verkocht  (artikel.nr 787)


Paraplu lampje

Prachtig cremekleurig antieke glazen lampenkap.
De kap is gedecoreerd in de stijl van de Amsterdamse school. De nieuwe houder is in bronskleur en heeft een grote fitting.
Formaat: H ± 46 cm Ø ± 24 cm
Verkocht Prijs: € 135- (artikel.nr 1270)


Setje bloemenkelkjes
Kleine warme lampjes voor in de vensterbank, in een donker hoekje of op naast je bed. Re-design uit eigen atelier. Allemaal materiaal uit de jaren 40 met Pate-de-verre glaasjes.
Formaat: H ± 25,5 cm Ø ± 11 cm.
Verkocht (artikel.nr 1353)


Albaste tafellamp
Sierlijke wit albaste voet met prachtige oud koperen elementen. De witte glazen kap is ruw mat en geeft warm licht. De lamp heeft een kleine fitting.
Formaat: H ± 45 cm Ø ± 18 cm.
Verkocht (artikel.nr 1358)
XXS Theater spotjes
Hele lieve kleine theater spotjes voor in de vensterbank of op de tafel. Re-design uit eigen atelier. Aluminium lampjes met een transparant snoertje.
Formaat: H maximaal ± 28 cm en B ± 14,5 x 15,5 cm
Verkocht  (artikel.nr 1288)


Art deco tafel/bed lampje
Elegant mooi lampje van chroom met een schakelaar op de voet. Het zacht gele glaasje is ruw met een gestileerde vorm. Deze lamp heeft een grote fitting, een stoffen snoert en kan bij de kop kantelen.
Formaat: H ± 26,5 cm en B ± 15 cm
Jaartal: ± jaren 20/30
Verkocht (artikel.nr 1134)


Hoog tafellampje
Jaren 50 glaasje in groet met goud en zwarte tekening.op een zilverkleutig pootje.
Omschrijving
Verkocht   (artikel nr.1414)


Combinatielamp (eigen ontwerp)
Grappig lampje dat gecombineerd is met materialen uit diverse perioden. Het groene kapje heeft een koperen flexibel stangetje dat geplaatst is op een aluminium voet.
Formaat: H ± 24 cm en B ± 18 cm
Verkocht (artikel.nr 1241)


Tafellampje flora (eigen ontwerp)
Mooi rank lampje met gemarmerd wit stevig glas. De voet is van aluminium versierd met een zwarte bloem van metaal. De steel is eveneens zwart (kleine fitting).
Formaat: H 53 cm en Ø glas18 cm, Ø voet 15 cm
Verkocht  (artikel nr.1411)


Eigen ontwerp tafellamp
Mooi simpel lampje  van diverse metalen, gecombineerd met een gekarteld glaasje uit de jaren 50.
Formaat: H ± 30 cm en Ø ± 12 cm
Verkocht (artikel.nr 838)


Fakkellampen (eigen ontwerp
Prachtige lampjes met een marmeren voet. De glaasjes komen uit de jaren 50 en zijn schuin afgesneden. De lampen staan schuin op de schacht.
Formaat: H xx cm en Ø xx cm
Jaartal: jaren 50
Verkocht (artikel nr.1395)


Petite lumière (eigen ontwerp)
Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje heeft een mooie 'S' vorm waar het matglazen roosje wordt vastgehouden door een bloemvorm met 3 schroefjes..
Formaat: H ± 34 cm en B ± 20 cm
Verkocht  (artikel.nr 1024)


Standi 2x (bed)lampjes (eigen ontwerp)
Stevig aluminium lampjes met een glaasje uit de jaren 50.
Formaat: H ± 31,5 cm en Ø ± 13 cm
Verkocht  (artikel.nr 1230)


Pianolamp vintage
Klassieke pianolamp. De lamp is op 2 punten verstelbaar waardoor de lamp goed is in te stellen op de bladmuziek.
Formaat: Voet 15 x 8,5 cm. H max ± 31 cm, min. 12 cm
Verkocht (artikel.nr 1307)Spage age spotje
Mooie zware spot die zowel neergezet kan worden (heeft een snoer) als opgehangen aan wand of plafond. Meerdere standen mogelijk, en schakelaar aan de voet.
Formaat: H ± 27 cm en Ø ± 13 cm  Jaartal: jaren 60
Verkocht  (artikel.nr 1291)
Multifunctionele lamp  (eigen ontwerp)
Robuuste lamp voor zowel op tafel of op de grond. Mooie combinatie van hout, metaal een flexibele stang die alle kanten op kan. Roze glaasje met goud uit de jaren 50.
Formaat: H max ± 115 cm, Voet Ø ± 25 cm.
Verkocht  (artikel.nr 1317)


Paraplu lampje
Prachtig antieke glazen lampenkap in honing/ambertkleurige kleuren.
Gemarmerd en gewolkt glas. De nieuwe houder is in bronskleur en heeft een grote fitting.
Formaat: H ± 60 cm Ø ± 25 cm
Verkocht (artikel.nr 1269)


Art deco tafellampje
Oud glaasje in blauw met een wolkenstructuur. De houder is van mat RVS met 3 schroefjes. Er zit een grote fitting in.
Formaat: H ± 19 cm en Ø ± 16 cm
Jaartal: glas is uit de jaren 20/30
Verkocht (artikel.nr 819)


Info volgt nog (Eigen ontwerp)
Omschrijving
Formaat: H xx cm en Ø xx cm
Jaartal: jaren xx
Verkocht (artikel nr. 1379)


Bakboord licht
Mooie grote metalen lamp met dik rond glas aan de voorkant. Dit heklicht is omgebouwd en heeft nu een grote fitting. 
Formaat: H 57 cm B ± 38 cm
Jaartal: ± jaren 1940
Verkocht (artikel.nr 894


Halto (Eigen ontwerp)
Glas en aluminium glanzend en mat gecombineerd. In de grijpers zit een matglas.
Verkocht


Mini bloemlampje (eigen ontwerp)
Schattig klein lampje van messing met een glazen roos waar wwn lampje in zit.
Formaat: H 16 cm max en Ø 10,5 cm
Jaartal: ± materiaal jaren 70
Verkocht (artikel.nr 1354)


Setje lampjes M/V (eigen ontwerp)
Messing lampjes met prachtig glaasjes uit de jaren 60 met luchtbelletjes. Voorzien van kleine fitting.
Formaat: H ± 33/29 cm en Ø ± 15 cm
Verkocht  (artikel.nr 1349)


Info volgt nog
Omschrijving
Formaat: H xx cm en Ø xx cm
Jaartal: jaren xx
Verkocht  (artikel nr. 1383)


Sunny (eigen ontwerp)
Lamp van hout en aluminium met een glazen zachtgele schaal. De blankhouten voet is beschilderd met geel en goud tinten. De vier aluminium pijlers dragen de aluminium schaal met glas.
Formaat: H ± 68 cm en Ø ± 30 cm
Verkocht (artikel.nr 1242)


Artivin (eigen ontwerp)
Lamp van diverse metalen inclusief een bruine voet uit de jaren 70. De vier chromen pijlers dragen de schaal met daarop schaal met glas uit de art deco tijd. Geeft prachtig difuus licht. Het geheel is tijdloos en monumentaal.
Formaat: H ± 55 cm en Ø ± 30 cm
Verkocht (artikel.nr 1310)


Illusioni ottiche (eigen ontwerp)
Monumentale lamp met een bijzondere werking doordat de 3 steunpunten niet haaks staan
Formaat: H xx cm Ø ± xx cm
Verkocht (artikel.nr 1084)


Petite lumière (eigen ontwerp)
Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje heeft een mooie  boogvorm waar het matglazen roosje wordt vastgehouden door een bloemvorm met 3 schroefjes..
Formaat: H ± 22 cm en B ± 16 cm
Verkocht (artikel.nr 1032)


Meter  2x (bed)lampjes (eigen ontwerp)
Stevig aluminium lampjes met een glaasje uit de jaren 50.
Formaat: H ± 35 cm en Ø ± 13 cm
Verkocht (artikel.nr 1221)


Tafellamp (eigen ontwerp)
Zwart marmeren voet prachtig gecombineerd met een voet van alpaca en antiek geribbeld glas. Samen een sierlijk geheel.
Formaat: H ± 31 cm Ø ± 16 cm. Voet 16 x 11 cm.
Verkocht (artikel.nr 1305)


Frans Art deco met hond
Franse Art Deco lamp met een sculptuur van een hond van Spelter (is net een andere legering dan brons) De glazen kap is zacht roze gestreept met goud. Dit alles staat op een grijs marmeren sokkeltje met een vintage snoertje met een oude schakelaar. De fitting is Frans.
Formaat: H 14 cm B ± 20 cm D 14 cm.
Jaartal: ± jaren 20/40 
Verkocht  (artikel.nr 1146)Frans Art deco met schaap
Fraaie Franse Art Deco lamp met daarnaast een schaap sculptuur van spelter (is net een andere legering dan brons) De groen glazen kap heeft een mooie wolkstructuur. Dit samen op een mooi gemêleerd marmeren sokkeltje. De schakelaar zit aan het snoer.
De fitting is origineel Frans.
Formaat: H ± 12 cm, voet 24 x 8 cm
Jaartal: ±  jaren 1930-1940
Verkocht  (artikel.nr 843)


Frans Art deco met visje
Fraaie Franse Art Deco lamp met daarnaast een sculptuur van een vis van Spelter (is net een andere legering dan brons) De glazen kap is zacht blauw met gouden sliertjes als was het onder water. Dit alles staat op een grijs marmeren sokkeltje met daar op het schakelaartje. De fitting is Frans.
Formaat: H ± 15 cm, voet 28 x 10 cm
Jaartal: ±  jaren 1930-1940
Verkocht (artikel.nr 805)


Frans Art deco tafellampje
Elegant mooi lampje van chroom met een crèmekleurige bekleding op de voet waar ook het schakelaartje zit. Het crèmekleurige glaasje is geribbeld en gewolkt. Deze lamp heeft een Franse fitting en kan bij de kop kantelen.
Formaat: H ± 22 cm en B ± 20 cm
Jaartal: ± jaren 20/30
Verkocht : € 105,- (artikel.nr 1088)


Vintage lampje
Mooi klein lampje met een drukknopje op de voet en een gemarmerd glaasje dat goed gecombineerd met de koperen bloem-vormige voet.
Formaat: H ± 20 cm, B ± 22 cm,
Jaartal:  jaren 40/50
Verkocht  artikel.nr 1150)


Set vintage (bed)lampjes
Twee identieke lampjes uit de jaren 40- of 50. Koper met een houten voet en mooie gewolkte glaasjes. Bij de kop kan het glaasje ook recht naar boven gekanteld worden. Op de voet zit de schakelaar en heeft een stoffen snoer.
Formaat: H ± xx cm en B ± xx cm D ± xx cm
Verkocht  (artikel.nr 1175)


Menhir hoog (eigen ontwerp)
Hoge elegante lamp gemaakt van een hoedenstandaard uit 1920 gecombineerd met een chromen glasdrager met 3 schroefjes. Het melkglazen kapje heeft de menhir vorm.
Formaat : H ± 94 cm  B ± 15 cm
Materialen dateren uit de 40 en 50er jaren
Verkocht  (artikel.nr 967)Cleeno (eigen ontwerp)
Mooi simpel lampje. Combinatie van warme en koude materialen. Goed te gebruiken als spotje maar dan als een mooi element op de tafel.
Formaat: H ± x40cm en Ø ± 30 cm
Verkocht  (artikel.nr 1135)
Vintage mushroom lampje
Mooi oud lampje uit de jaren 60 dat gebaseerd is op paddenstoelen uit de natuur. Mooi sompel en sierlijk ontwerp.
Formaat: H ± xx cm en B ± xx cm D ± xx cm
Verkocht  (artikel.nr 1223
Mazda lamp!
Deze bijzondere lamp is in Frankrijk ontworpen en ontwikkeld in 1924 door Mazda. De lamp heeft een opaline glazen kap en bestaat uit Aluminium en hout.
Formaat: H 78,5 cm Ø ± 26 cm
Jaartal: ± jaren 20/40
Verkocht  (artikel.nr 1109)


Antiek met Tiffany glas
Oude bewerkte donker houten lampvoet met een mooi paraplu Tiffany kapje in zacht lila tinten en donkerrode accenten. In een boog onder de kap zit een kleine fitting.
Formaat: H 59 cm Ø ± 20 cm
Jaartal: ± jaren 20/40
Verkocht   (artikel.nr 899)


Italiaans Stilnovo tafellampje
Elegant mooi lampje van messing gecombineerd met wit. Het lampje heeft in het kapje veel kleine gaatjes die het licht doorlaten.
Formaat: H ± 23 cm en Ø voet ± 8,5 cm
Jaartal: ± jaren 60
Verkocht  (artikel.nr 1118)

 


Frans Art deco met vogel
Art Deco lamp met een sculptuur van een vogeltje van Spelter (is net een andere legering dan brons) De glazen kap is geel gemarmerd. Dit alles staat op een créme marmeren sokkeltje met zwart stoffen snoertje met een schakelaar. De fitting is Frans.
Formaat: H 14 cm B ± 20cm D 9 cm.
Jaartal: ± jaren 20/40
Verkocht   (artikel.nr 1106)


Frans Art deco met rendier
Franse Art Deco lampje met daar naast een gestileerde sculptuur van een rendier in Spelter (is net een andere legering dan brons) Het glazen bolletje is heel zacht roze met gouden streepjes. De sokkel is van zwart marmer met daar op het schakelaartje. De fitting is Frans.
Formaat: H ± 14 cm, voet 24,5 x 8 cm
Jaartal: ±  jaren 1930-1940
Verkocht  (artikel.nr 916)


Frans Art deco met sierduifje
Art Deco lamp met een sculptuur van een sierduif met trotse staart van Spelter (is net een andere legering dan brons). De glazen kap is zacht roze met een gouden rand. Dit alles staat op een gemeleerde marmeren sokkeltje.
Formaat: H 14,5cm B ± 20 cm D 10 cm.
Jaartal: ± jaren 20/40
Verkocht  artikel.nr 1186)


Set hoge Menhirlampen
Prachtige gedraaide zilverkleurige poten met bovenop een degelijke glasdrager met 3 schroefjes die de gemarmerde glaasjes dragen. Mooie warme sfeerlampen.
Formaat: H ± 81 cm en Ø ± 12,5 cm
Verkocht   (artikel.nr 999)


Oud tafellampje (eigen ontwerp)
Dit lampje is gemaakt van een oude hoedenstandaard uit 1920 gecombineerd met een oud Frans glaasje.
Formaat: H ± 42 cm en Ø ± 12 cm
Jaartal: ± jaren 20
Verkocht  (artikel.nr 971)


Oude albast lamp
Lampje van albast. Mooi gedecoreerd met snijwerk in bloemvormen als rand op de kap. Geeft erg  zacht licht.
Formaat: H ± 33 cm en Ø ± 14 cm
Jaartal: ±  1950
Verkocht  (artikel.nr 556)


Duizend en één nacht lampje
Romantisch oud lampje met een koperen voet en een oud roze glaasje, dat zowel gewolkt is maar ook versierd met een donkerrode lijntjes. Kleine fitting
Formaat: H 43 cm Ø ± 22 cm
Jaartal: ± jaren 30
Verkocht  (artikel.nr 1117)


Art Nouveau tafellamp met bol
Bijzondere voet van smeedijzer in de vorm van bloemen met blaadjes. Het mooie bol glaasje in 2 kleuren is gemaakt van Pate-de-verre. Helaas zit er wel een pit in het glas (te zien op de foto). De prijs is daarop aangepast.
Formaat: H 34 cm B ± 30 cm, kapje 16 cm
Jaartal: ± vermoedelijk jaren 20
Verkocht  (artikel.nr 873)


Art deco tafellampje
Elegant mooi lampje van (wel aangetast) chroom met een zwart marmeren voet waar een drukknopje op zit. Het glas is gewolkt en gemarmerd. Deze lamp heeft een grote fitting en kan kantelen bij de kop
Formaat: H ± 25 cm en B ± 24 cm
Jaartal: ± jaren 20/30
Verkocht  (artikel.nr 788)


Frans Art deco tafellampje
Elegant mooi lampje van koper met een zwart marmeren voet met wit en bruine aders. Het crèmekleurige glaasje heeft geribbelde welvingen. Deze lamp heeft een Franse fitting en heeft een oude schakelaar aan het snoer.
Formaat: H ± 20 cm en B ± 20 cm
Jaartal: ± jaren 20/30
Verkocht  (artikel.nr 1087)


Vintage lampje
Mooi klein lampje met een drukknopje op de voet en kleine gaatjes is de kap. Het lampje heeft een zwart stoffen snoer en een grote fitting.
Formaat: H ± 23 cm, D ± 26 cm,
Ø voet ± 12 cm
Jaartal:  jaren 40/50
Verkocht  (artikel.nr 1062)


Bureaulamp
Prachtig industrieel lampje met een oud glaasje met een schuine onderkant. Wit met zwarte stippen. Geeft mooi licht, zowel op je werk als rondom. Is in veel standen neer te zetten. Dus ideaal als bureaulampje.
Formaat: H verschillend, Ø voet ± 14 cm Ø glas ± 10 cm
Verkocht  (artikel.nr 1072)


Klein vintage tafellampje
Schattig simpel lampje met een buig stang in koper, een voetje van gietijzer in een drie-poot vorm gecombineerd met een grijs kapje met gaatjes. Er zit een nieuwe porseleinen grote fitting in.
Formaat: H ± 23 cm en D ± 13 cm
Jaartal: ±  jaren 40
Verkocht   (artikel.nr 1022)


Vintage lampje in Bauhaus-stijl
Prachtig eenvoudig lampje (in de stijl van Bauhaus) van koper en op de kap een grijze coating. De koperen stang is flexibel.
Formaat: H ± 26 cm, Ø kap ± 18,5 cm,
Ø voet ± 12 cm
Jaartal:  jaren 40/50
Verkocht  ((artikel.nr 1052)


Paddenstoelmodel
Prachtige grote lamp van chroom met een mat-zwarte taps toelopende stang naar de kap. Deze lamp heeft kleine 2 fittingen onder de kap.
Formaat: H ± 45 cm en Ø ± 33 cm
Jaartal:  vermoedelijk jaren 60/70
Verkocht  (artikel.nr 1053)

 
Design lampje van kunststof
Deze bijzondere lamp is opgebouwd met lamellen van kunststof in zwart en wit. het licht komt er prachtig doorheen en door de lamp te draaien het je meer of minder licht. Designer is helaas onbekend bij ons.
Formaat: H ± 24 cm en Ø ± 22 cm
Verkocht  artikel.nr 957)


Handgemaakt lampje in WO2
Prachtig koperen lampje dat in de oorlog is gemaakt van een tankgranaat (de zware voet) en een fietspomp. We hebben dit lampje gerestaureerd. Het lampje kan wat kantelen, draaien en iets in de hoogte aangepast worden.
Formaat: H ± 28 cm en B ± 33 cm
Verkocht  (artikel.nr 1068)


Frans Art deco tafellampje
Elegant mooi lampje van chroom met een vierkante boog gecombineerd met een blauw-groen gewolkt glaasje. Op de 12 kantige voet zit ook het schakelaartje. Deze lamp heeft een Franse fitting en kan bij de kop kantelen.
Formaat: H ± 22 cm en B ± 17 cm
Jaartal: ± jaren 20/30
Verkocht  (artikel.nr 1089)


Black mirror (eigen ontwerp)
Deze lamp heeft een zwarte voet gecombineerd met de kop van een fotolamp. Mooi met een kopspiegellamp. De kop kan gedraaid worden op een kogel.
Formaat: H ± 65 cm en Ø voet ± 25 cm Ø kap ± 32 cm
Verkocht 


Williams Sheffield lamp
Prachtige Engelse lamp. Zwaar verzilverde poot met merktekens. Elegant ontwerp door de hoogte en vorm. Het glaasje verdeeld het licht prachtig door de ruimte.
Formaat: H ± 68 cm en Ø ± x15 cm
Verkocht   (artikel.nr 1000)


Boei (eigen ontwerp)
Deze lamp geeft zowel onder als boven licht. De grote bolvorm is van wit matglas, daar boven een keramische cilinder met een glas van een vliegtuiglandingsbaan.
Hoog: ± 60 cm B: ± 35 cm
Verkocht Fat lava lamp
Mooie voet van keramiek uit West Duitsland. De glazuurkleuren zijn donkerbruin met wit. De voet heeft diverse gaten omdat onder de lamp ook een lamp zit. Dit geeft een leuk effect op je muur.
Formaat: H ± 47,5 cm en Ø ± 20 cm
Jaartal:  60/70
Verkocht   (artikel.nr 1043)Industria Rotterdam mastlicht
Mooie zware lamp met dik rond glas rondom. Dit mastlicht is omgebouwd en heeft een nieuwe grote fitting. De lamp is van boven te openen op de lamp te vervangen.
Formaat: H 26 cm exl. hengsel Ø ± 22 cm
Jaartal: ± jaren 1940
Verkocht   (artikel.nr 1058)


Fusée lampjes (2 stuks)
Originele lampjes uit eigen atelier. Het gebubbelde glas met de vorm van een raket dateert uit de jaren 60. Het licht wordt hierdoor mooi verdeeld.
Formaat: De 2 lampjes hebben een hoogte verschil van 2 cm: H 33 en de ander is 35 hoog,  Ø ± 16 cm
Verkocht   (artikel.nr 1059)


Petite lumière Français (eigen ontwerp)
Romantisch en toch ook stoer lampje gemaakt van oude materialen. Op de de roestbruine voet een bewerkt pootje van messing die mooi contrasteert, gecombineerd met een groen oud rozenglaasje.  Kopje is kantelbaar.
Formaat : H ± 25 cm  B ± 27 cm
Materialen dateren uit de 40 en 50er jaren
Verkocht  (artikel.nr 964)Petite lumière (eigen ontwerp)
Prachtig sierlijk lampje van koper met een bijzonder glaasje van amber/bruin glas. Het gat zit niet gecentreerd waardoor het lampje een speelse uitstraling heeft.
Formaat: H ± 30 cm en B ± 30cm
Verkocht  artikel.nr 1046)


Fusion lampje
Dit lampje is een eigen ontwerp van oude en gebruikte materialen. Een uniek charmant exemplaar van oud glas, messing en mat zwarte delen.
Formaat: H ± 15 cm en Ø ± 15 cm
Jaartal: ±  Materialen uit de 40 en 50
Verkocht  (artikel.nr 614)


Petite lumière Français (eigen ontwerp)
Stoer en romantisch lampje gemaakt van oude materialen. Op de de roestbruine voet een  bloemvorm van messing,  gecombineerd met een groen rozenglaasje.
Formaat : H ± 27,5 cm  B ± 20 cm
Materialen dateren uit de 40 en 50er jaren
Verkocht  (artikel.nr 611)


Taille moyenne lumière (eigen ontwerp)
Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje heeft een aparte knik in de vorm waar boven het matglazen roosje wordt vastgehouden door een bloemvorm met 3 schroefjes.
Formaat: H ± 36 cm en B ± 23 cm
Verkocht  (artikel.nr 1029)


Petite lumière (eigen ontwerp)
Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje heeft een elegante bloemvorm met een opengewerkte zwarte voet. He rok-glaasje geeft een mooie tegenbeweging.
Formaat: H ± 28 cm en B ± 25 cm
Verkocht  (artikel.nr 1019)


Faki ,set (bed)lampjes (eigen ontwerp)
Deze lampjes zijn elegant en een combinatie van koperen voetjes met matte gele glaasjes. Deze lampjes komen uit ons eigen atelier. Het snoer is transparant en past goed bij het geheel. Niet alleen leuk naast je bed....
Formaat: H ± 30 cm en Ø ± 16 cm
Verkocht 


Zilverkleurig lampje
Eenvoudig maar stijlvol lampje met een zacht geel glaasje uit de jaren 50 met een tekening van zwart en goud. De lamp heeft een grote fitting. Het metaal ziet er uit als oud zilver.
Formaat: H  ± 40 cm en Ø ± 12 cm
Verkocht  (artikel.nr 966)


Petite lumière Français
Romantisch klein lampje gemaakt van oude materialen
Formaat : H ± 21 cm  B ± 16 cm
Materialen dateren uit de 40 en 50er jaren
Verkocht (artikel.nr 550)


Frans Art deco met herdershond
Fraaie Franse Art Deco lamp met daarnaast een herdershond sculptuur van spelter (is net een andere legering dan brons) De wit glazen kap heeft een mooie wolkstructuur. Dit samen op een mooi gemêleerd marmeren sokkeltje.
Formaat: H ± 12 cm, voet 24 x 8 cm
Jaartal: ±  jaren 1930-1940
Verkocht  (artikel.nr 846)


Frans Art deco met herdershond
Franse Art Deco lamp met daarnaast een herdershond sculptuur van spelter (is net een andere legering dan brons) De transparante glazen kap heeft een mooie craquele structuur. Dit samen op een mooi gemêleerd marmeren sokkeltje.
Formaat: H ± 14 cm, voet 30 x 11 cm
Jaartal: ±  jaren 1930-1940
Verkocht   (artikel.nr 980)


Frans Art deco met duif
Fraaie Franse Art Deco lamp met daarnaast een goudkleurig duifje De matglazen kap is egaal wit en dit alles op een wit marmeren sokkeltje met een grijs adertje. Het schakelaartje zit aan het snoer. De fitting is Frans en het lampje heeft een goud stoffen gedraaid snoertje.
Formaat: H ± 13 cm, voet 20 x 8 cm
Jaartal: ±  jaren 1930-1940
Verkocht  (artikel.nr 842)


Petite lumière Français
Romantisch klein lampje gemaakt van oude materialen.
Mooie zware bewerkte messing voet met klimopblaadjes, de glasdrager heeft ook een mooie bladvorm. Het glas heeft een warme tint.
Formaat : H ± 21 cm  B ± 19 cm
Materialen dateren uit de 40 en 50er jaren
Verkocht  (artikel.nr 612)


Art deco tafellampje
Uniek lampje met chroom en een bakelieten voet met een drukknopje boven op. Dit lampje heeft een nieuwe grote fitting en een mooi zwart snoertje van textiel. Het oude bolletje is zacht geel.
Formaat: H ± 23 cm en B ± 17 cm
Jaartal: ± jaren 30/40
Verkocht  (artikel.nr 841)


Tiffany lampje
Dit mooie Tiffany kapje word gedragen door een zwaar massieve koperen bewerkte voet. Samen een prachtig geheel! Er is een glaasje aan de bovenkant gebarsten maar dat valt helemaal niet op.
Formaat: H ± 49 cm en Ø ± 26 cm
Jaartal: ±  jaren 40
Verkocht  (artikel.nr 604)


Art deco tafellampje
Oud lampje van koper met een zwart houten voet en een zwart drukknopje. Deze lamp heeft een originele grote fitting en kan kantelen bij de kop.
Formaat: H ± 23 cm B  ± 26,5 cm. Voet: ± 15,5 x 9 cm
Jaartal: ± jaren 30/40
Verkocht  artikel.nr 909)


Hala Busquet bureaulampje
Zacht geel bureaulampje met koperen buigbare stang.
Mooi oud model.
Jaartal: ± jaren 60
Formaat: ± H 30 cm en voet Ø 12,5 cm
Verkocht  artikel.nr 14)


Italiaans fantasie lampje
Mooi glazen lampje met een bloemvorm en een glazen dakje. Het schakelaartje zit in het voetje.
Formaat: H ± 15 cm en Ø ± 15 cm
Jaartal: ±  1950
Verkocht  (artikel.nr 590)


Oud lampje met glas
Koperen voet met een prachtig handgemaakt bol kapje in de sfeer van Tiffany in de kleuren wit en groen glas.  Het glas is verticaal tegen elkaar aangezet zonder de metalen ribben die er bij Tiffany wel zijn.
Formaat: H 38 cm Ø ± 21 cm
Jaartal: ± jaren 1930  
Verkocht  (artikel.nr 889)


Super Thermolite
Omgebouwde warmtelamp uit België. Nu een prachtige spot die het licht prachtig verdeeld door de ruimte. De kop is ook nog verstelbaar waardoor de fitting dieper of verder van de reflector komt.
Formaat: H 58 cm B ± 41 cm D 30 cm
Jaartal: ± jaren 1959   
Verkocht  (artikel.nr 881)


Petite lumière Français
Romantisch klein lampje gemaakt van oude materialen.
Prachtig rok-kapje met roze aan de rand. Het glas heeft een mooi gewolkt effect met wit en transparant glas. Geeft erg mooi licht!
Formaat : H ± 16 cm  B ± 24 cm
Materialen dateren uit de 40 en 50er jaren
Verkocht  (artikel.nr 608)


Frans Art deco met 2 vogels
Fraaie Franse Art Deco lamp van gemarmerd glas in oker tinten. De vogel sculptuurtjes zijn groen gepatineerd. Dit alles staat op een zwart marmeren sokkeltje. Het gouden gedraaide stoffen snoer heeft een zwart schakelaartje. De fitting is Frans.
Formaat: H ± 13 cm, voet 30 x 10 cm
Jaartal: ±  jaren 1930-1940
Verkocht  (artikel.nr 984)


Frans Art deco met zeilboot
Fraaie Franse Art Deco lamp met daarnaast een sculptuur van een zeilboot van Spelter (is net een andere legering dan brons) De glazen kap is egaal wit en dit alles op een grijs marmeren sokkeltje. Het schakelaartje zit aan het snoer. De fitting is E14.
Formaat: H ± 17 cm, voet 23,5 x 8,5 cm
Jaartal: ±  jaren 1930-1940
Verkocht  (artikel.nr 529)


Frans Art deco met 2 vogels
Franse Art Deco lamp met een sculptuur van 2 musjes van Spelter (is net een andere legering dan brons). De glazen kap is wit gestreept met goud. Dit alles staat op een créme marmeren sokkeltje met een vintage snoertje en een drukschakelaar op de voet. De fitting is Frans.
Formaat: H 15 cm B ± 25 cm D 15 cm.
Jaartal: ± jaren 20/40
Verkocht  (artikel.nr 1145)


Art deco tafellampje
Elegant mooi lampje van gebogen rechthoekig chroom met een glaasje uit de jaren 40. Deze is zachtgeel en geribbeld met zilveren randjes.
Formaat: H ± 22,5 cm en Ø ± 18 cm
Jaartal: ± jaren 20/30
Verkocht (artikel.nr 794)


Art deco tafellampje
Oud art deco tafellampje met chromen houder. Het chroom is wel wat aangetast door de tijd. Het glazen bolletje kan een beetje gekanteld worden. Het glaasje is geel met donkerbruin marmerstructuur zo hier en daar.
Formaat: H ± 20 cm en Ø ± 25 cm
Jaartal: ± jaren 20/30
Verkocht (artikel.nr 774)


Art deco tafellampje
Oud Frans lampje op een houten voet met een chroom armatuur. Dit lampje heeft een Franse fitting en een zacht zalmkleurig gewolkt glaasje met een elegante vorm.
Formaat: H ± 24 cm en B ± 16 cm
Jaartal: ± jaren 30/40
Verkocht (artikel.nr 840)


Frans Art deco met olifant
Fraaie Franse Art Deco lamp met daarnaast een olifant-sculptuur van spelter (is net een andere legering dan brons). Het transparante glaasje heeft een mooie olifantenhuid-structuur.
Formaat: H ± 14,5 cm, voet 22 x 8 cm
Jaartal: ±  jaren 1930-1940
Verkocht (artikel.nr 849)


Frans Art deco met wolfje
Fraaie Franse Art Deco lamp met daarnaast een wolf sculptuur van spelter (is net een andere legering dan brons) De glazen roze kap heeft een mooie wolkstructuur. Dit samen op een mooi gemêleerd marmeren sokkeltje. De schakelaar zit aan het snoer. De fitting is Frans.
Jaartal: ±  jaren 1930-1940
Verkocht (artikel.nr 542)


Frans Art deco met hert
Fraaie Art Deco stijl lamp met daarnaast een sculptuur van een hert van Spelter. De glazen kap is mooi gewolkt  en dit alles op een marmeren sokkel met een drukknopje. De fitting is aangepast naar een kleine fitting (E14).
Formaat: H ± 16 cm, voet 24 x 8 cm
Jaartal: ±  jaren 1930-1940
Verkocht (artikel.nr 528)


Italiaans tafellampje
Prachtige lamp met een glas uit Murano. Heeft een mooi verloop van melkglas naar transparant. het voetje is van chroom met een mooie glazen kraal
Formaat: H ± xx cm en Ø ± xx cm
Jaartal: ± jaren xx
Verkocht (artikel.nr 793)


Art deco tafellampje
Elegant mooi lampje van chroom en glas. De vorm van de voet is in art deco stijl en misschien ook wel oud.
Het glaasje is uit de jaren 70 gebobbeld en geribbeld. Geeft samen een mooie vorm.
Formaat: H ± 46 cm en Ø ± 15 cm
Verkocht (artikel.nr 628)


Redesign fantasie lampje
Getrapte voet uit 1920 evenals de glasdrager. De poot is ovaal gevormd. Het glas is heel mooi verfijnd met een stippellijn-reliëf dit geeft een mooie lichtverdeling.
Formaat: H ± 45 cm en Ø ± 15 cm
Jaartal: ±  Onderdelen uit 1920 en jonger.
Verkocht  (artikel.nr 615)


Frans tafellampje
Bijzonder lampje uit de jaren 50. Bij de kop en voet heeft het een soort parelmoerglans met craquelé. Verder bestaat het lampje uit koper en heeft een glaasje uit dezelfde periode.
Formaat : H ± 23,5 cm  B ± 20 cm Ø voetje  ± 12cm
Jaartal: ±  50
Verkocht (artikel.nr 521)


Tafellamp (eigen ontwerp)
Bijzonder gecombineerde lamp met een zeer romantische zilverkleurige poot met bloemstructuren gecombineerd met een strakke bovenkant en een glaasje uit de jaren 50.
Formaat: H ± 52cm en Ø ± 18 cm
Verkocht   (artikel.nr 1001)


Art deco bankierslamp / notarislamp
Fraaie art deco bankierslamp met een prachtig glaasje. Deze lamp is gerestaureerd en heeft nog een beetje zichtbare plek onder het onderste scharnier.
Formaat: H ± 36 cm en B ± 27 cm D 23cm
Jaartal: ±  1920/1930
Verkocht (artikel.nr 588)


Art deco tafellampje
Prachtig oud art deco tafellampje met chromen houder. Het glaasje is kantelbaar waardoor het lampje vervangen kan worden. Het glaasje is gemarmerd met roestbruine kleur op een zachtgeel glaasje.
Formaat: H ± 20 cm en Ø ± 13 cm B 22 cm
Jaartal: ± 1930
Verkocht (artikel.nr 767)


Art deco tafellampje
Prachtig eenvoudig verchroomd lampje met het originele glaasje die voor warm licht zorgt. Het kopje kan gekanteld dmv een draaiknopje, schakelaartje zit op de voet.
Formaat: H ± 22 cm en Ø ± 20 cm
Jaartal: ±  20
Verkocht (artikel.nr 721)


Art deco tafellampje
Prachtig oud art deco tafellampje met chromen houder. Het glazen bolletje kan er uit gehaald worden om het lampje te kunnen vervangen. Het glaasje is geel met donkerrode circels op de geribbelde randen.
Formaat: H ± 30 cm en Ø ± 26 cm
Jaartal: ± jaren 20/30
Verkocht (artikel.nr 769)


Chromen bol tafellamp
Mooi eenvoudig lampje in chroom met een bol op een arm die draaibaar is.
Formaat: H ± 26 cm en Ø ± 17x19cm
Jaartal: ±  1960
Verkocht (artikel.nr 587)


Italiaanse chromen tafel lampjes
Mooie set chromen lampjes met prachtige facet glazen bolletjes. We verkopen deze lampjes alleen als set.
Formaat: H ± 23 cm en Ø ± 13 cm
Jaartal: ±  1960
Verkocht  (artikel.nr 589)


Tabakspotlamp
Eigen ontwerp met een mooie oude tabakspot van vroeger. Er zit een kleine fitting in en geeft mooi difuus licht. Het glas zit bevestigd met een veer waardoor het glas er uit te nemen is.
Formaat: H ± x33cm en Ø ± 10 cm
Jaartal: ±  pot waarschijnlijk uit de jaren 40
Verkocht  (artikel.nr 555)


Horax notaris/bureaulamp
Karakteristieke Bureaulamp, Bauhaus Stijl, ontworpen door het Duitse merk Horax. De lamp heeft een zware gietijzeren voet en een geëmailleerde metalen kap.
Formaat: H x45 cm B Kap: 23 x 15 Voet: 19,5 x 10,5
Jaartal: ± jaren 1950
Verkocht (artikel.nr 888)


Eagle bureaulamp
Deze zwanenhals tafellamp is van het merk 'Eagle'. Metalen Industriële Cobra stijl tafellamp in de sfeer van Greta Grossman.
Jaartal: ±  jaren 50
Formaat: H 35 cm,  Ø 23 cm kap D 30 cm
Verkocht   (artikel nr. 370)


Höhensonne "Alpinette"
Dit is een oude Duitse warmte/hoogtezon lamp die we hebben omgebouwd naar een E27 fitting. Nu goed te gebruiken als een mooie originele spot.
Formaat: H 27,5 cm en D 24 cm en de kop Ø 18 cm
Jaartal: ±  jaren 1958
Verkocht (artikel.nr 423)Elegante set jaren 20
Bijzonder mooie set gemaakt van materiaal uit de jaren 20. De staanders zijn hoedenhouders uit Den Haag, Het gemarmerde en gewolkte glas ook uit de Art Deco tijd evenals de glashouders.
Formaat : H ± 78 cm  B ± 15 cm Ø  glas ± 15 cm
Formaat : H ± 68 cm  B ± 15 cm Ø  glas ± 15 cm
Jaartal:  materiaal ± 1920, gemaakt 2017
Verkocht (artikel.nr 544)


Frans lampje op marmeren voet
Bijzonder elegant lampje van koper, marmer en een nieuw zacht roze glaasje. Het lampje is omgebouwd naar een kleine fitting E14.
Formaat: H ± 20 cm, voet  20 x10 cm.
Jaartal: ±  jaren 40
Verkocht (artikel.nr 525)


Paraplu-lampje
Dit tafellampje heeft een glaasje en voetje uit de jaren 20. Dit is een eigen ontwerp van oud materiaal. Onder het glazen glas 2 kleine fittingen met porselein.
Formaat : H ± 35 cm  Ø voet ± x12 cm Ø glas ± 22 cm
Jaartal: materiaal ± 1920, gemaakt 2017
Verkocht (artikel.nr 547)


Sis bureaulamp
Crèmekleurige Bauhaus lamp uit Duitsland.
Jaartal: ± jaren 20-40
Formaat: H 46 cm en Ø 22 cm
Verkocht (artikel.nr 206)


Vintage bureaulamp
Waarschijnlijk een Deens ontwerp. Hout, koper en glas.
Jaartal: ±  jaren 50
Formaat : H ± 28 cm,  Ø 14 cm
Verkocht  (artikel nr. 350)


Mushroom Napako
Een ontwerp van Josef Hurka, een Tjechische ontwerper. Het glas is niet origineel maar past er goed zbij.
Jaartal: ±  jaren 50/60
Formaat : H ± 18 cm,  Ø 18 cm
Verkocht  (artikel nr. 372)


Fase Madrid Presidente
Spaans design met hout, chroom, zwart metaal en glas. Gelagerd op de voet.
Jaartal: ± jaren 50
Formaat: H ± 55 cm voet is ø 22 cm
Verkocht (artikel.nr 242)


Hala bureaulamp
Wit lampje met chroom. De kap is draaibaar met daarin een schermpje
om het licht te reguleren.
Jaartal: ± jaren 60-70
Formaat: H 29 cm en B 25 cm
Verkocht (artikel.nr 209)


Seminara Torino
Bauhaus lamp uit Italië.
Producent : G.S. Lumisol
Jaartal: ± jaren 30
Formaat: H 45 cm, B 23 cm
Verkocht - (artikel.nr 235)


Lampette
Heel grappig Duits reislampje die je op kan klappen tot een klein pakketje.
Formaat: ± H 15 tot 50 cm
B (voet) 8 cm.max.
Jaartal: ± jaren 70
Verkocht (artikel.nr 214)


Luxo 2
Ontworpen door Jacob Jacobsen voor Luxo (Noorwegen). Dit is één van de eerste L2 ontwerpen (zeer zeldzaam).
Jaartal: 1937
Formaat: H 35-100 cm max, Ø 22 cm.
Verkocht (artikel.nr 53)


Erpé bureaulamp
Donkergroene notarislamp. Een echte klassieker.
Jaartal: ± jaren 30-40
Formaat: H 46 cm en B 25 cm
Verkocht (artikel.nr 208)


Artimide Eclisse
Design van Vico Magistretti. Dit is de originele oudere versie.
Formaat: H 18 cm max en B 12 cm
Jaartal: ontworpen in 1967
Verkocht (artikel.nr 232)


Hitachi bureaulamp
Mooi design tl. Buigbare stang van chroom met een zwart/zilveren voet.
Formaat: H ± 38 cm, D ± 20 cm B 48 cm
Jaartal: ±  jaren 60
Verkocht (artikel.nr 141)


National bureaulamp
Mooi design tl. Buigbare stang van chroom (achter de kap op de foto) met een zwart/zilveren voet.
Formaat: H ± 36 cm, B 50 cm
Jaartal: ±  jaren 60
Verkocht (artikel.nr 236)


Vintage bureaulampje
Heel bijzonder lampje waar we geen info over kunnen vinden helaas.
Jaartal: ± jaren 50
Verkocht (artikel.nr 237)


Hala lamp
Heel bijzonder zachtgeel bureaulampje met buigbare stang. In originele staat.
Formaat: ± gebogen H 17 cm en Ø 9
Jaartal: ± jaren 55
 Verkocht (artikel nr.183)


Raak design
Mat oranje tafelspots met chroom, een zwart verstelbare poot.
Formaat: ± H 47 cm en Ø 13 cm
Jaartal: ±  jaren 70
(artikel.nr 41) Verkocht


Set van 2 amberkleurige lampjes
Kleine warme lampjes voor in de vensterbank,
in een donker hoekje of op naast je bed.
Re-design uit eigen atelier. Allemaal materiaal uit de jaren 40 tot en met de jaren 70
Formaat: H ± 45 cm Ø ± 18 cm.
Verkocht  (artikel nr.1359) 
 
 
 
Opbellen