Lampontwerp & vintage, iets bijzonders in uw huis
 
 

Tafellampen

 

Giso tafellamp bureaulamp Rooney
De tafellamp Rooney is een verchroomde klassieke en solide bureaulamp .
Door het contragewicht is de lamp soepel in hoogte verstelbaar en blijft in elke stand goed staan. E27 fitting.
Formaat: H ± 56 tot 82 cm Ø kap ± 12,5 cm
Prijs: € 437,50
Vaste collectie


Giso bureaulamp Bakeliet
Prachtige bakelieten bureaulamp. Het tussenstuk is roodbruin bakeliet. Een eenvoudig en functioneel ontwerp met ingebouwde witte druk schakelaar. Onderin de voet zit zwaar glas als gewicht voor de stabiliteit, de lamp heeft een zwart stoffen snoer.
Formaat: H ± 31 cm Ø kap ± 21 cm
Prijs: € 295,-
Vaste collectie


Giso Paris lampje
Ooit was dit model als bedlamp in hotels in Parijs in gebruik. Deze lamp is van glanzend nikkel en heeft een zwart schakelaartje op de voet voorzien van een zwart stoffen snoer en een bakelieten stekker. E27 fitting.
Formaat: H ± 26 cm Ø kap ± 16,5 cm
Prijs: € 190,-
Vaste collectie

 
Italiaans Stilnovo tafellampje (2 stuks!)
Twee elegante en zeer bijzondere design bedlampjes uit de jaren 50 van messing gecombineerd met wit, ontwerper Matego voor Arteluce in Stilnova tijdperk. Het lampje heeft in het kapje veel kleine gaatjes die het licht doorlaten. Het kopje is kantelbaar.
Formaat: H ± 24 cm en Ø voet ± 8,5 cm
Prijs voor de set € 340,- (artikel.nr 1118)

 
Klein (bed)lampje uit de jaren 60 vorige eeuw
Lief lampje uit vervlogen tijden...ongeveer jaren 50/60 vorige eeuw.  Het lampje heeft een koperen houder en voet. Het glaasje is lief wit gestreept. De lamp heeft een E14 fitting...kan uiteraard een ledlampje in. Kopje is knikbaar op de voet zit een nieuw drukschakelaartje.
Formaat: H ± 20 cm L voetje ± 10 cm
Prijs: € 75,-  (artikel.nr 2057)


Klein vintage (bed)lampje
Tafel- of bedlampje uit de jaren '60. Het lampje heeft een schuine roomwit kunststoffen voet met goudkleurig randje en drukschakelaartje. Het kapje kan met een vlindermoer op de messing arm in hoogte worden gekanteld.
Formaat: H ± 21 cm kapje Ø ± 9 cm
Prijs: € 80,- (artikel.nr 2060)


Setje vintage (bed)lampjes
Deze originele set bed- of tafellampjes staan op een fraai bladvormig mintgroen voetje. Hierop staat het dopje waarin het ovale gestreepte glaasje dat dmv een klemveer vast zit op de E14 fitting.
Jaartal: jaren 50/60
Formaat: H ± 22 cm L voetje ± 18 cm
Prijs: € 195,- voor de set (artikel.nr 2059)


Setje lampjes van Muranoglas (eigen ontwerp)
Deze twee unieke lampjes zijn geïnspireerd op het glas uit Murano waar dit Italiaanse glasontwerp vandaan komt. Half in de witte mist, dan een kneep in het glas en een donkere bruine vlek daartussen. Dit glas komt uit het space age tijdperk.... vandaar de keuze voor de de zilverkleurige uitstraling.
Formaat: H ± 30 cm Ø voet ± 17 cm
Prijs voor de set: € 290,- (artikel.nr 2051)


Mushroom tafellamp Bauhaus..2 srtuks aanwezig!
Twee identieke mushroom Bauhaus, of late Art Deco lampen, zeldzaam! De lampen zijn van chroom, op de voeten zit zwarte krimpverf. De schakelaar zit boven de voet op de staander. Op de kappen zitten wel wat deukjes en krasjes.
Formaat: H ± 40 cm Ø ± 30 cm
€ 285,- p.s. of € 555,- voor de set (arti.nr 2058)


Vintage bureaulamp

Deze wendbare lamp geeft prettig licht en heeft een antiek industriele uitstraling. Met behulp van de wendbare kop en de flexibele arm is de lamp goed te richten.
De kop herbergt een E27 LED lamp.
Formaat: H ± 35 cm Ø voet ± 15 cm
Prijs: € 75,- (artikel.nr 2027)


Vintage degelijke bureaulamp
Stevige lamp met een oost duitse degelijkheid en een verzwaarde voet. De lamp kan zowel bij de voet als bij de kop scharnieren. Onder de rechthoekige kap zitten twee kleine fittingen. Bijzonder is de grote schakelknop op de voet.
Formaat: H ± 35 cm kap B ± 30 cm L ±10 cm 
Prijs: € 95,- (artikel.nr 2062) 


Vintage bureaulamp Holland Collection
Een degelijke bureaulamp van mat aluminiumkleurig metaal. De lamp heeft een statische kop en scharniert zowel in de arm als bij de voet. In de kop zit een E27  fitting waar een LED buislamp in kan.
Formaat: H ± 40 cm; B ± 40 cm
Prijs: € 125,- artikel.nr 2030)


Bureaulamp Victoria Bauhaus
Stoere lamp uit de jaren 30 met een zware giet-ijzeren voet. De lamp kan vanuit de voet kantelen en aan de kop zit en kogelgewricht. Aan de kop heeft ooit een oude fitting gezeten met schakelaar maar helaas was dat niet goed te restaureren. De schakelaar zit nu aan het  snoer.
Formaat: H ± 40 cm en Ø kap ± 15 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 2021) (info volgt)


Notarislamp/bankierslamp Victoria Lampa
Deze oude notarislamp is een broertje van de Belgische Erpe lamp maar dan Duits. Deze Victoria Lampa is nog maar moeilijk te vinden en heeft een groen emaille kap. De voet is van zwart metaal en kan scharnieren vanuit de voet.
Formaat: ± H 38 cm en Ø kap 25 cm diep 30
Jaartal: Ongeveer 1920-1930
Prijs: € 170,- (artikel.nr 1907)


WILA bureaulamp
Mooie industriële tafellamp in zwarte uitvoering,    gemaakt rond mid century 20e eeuw. 
De lamp kan niet draaien maar kantelt op twee punten: onder de kap en bij de voet. Hij staat op een stevige, zware voet en geeft mooi vol licht.
Mooie lamp voor op een bureau of eetkamertafel.
Formaat: ± H 45 cm en Ø kap en voet 18 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 2025)

 
Vintage bureaulamp
Stoer bureaulampje met een chromen kogel kap op een flexibele arm met zwart rubber waar onderin het chroom even terug komt. Op de zwart metalen voet zit de schakelaar. Dit lampje past zich door het chroom makkelijk aan in uw interieur doordat alle kleuren er in reflecteren.
Formaat: H ± 40 cm kap Ø 16 cm, voet 15 cm
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs: € 65,- (artikel 1885)


Vintage tafellamp (eigen ontwerp)
De mooie glazen bol van Limburger Glashutte was de inspiratie tot dit eigen ontwerp. Op de houten, zwart gespoten voet is een glasdrager van geborsteld nikkel bevestigd. Daarop is met drie schroefjes de glazen bol bevestigd.
De lamp heeft een E27 fitting.
Formaat: H ± 35 cm; Ø 27 cm
Prijs: € 155,- (artikel.nr 1978)


Tafellamp (eigen ontwerp)

Op deze mooi gevormde vorm van aluminium is de zwarte glasdrager bevestigd. Daarop is de glazen kap met open bovenkant geklemd.
De lamp heeft een grote fitting en verspreidt mooi licht door het gevormde glas.
Formaat: H ± 40 cm en B ± 20 cm
Prijs: € 115- (artikel.nr 1979)


Vintage Anglepoise bureaulamp (Engels)
Een robuuste oude Anglepoise bureaulamp, met wel wat roest op de veren. De klem die er bij zit hoort er eigenlijk niet bij maar werkt erg goed. De kleur is lichtgrijs en de drukschakelaar zit op de kop.
Een fijne werklamp in veel verschillende posities
te stellen. Lamp heeft een E27 fitting (groot)
Formaat: H ± 50-75 cm; Ø kap ± 17 cm
Prijs: €195,- (artikel.nr 2045)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Een 'Art de France' gesigneerd Pate de Verre  glas op een voet van nikkel metalen delen (een glimmend bovendeel en een voet met een geslagen structuur). Samen vormen ze een speels geheel. Deze lamp heeft een grote fitting en een gedraaid stoffen zilver/wit snoer.
Formaat: H ± 28 cm; B± 15 cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr 1965)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Een 'Art de France' gesigneerd Pate de Verre glas op een voet van nikkel metalen delen (een glimmend bovendeel en een voet met een geslagen structuur).
Samen vormen ze een speels geheel.
Deze lamp heeft een grote fitting en een zwart gedraaid stoffen snoer.
Formaat: H ± 28,5 cm; B ± 15 cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr 1961)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Dit turquoise/kobalt blauwe glas heeft een tapse vorm die breder is dan de voet die het glaasje draagt. Het glas valt op een antiek koperen helft van een kroonluchter bol en het voetje heeft een sierlijk gestileerde reliëf. Het contrast tussen de warme voet en het blauw maakt het lampje sterk.
Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen gouden snoer.
Formaat: H ± 20 cm;  B ± 15 cm
Prijs: € 135,- (artikel.nr 1950)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Dit kobalt blauwe geribbelde glas heeft een bolle vorm die zich herhaald in de glasdrager en de voet in het zwart. Het tussenstukje in messing-kleur geeft een mooi contrast tussen het zwart en het blauw van het glas. Als de lamp aanstaat valt de blauwe kleur een beetje weg waardoor er geen koude sfeer ontstaat. Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen zwart snoer.
Formaat: H ± 24 cm; B ± x14cm
Prijs: € 125,- (artikel.nr 1951)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Mooi lampje gemaakt van oude materialen. Zo is de zware gietijzeren voet afkomstig van een oude olielamp en het glaasje uit Frankrijk. Het glas is groen gemarmerd met en zilver streepje op de ribbels van het glas. Onder het glas zitten 2 kleine fittingen die het licht een beetje verdelen. Het lampje heeft een zwart gedraaid stoffen zwart snoer met daaraan een schakelaatje.
Formaat: H ± xx cm; B ± xx cm
Prijs: € 125,- (artikel.nr 2063)
 


Setje handgemaakte lampjes (eigen ontwerp)
Deze lampjes zijn mooi sober fris en toch warm. De handgemaakte, amberkleurige glaasjes in bloem vorm worden halverwege mat wat een bijzonder zacht licht geeft. De voet is van chroom met halverwege een koperen tussenstukje.
Fitting E14 en een wit gedraaid stoffen snoer.
Formaat: H ± 22cm Ø ± 10cm
Prijs voor de set: € 190 ,- (artikel.nr 2022)


Elegant tafellampje (eigen ontwerp)
Mooi smal en hoog tafellampje op goudkleurige voet met een kapje van gemarmerd glas. Het sierlijke lampje geeft een prachtig zacht en warm licht. Het glaasje is schuin gesneden en zit vast met een klem op een E14 fitting. Het lampje heeft een zwart gedraaid snoertje.
Formaat: H ± 43 cm Ø voet ± 10 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 2052)


Setje handgemaakte lampjes (eigen ontwerp)
Deze lampjes bestaan uit zwart gelakte voetjes met handbeschilderde hel roze tussenstukje en rode kraal. Uit de koperen antieke roosjes komen de bloemenglaasjes. Deze glaasjes uit Italë (Murano) zijn wit gemarmerd en zijn gegraveerd.
Voorzien van zwart stoffen snoer en E14 fitting
Formaat: H ± 20 cm Ø ± 14 cm
Prijs voor de set: € 195,- (artikel.nr 2038)


Grote vintage bureaulamp
Stoere lamp met een flexibel  zwart deel in de witte stang en met een bolle kap en voet gecombineerd met chroom. Dit is een prettige bureaulamp om bij te werken; doordat hij mooi hoog is, verlicht hij een groot oppervlak op je werktafel. 
Formaat stand op foto: H ± 58 cm B 45cm,
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs: € 95,- (artikel.nr 1918)


Stoere tafellampje

Mooi oud lampje uit de jaren 50. Het lampje heeft 2 grote fittingen onder de kap en een drukknopje op de voet. Dit lampje is mooi minimalistisch en toch chique en heeft een mooie vorm.
Formaat: H ± 40 cm en Ø ± 27 cm
Jaartal: ± jaren 50
Prijs: € 65,- (artikel.nr 974)Zwarte tube bureaulamp (Anders Pehrson)
De ontwerper van deze tijdloze lamp is Anders Pehrson. Hij heeft het ontworpen voor de Zweedse firma Atelje Lyktan. Dit is een zeer populaire lamp geweest in die tijd! Aangezien er een lange TL buis van 13W in zit heb je over een breed oppervlak licht.
Jaartal: Ontwerpjaar 1973
Formaat: H  39 cm en B  80 cm D 17 cm
Prijs: € 215,- (artikel.nr 2020)


Fat lava tafellamp van Walter Gerhards
Deze keramieken lamp is ontworpen en gemaakt door Walter Gerhards. De buitenkant is overwegend grijs met een bloemvormig design in groen, geel en oranje; de binnenkant is oranje.
Zowel bovenop als binnenin zit een lamp waardoor het licht een oranje gloed geeft. Formaat: Ø ± 30 cm. H ± 53 cm met en 92 cm zonder kap. Jaartal:  1962
Prijs: € 400,- (artikel.nr 1976)


VA29- Bauhaus desklamp
Bauhaus bureaulamp model, chroom en donkergroen gelakt, niet gemerkt. De kop heeft een kogelgewricht. Deze degelijke lamp heeft een nieuw zwart stoffen snoer. Deze lamp door intensief gebruik kleine deukjes op de voet.
Formaat: H ± 42 cm en D: ± 17 cm
Jaartal: ± jaren 1930
Prijs: € 120,- (artikel.nr 1968)


Fat lava tafellamp
Vintage tafellamp uit de jaren 60-70 vorige eeuw. Deze lamp is van keramiek en komt uit Duitsland.
De lamp heeft zowel aan de onderkant als bovenin een lamp.
Onderin kan je een (eventueel gekleurde) lamp doen waardoor er licht door de gaten schijnt.
Formaat: H 48 cm; Ø ± 20 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 1755)


Bulbje met een randje (eigen ontwerp)
Mooie aluminium basis op een blauw/koperkleurige metalen voet. De glazen schaal is van glas gemaakt met de fusion--techniek. Het lijkt daardoor een gebroken glas maar dat is slechts schijn. Ook zijn de randen niet scherp. Ook als uplighter op en kast of met kopspiegellamp.
Formaat: H ± 50 cm; Ø ± 23 cm
Prijs: € 165,- (artikel.nr 1537)


Setje bedlampjes (eigen ontwerp)
De zeep-groenen voetjes zijn een mooie drager voor de messing verschillend bewerkte sierdelen uit de jaren 40 die daarop liggen. Met nog een zwaar messing deel naar de antieke glazen emerald gerokte glaasjes bovenop. Deze lamp heeft een kleine fitting en een gedraaid stoffen goud snoer.
Formaat: H ± 18 cm Ø ± 13 cm
Prijs: € 220,- (artikel.nr 2029)


Tafellampje (eigen ontwerp)
Sierlijk lampje met boven een mooi blauw glazen kapje op een bloemvormige matglazen onderkant van matglas en met streepjesstructuur. Het blauwe kapje zit middels een klemveer op de fitting geklikt. Het verbindingsstuk tussen glas en voet is van messing.
Formaat: H ± 26 cm; Ø onderkant ± 26 cm
€ 125,-  (artikel.nr 1881)

 
Basisvorm lamp (eigen ontwerp)
Mooi statig lampje, opgebouwd uit primaire vormen van verschillende metalen met een zwart hout beschilderd en geribbelde voet.
Het amber kleurige glas met een mooie structuur komt uit de jaren 50.
Formaat: H: ± 39 cm;  B :± 15 cm
Prijs: € 90,-- (artikel.nr 1862)


Schelpenlamp (eigen ontwerp)
Mooi gecombineerde wereld van warme en koude kleuren en materialen. Het mooie glaasje heeft de gietvormen van schelpen en geeft prachtig warm licht. De metalen brede voet maakt de lamp zeer stabiel.
Formaat: H ± 29 cm  Ø ± 22 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 1514)


Vuurtorenlampje (uit eigen atelier)
Bijzondere combinatie van een albasten voet (dit is een zachte marmer) en een lampje dat is opgebouwd uit een zilverkleurige stang met een sierlijke glasdrager die met behulp van 3 schroefjes het glaasje is  ± uit de jaren 30.
Formaat: H ± 41 cm  Ø ± 12 cm B 20 cm
Prijs: € 155,-  (artikel.nr 1618)


Tafellamp (eigen ontwerp)
Deze originele lamp is opgebouwd uit twee identieke glazen schalen, verbonden door een bronskleurig middenstuk. De lamp heeft een grote fitting (E27) boven in en aan de onderkant een kleine fitting (E14) fitting. Hierdoor heb je zowel boven als onderin licht.
Formaat: H ± 31 cm; B ± 34 cm
Prijs: € 175- (artikel.nr 1887)

 
Tiffany tafellampje
Mooie Tiffany tafellamp met kleurig kapje op een sierlijke voet. In de kap vullen de vele kleine glasmozaïeken elkaar aan tot een mooi patroon. De bruingetinte metalen voet combineert dit tot een mooie geheel.
De lamp heeft een kleine fitting
Formaat: H ± 32cm ; Ø ± 22cm
Prijs: € 125,- (artikel.nr 2001)


Tafellampje (uit eigen atelier)
Dit eigenzinnige lampje is gemaakt van diverse zilverkleurige metalen. Zowel robuust en degelijk als bijzonder en toch elegant door het glaasje uit de jaren 50.De lamp heeft blauw stofsnoer en een kleine fitting.
Formaat: H ± 31 cm; B ± 13 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 1747)


Midi lumière  (uit eigen atelier)
Dit lampje is een variatie uit een serie die allemaal gemaakt zijn van oude onderdelen uit de jaren 40-50 vorige eeuw. Dit lampje is gecombineerd met hout, glazen kristalletjes en een rok-kapje. Dit lampje heeft een kleine fitting.
Formaat: H ± 25 cm; Ø ± 13 cm
Prijs: € 60,- (artikel.nr 1678)

 
Marmeren lamp

Oud lampje met 2 marmeren delen tussen  verfijnd koperwerk.
De kap is van dik melkglas in een bloem gesneden. Ze hangt in een zetting van 3 schroefjes. Het licht gaat vooral naar boven.
Formaat: H ± 34 cm Ø ± 16 cm
Prijs: € 95,-  (artikel.nr 1689)


Romantisch tafel/bed-lampje
Oud lampje van messing met een drukknopje op de ronde voet. Het glas is erg bijzonder, zacht geel gemarmerd met goud en oranje. De kop kan dmv een vleugelmoer ook doorkantelen naar boven.
Formaat: H ± xx cm en B ± xx cm
Jaartal: ± jaren 30/40
Prijs: € 125,-   (artikel.nr 2064)


Passeo (eigen ontwerp)
Lampje van hout en glas. De wiskundige basisvormen geven een aardig tegenwicht voor het glazen geslepen kelkje dat in het midden hangt. Het snoer loopt buiten het hout om naar beneden.
Formaat: H ± 27 cm B 21en Ø ± 12 cm
Prijs: € 95,- (artikel.nr 1152)


Diabo (eigen ontwerp)
Lamp gemaakt van hout en aluminium.
Het licht komt van onderaf naar boven en schijnt het glaasje er boven aan. De lamp is gemaakt van vintage materiaal  (halogeen 12 volt)
Formaat:  H ± 26cm; Ø ± 24 cm
Prijs: € 125,-  


Wicky (uit eigen atelier)
Deze lamp is gemaakt van materialen variërend van een dubbelwandige aluminium schaal tot en met keuken benodigdheden. Er zitten zelfs onderdelen in van een antieke Henri Deux tafel. Een echte aandachttrekker!!
Formaat: H ± 30 cm Ø: ± 47 cm.
Prijs: € 235,-


 Micryo
Een opvallende lamp die zichzelf goed belicht. Het geheel rust op een glazen voet. Deze lamp heeft een kleine fitting waar een mooie ledspot in kan zodat het licht op de metalen plaat valt en het licht weerkaatst.
Formaat H ± 36 cm;  B±  38 cm
Prijs: €180,-


Miditri (uit eigen atelier)

Een combinatie van ‘oud ontmoet nieuw’. Deze lamp heeft de uitstraling van een meubelstukje. En dat klopt dan ook want het is de brug die onder een antieke tafel hoorde waar nu de
3 lampen op zijn gezet.
Hoog: 53 cm Breed: 52 cm
Prijs: € 295,- 


Triam (uit eigen atelier)
Een unieke lamp op antieke wieltjes. Aluminium dubbelwandige strakke schaal, met houten pootjes en een en  (handgemaakt) glazen kapje in bruin dat los straat over een halogeen G4 lampje 12 v.
Hoog: 21 cm Breed: 40 cm
Prijs: € 295,-


Setje van 2 lampjes (eigen ontwerp)

Deze lampjes uit eigen atelier zijn gemaakt van oud glas. Aan de onderkant zijn de glaasjes gebruikt met een bloemvorm van matglas en boven een mooie bloemvorm van bruin amber dat geweldig gloeit met een warme lamp.
Formaat: H ± 18 cm en Ø ± 22 cm
€ 135,- per stuk (artikel.nr 2016)

 
Blazi
Prachtige lamp ontworpen in de stijl van Art deco met ook origineel oude onderdelen. De voet is van hout met daar op een drukknopje, gecombineerd met koper en glas.
Formaat: H ± 38 cm Ø: ± 22 cm.
Prijs: € 125,-

 
Tafellamp met marmer (eigen ontwerp)

Lampje uit eigen atelier met marmer, koper en glas en kleine kraaltjes.. Deze lamp is asymmetrisch waardoor het licht zowel naar boven als beneden schijnt. De opaline rok-kapjes komen uit Frankrijk.
Formaat: H ± 42,5 cm; D ± 16 cm; B ± 16 cm
Prijs: € 175,- (artikel.nr 1038)


Hala bureaulamp 1960-1969
Oude bureaulamp gefabriceerd door Hala design te Zeist. De lamp is uit de jaren 60. De zware voet is zwart, de kap is van (geborsteld) aluminium in combinatie met zwarte lak. In de kap zit een schakelaartje. (wel gebruik sporen)
Formaat: H ±  73cm; B:43 cm; Diep:23 cm 
Prijs:€ 135 ,- (artikel.nr 1360)

 
Hala bureau of wandlampje

Leuk lampje van de Hala fabriek in Zeist.
Leuke duokleur bruin/wit met een donker metalen flexibele hals. Op de voet zit een drukknopje. Dit lampje kan ook als wandlampje fungeren.
Formaat: H 25 in deze stand cm Ø voet ± 10 cm
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs: € 75,- (artikel.nr 914)


Vintage bureaulamp
Mooie grote lamp met flexibele buigzame stang, bruin en chroom.
Het schakelaartje op de voet is na vervanging nu zwart.
Jaartal: ±  jaren 50-60
Formaat : H ± 44 cm;  Ø 15 cm
Prijs: € 75,-  (artikel nr. 182)

 
Vintage Reislampje
Prachtig lampje dat opgeklapt kan worden voor als je op reis gaat. De lamp heeft in de voet een trafo naar 12 volt.
Verder een kleine bajonet fitting voor een auto lampje. Er zit zelfs een dimmer op!
Formaat: H±18 cm (ingeklapt)± 32 cm (uitgeklapt),
Ø ± 6 cm
Prijs: €55,- (artikel.nr 1668)


Vintage Herda tafel of bureaulamp
Prachtige NL lamp met een die je goed kan instellen in  lengte, hoogte en richting met 1 gewricht op de stang. De schakelaar zit aan het nieuwe zwart stoffen snoer. Op het chroom zitten hier en daar gebruikssporen.
Jaartal:  1970
Formaat: H± 56 cm kap Ø20 cm, voet Ø20 cm,
Prijs: €185,- (artikel.nr 1924)


Stilux Milano tafel lamp
Prachtige Italiaanse lamp uit eind jaren 60 vorige eeuw met een kogelgewricht op de voet en een scharnier in de stang. De schakelaar zit op de voet en is vernieuwd evenals de bedrading. Op het chroom zit hier en daar wel schade door vocht. De kap en de voet zijn mat-zwart.
Formaat: H± 60 cm kap Ø20 cm, voet Ø20 cm,
Prijs: €185,- (artikel.nr 1920)


Tafellamp (eigen ontwerp)

Zwart met rood geaderde marmeren voet gecombineerd met aluminium vormt samen een lief klein schemerlampje met een knietje. Het kapje kan naar links en rechts gedraaid worden.
Formaat: H ± 21,5 cm Voet: ± 7,5 x 10.5 cm
Prijs: € 125,-  (artikel.nr 1334)

 
Petite lumière

Klassiek lampje gemaakt van oude materialen uit de jaren 40 zo ongeveer. Dit lampje heeft een prachtig koperen voetje met een rok-glaasje met luchtbelletjes.
Formaat: H ± 28 cm en Ø ± 15,5 cm
Prijs: € 75,-  (artikel.nr 1009)


Triomph  (uit eigen atelier)
Dit is een lampje dat glas doet herleven. Het lampje is opgebouwd uit een combinatie van verschillende glazen vormen die verbonden zijn met behulp van een metalen tussenstuk. Twee E14 fittingen.
Formaat: H ± 30 cm; B±  27 cm
€ 250,- (artikel.nr 1669)

 
Rozen tafellamp

Koperen lampje met een keramiek onderdeel aan de voet met 3 roosjes.
Het rok-kapje is van matglas dat vast zit dmv een glasdrager met 3 schroefjes..
Formaat: H ± 36 cm en Ø ± 16 cm
Prijs: € 65- (artikel.nr 834)

 
Tafellampje met marmer

Fijn klein lampje met marmer en koper.
Deze lamp heeft een originele oude fitting met een glasdrager waar een  rok-kapje van matglas op staat.
Formaat: H ± 32,5 cm en Ø ± 15,5 cm
Prijs: € 75,- (artikel.nr 969)

 
Uplighter voor op hoge kast
Lampje voor bijvoorbeeld bovenop een kast.
Op die manier kijk je nooit in deze lamp maar licht deze wel het plafond mooi uit waardoor u indirect licht heeft . Marmer deel op de voet.
Formaat: H ± 24 cm  Ø ± 25 cm
Prijs: € 65,- (artikel.nr 1606)

 
Koperen tafellampje

Dit lampje is relatief zwaar. De vorm is vrij simpel maar elegant. Het glas is gewolkt en gemarmerd in zachte beige in romige wit-tinten. Afgemaakt met een paar gouden biesjes. Het licht  gaat vrij naar boven en staalt door het glas heel warm door.
Formaat: H ± 30 cm,, Ø ± 15 cm
Prijs: € 70,,- (artikel.nr 1517)


Midi lumière  (uit eigen atelier)
Deze lamp is een variatie uit een serie die allemaal gemaakt zijn van oude onderdelen uit de vorige eeuw.
Dit mooie trotse lampje is gecombineerd met een antiek glaasje. Deze lamp heeft een grote fitting.
Formaat: H ± 39 cm, Ø ± 15 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 1680)

 
Speels vintage lampje

Dit lampje is gemaakt van materialen uit de jaren 40. Het wat jongere glaasje zit heeft een mooie gestileerde vorm van een bloem en is mat. Hierdoor wordt het licht mooi diffuus. Een combinatie van koper, glas en een houten staander.
Formaat: H ± 31cm, Ø ± 15 cm
Prijs: € 85,- (artikel.nr 2017)

 
Tangli (eigen ontwerp)

Mooie antiek houten delen gecombineerd met een rooster voet. De kap is open en het geheel is matzwart. De lichtbron die er in kan is vrij bepalend voor de lamp. Genoeg keuze in deze tijd! Deze lamp staat even niet in de winkel..bel als je deze wilt zien.
Formaat: H ± 56,5 cm en Ø ± 33 cm
Prijs: € 125,-  (artikel.nr 1023)

 
Almera (eigen ontwerp)

Mooie antiek houten delen gecombineerd met een zware RVS voet. De kap is open en geeft een mooie ronde totaalvorm.
De lichtbron die er in kan is vrij bepalend voor de lamp. Genoeg keuze in deze tijd!
Formaat: H ± 53 cm en Ø ± 30 cm
Prijs: € 145,-  (artikel.nr 1004)

 
Kvintol Ikea Vintage Ilamp
Deze stijlvolle space age, mushroom tafellamp bestaat uit een stalen basis, een poot van gelakt beukenhout en een glazen kap. Door de vorm van de glazen kap wordt het licht mooi verspreid. Kleine fitting. Mooi design uit de jaren 90 vorige eeuw!
Formaat: H  ± 34 cm; Ø ± 27 cm
Prijs: € 145,-  (artikel.nr 2009)


Antieke glazen, modern lampje (uit eigen atelier)
Dit unieke lampje is gemaakt van glas uit de jaren 20 als voet, gecombineerd met een schuin purper glaasje uit de jaren 50. Tussen het bovenglaasje zit een metalen koker. De lamp bevat een grote fitting en een transparant snoer.
Formaat: H ± 34 cm;  ± 21 cm
Prijs: € 150,- (artikel.nr 1762)

 
Tafellamp  (eigen ontwerp)
Marmeren voet van diverse kleuren marmer. Prachtig gecombineerd met een aluminium voet en antiek geribbeld glas. Samen een monumentaal sierlijk geheel.
Formaat: H 47,5 cm,  Voet 33 x 11,5 cm. Glas Ø  ± 18,5 cm
Prijs: € 175,- (artikel.nr 1312)

 
Oud Indische houten art deco lamp
Deze lamp  uit Indonesië bestaat uit prachtig houtsnijwerk met gestileerde draken. Dit lampje kan je gedeeltelijk uit elkaar halen. Het groene stoffen snoer loopt door het hart van de lamp. Deze lamp geeft niet veel licht; het is wel een sprookjes lamp.
Formaat: H ± 32 cm en B ± 20 cm D: ± 20 cm
Jaartal: ± jaren 30/40
Prijs: € 115,- (artikel.nr 1967)

 
Oud tafellampje (eigen ontwerp)

Dit soort lampje hebben we gemaakt van oude hoedenstandaarden uit 1920 uit Den Haag, gecombineerd met een oud jaren 50 glaasje, soortgelijk als op de foto maar wel dezelfde vorm.
Formaat: H ± 71 cm en Ø ± 13 cm (H kan varieren)
Jaartal:  ± jaren 20 en 50 vorige eeuw
Prijs: vanaf € 115,-  (artikel nr.1408)

 
Multifunctionele lamp  (eigen ontwerp)

Originele lamp, op tafel of op de grond. Mooie combinatie van verschillende metalen. De basis is een oude aluminium pan met zwarte handvatten, daarop een getrapte voet en een flexibele stang met een wit glaasje uit de jaren 50.
Formaat: H: zoals foto ± 65 cm, Voet Ø ± 26 cm.
Prijs: € 190,- (artikel nr.1409)

 
Lampje van lampjes (eigen ontwerp)
Dit speelse ontwerp van aluminium heeft een kapje uit de jaren 60.
De voet is van aluminium in de vorm van een rok met een witte rand.
De lamp heeft een E14 fitting.
Formaat: H ± 37 cm en Ø ± 15 cm
Prijs: € 90,-  (artikel nr.1483)


Lampje van hout (eigen ontwerp)
Teakhouten lampje met een sobere vorm maar des te krachtiger is dit ontwerp. Alle materialen komen uit de jaren 50. Het voetje aan de onderkant is van messing.
Formaat: H ± 33 cm en Ø ± 9,5 cm
Prijs: € 55,-  (artikel nr.1487)

 
Set van 2 amberkleurige lampjes
Kleine warme lampjes voor in de vensterbank,
in een donker hoekje of op naast je bed.
Re-design uit eigen atelier. Allemaal materiaal uit de jaren 40 tot en met de jaren 70
Formaat: H ± 45 cm Ø ± 18 cm.
Prijs voor de set: €125,-  (artikel nr.1359)

 
Lampje van hout en glas (er is er nog 1)

Deze voetjes zijn van mooi geperst hout. De matte glazen kelken zitten is een bronskleurige houder. De lampen hebben kleine fittingen. Geschikt voor kleine koelkastlampjes.
Formaat: H ± 25 cm Ø ± 15 cm.
Prijs per stuk: € 45,- (artikel.nr 1478)

 
Oud Engels vintage lampje
(op aanvraag in de winkel)
Mooi elegante lamp met een glazen kapje met kraaltjes. De voet is stevig dus de lamp is niet topzwaar. Het oude glazen kapje is van opaline glas en de glazen kraaltjes zijn transparant en geel.
Deze lamp staat even niet in de winkel..bel of mail mij van tevoren als je deze wilt zien.
Formaat: H ± 61 cm en Ø ± 18 cm
Prijs: € 115,- (artikel.nr 762)

 
Design tafellamp van de Bijenkorf
(op aanvraag in de winkel)
Mooie berkenhouten voet met een hoogte verstelbaar systeem. De kap die er hier op zit is een van de vele keuzemogelijkheden voor een kap.
De hoogte is verstelbaar,
Formaat: nu ± 68 cm en Ø voet ± 14 cm
Jaartal: jaren 90
Prijs: € 65,- (artikel.nr 905)

 
Koperen antieke grote lamp
(op aanvraag in de winkel)
Deze koperen voet is mooi bewerkt en doorleefd. De bewerking op de poot heeft een reliëf van bloemen. De kap is neutraal creme-kleurig en hangt op de kapdrager. Uiteraard is het goed mogelijk een andere kap op deze lamp te bedenken.
Formaat: H ± 93 cm Ø ± 45 cm
Prijs: € 225,- (artikel.nr 1693)

 
Charlotte Perriand spot
(kleur kan op bestelling)
Omgebouwde Infraphil lamp die ontworpen is door Charlotte Perriand voor Philips als warmtelamp. Deze is omgebouwd en paars gespoten. Deze heeft een rode metalen ring en een goud stoffen snoer. Te gebruiken als wand- tafel- of plafondspot.
Formaat : H ± 23,5 cm; B ± 22 cm;  Ø spot ± 14,5 cm
Jaartal: ±  jaren 1959
Prijs: € 90,-(artikel.nr 1067)

 
Charlotte Perriand spot

Omgebouwde Infraphil lamp die ontworpen is door Charlotte Perriand voor Philips als warmtelamp. Deze is omgebouwd en mat wit gespoten. Deze heeft een rode metalen ring en een transparant snoer. Te gebruiken als wand- tafel- of plafondspot.
Formaat : H ± 23,5 cm  B ± 22 cm Ø spot ± 14,5 cm
Jaartal: ±  jaren 1959
Prijs: € 85,- (artikel.nr 1074)


Charlotte Perriand spot

(Deze kleur kan op bestelling)
Omgebouwde Infraphil lamp die ontworpen is door Charlotte Perirand voor Philips als warmtelamp. Deze is omgebouwd en zwart gespoten.  Deze heeft een rode metalen ring en een zwart snoer.Te gebruiken als wand- tafel- of plafondspot.
Formaat : H ± 23,5 cm  B ± 22 cm Ø spot ± 14,5 cm
Jaartal: ±  jaren 1959

 
Houten bollamp (eigen ontwerp)
Deze mooie stevige robuuste lamp is gemaakt van een mooi gedraaid antiek stuk hout met een diepe glans. Dit gecombineerd met een glaasje uit de jaren 40 met  gouden randjes en een moderne goud-kleurige voet. Drukknopje zit op de voet.
Formaat: H ± 20 cm, Ø ± 12 cm
Prijs: € 85,- (artikel.nr  1778)

 


Hoog lampje met glazen buik (er is er nog 1)

Het voetje is opgebouwd uit messing, hout en een kelkglaasje als buikje.
Het rookkleurige kelkje zit bovenop geklemd dmv een veer. Het lampje heeft een kleine fitting en is mooi hoog.
Formaat: H ± 44 cm Ø ± 12 cm.
Prijs: € 70,- (artikel.nr 1477)


Hala bureaulamp
Stoere lamp met een flexibel  zwart deel in de chrome stang en met een bruine kap en voet gecombineerd met chroom. Dit is een prettige bureaulamp om bij te werken.
Formaat: H ± 35 cm (foto) kap Ø 18 cm,
Jaartal: ±  jaren 70
Prijs: € 80,- (artikel.nr 1375)

 

klik hier voor de verkochte lampen...niet meer te koop dus...

 


 
 
 
 
Opbellen