Lampontwerp & vintage, iets bijzonders in uw huis
 


klik hier voor Hanglampen nu wel te koop
Verkochte hanglampen
Verkochte hanglampen


Glazen bol met bloemen

Blikvanger van mooi oud wit glas met prachtige gele rozen. Gevat in een koperkleurige glasdrager. Alles samen geeft een heel fijn sfeertje. Ook als deze lamp uit staat is het een sieraad in je huis!
Formaat: H ± 135 cm (of korter)  en Ø ± 25 cm
Jaartal: ± 1960 of ouder (het glas)
Verkocht (artikel.nr 2128)


Vintage chroom space age design met 6 bollen

Prachtige chromen hanglamp uit België waarbij de 6 opaline glazen bollen op twee niveaus als uit een fontein naar beneden komen. De lamp heeft gewone E14 fittingen waar een klem op gedraaid zit. Daar zitten de glazen bollen overheen geklemd.
Jaartal:  jaren '70
Verkocht (artikel.nr 2053)


Bloemen kroontje

Hele leuke mooie en lieve luchter van messing met een keramiek deel van bloemen in de kleuren roze, geel en lichtblauw. De lamp heeft 6 armen. Erg mooi als er 6 dimbare ledlampjes in komen dan heb je een groot bereik in sfeer. V
Formaat: H ± 60 cm en Ø ± 50 cm
Verkocht (artikel.nr 1505)


Kalmar Ice glass XXL Exclusief!!
Deze vintage Design luchter komt uit de jaren 1960 van de uit Oostenrijk afkomstige ontwerper J.T. Kalmar. Ice Glass een een term die hij wel zeker tot leven heeft gebracht. 18 platen zwaar glas hangen er aan deze lamp met ook 18 kleine fittingen. Reken op een enorm gewicht vanaf 40 kilo minimaal!
Formaat: H ± 95 cm Ø ± 50  cm
Jaartal: ± jaren 50/70 vorige eeuw
Verkocht (artikel.nr 2115)


Pendel
Formaat: H 90 cm en Ø 28 cm
Verkocht Prijs: € 210,- (artikel.nr 2341)


Art deco hanglamp met 5 witte bollen
Bijzonder mooie lamp met in het midden een chromen cilinder buis waar de chromen delen als een ster op gemonteerd zitten. daar boven en onder zijn met 2 keramieken donker-bruinen delen die samen een mooi contrast geven. Deze lamp heeft 5 glazen bollen. Jaartal: ± jaren 20/30
Formaat: H ± 80 cm Ø ± 56 cm
Verkocht (artikel.nr 2056)


5-armige luchter
Dit is een klassieke lamp met 5 moderne kleine kelken in een mooie honing achtige kleur. Geeft mooi licht naar beneden en rondom. Kan in hoogte nog iets aangepast worden. Heeft E14 fittingen
Formaat: H ± 80 cm en Ø ± 66 cm
Jaartal:  Het messing frame is uit de jaren 30
Verkocht (artikel.nr 2154)


Art deco hanglamp
Mooie lamp met origineel glas (gewolkt en gemarmerd). Geeft warm licht dat verdeeld wordt door de 5 kelken. Het armatuur bestaat uit blank eiken met koperbeslag.
Formaat : H: ± 70 cm Ø ± 70 cm.
Jaartal: ±  jaren 30
Verkocht (artikel.nr 926)


Duitse Art deco lamp

Mooi abrikoos kleurige schaal van persglas. Gedecoreerd met bloemen en bladeren. Geeft mooi licht naar boven en rondom.
Formaat: H ± 65 cm en Ø ± 35 cm. Kan in hoogte nog iets aangepast worden
Jaartal: jaren 40
Verkocht  (artikel nr.1578)


Vintage Cascade met 8 glazen bollen
Deze hanglamp in spiraal formatie komt uit de jaren 1970/1980 zo ongeveer.
Boven op de witte glazen bollen zitten chromen glasdragers met schroefjes. De lampen hangen aan een zwart plafondsysteem met chroom. De lamp heeft E14 fittingen.
Formaat: H ± 165 cm en Ø ± 46 cm
Verkocht  (artikel.nr 2125) (exclusief ledlampen)


Hand beschilderde antieke glazen bol
Een sieraad van mooi wit glas met een hand schildering van bloemen en vogels 3 X rondom in prachtige kleuren en allemaal net een beetje anders. Geschilderd door een man in Polen rond 1920. Deze lamp is als schilderij ook zonder licht.
Formaat: H ± 82 cm en Ø ± 25 cm
Jaartal: ±  rond 1920
Verkocht (artikel.nr 2152)


Oude Maria Theresa kroontje met 4 kaarsen
Een sierlijke,  klassieke luchter uit de jaren 40-50 vermoedelijk met mooi versierd geslepen glas, zowel eikenblaadjes, bloemetjes en schaaltjes. Aan de armen zitten ook glaasjes aan 2 kanten. Daaraan herken je de Maria Theresa. Uiteraard kunnen er mooie led-lampen in die je eventueel kan dimmen.
Hoog:± 75 cm (hoogte aan te passen) Ø ± 50 cm
Verkocht (artikel.nr 1895)


Bauhaus Art Deco plafondlamp 4 lichten
Mooie Art Deco lamp van chroom en zacht getinte warme glazen bollen met een kraag. Deze zitten in een systeem met schroefjes vast op de houders. Het metaal onder de glasdragers is mooi plat en vierkantig en toch rond gevormd.
Formaat: H ± 75  cm en Ø ± 33  cm
Jaartal: ± 1930
Verkocht (artikel.nr 1969)


Rood koperen hanglamp
Deze unieke koperen hanglamp is van van een oude boiler. De lamp is van puur roodkoper en er zijn nog wat munten van Nl op de zijkant gesoldererd. Het licht is super warm door de reflectie van het prachtige koper van binnen.
Formaat: H ± 30 cm en Ø ± 35 cm
Verkocht (artikel.nr 2055)


Kroonluchter 9 lichten
Schattige royale kroonluchter met  6 lichten in het rond en 3 die hoger geplaatst zijn. Mooie gouden sfeer met glazen pegels. Zowel de schalen, de pegels als de middenkolom of siervaas zijn gemaakt van glas. Het armatuur is een combinatie van kunststof en metaal.
Formaat: H ± 50 cm, Ø ± 60 cm
Verkocht (artikel.nr 1539)


 Grote Spaanse lantaarn
Acht hoekige lantaren van bruin metaal. In de zijkanten van de lamp zijn glaasjes gezet met een bloemen reliéf. Bovenin zit een deurtje om de lamp te vervangen. Fijne sfeerlamp die ook laag bij de bank in een hoek mooi hangt.
Formaat: H ± 120 cm en Ø ± 36 cm
Verkocht (artikel.nr 1234)

 
Glazen lamellen lamp met spiegels

Duizelingwekkende lamp met licht en veel reflectie in het glas en de spiegels. Betoverend mooi. De lamp heeft veel kleine lichtjes E10 fittingen waardoor het licht zich mooi verdeeld. Echt een eye catcher!
Formaat: H ± 110 cm Ø ± 48 cm
Jaartal: ± jaren 70 vorige eeuw
Verkocht  (artikel.nr 1870)


Louis Poulsen hanglampen set (type 19540)
Deze emaillen Louis Poulsen hanglampen zijn ontworpen in de jaren ’30 en toegepast bij bij Louis Poulsen & Co in Denemarken in de jaren ’70. Deze lampen worden niet meer gemaakt en zijn in goede staat. In de lamp zit een nieuwe porseleinen fitting; het lange snoer met stekker kan desgewenst aangepast worden met plafondkapje.
Verkocht (artikel nr. 1923)


Plafond luchter met 6 armen (Rock & Roll)
Hele bijzondere jaren 50 lamp. Op deze foto zijn het 8 armen, maar nu in huis dezelfde met 6 armen. Drie lampen schijnen naar boven en 3 naar beneden. Hierdoor is een hele ruimte goed verlicht. Originele glazen schuine kapjes.
Formaat: H 75 cm en Ø 100 cm
Jaartal: jaren 50
Verkocht (artikel nr.1400)


Grote luchter met albasten lampenkapjes
Hele zware degelijke lamp van koper. Het gewicht wordt nog zwaarder door de albasten kapjes. Prachtig geaderd natuursteen dat mooi licht doorlaat. Deze lamp geeft het licht vrij naar boven waardoor je warm indirect licht krijgt via het plafond.
Formaat: ± H 82 cm, Ø ± 76 cm
Jaartal: jaren 40/50
Verkocht  (artikel.nr 1385)


Space age cascade lamp

Deze bijzondere hanglamp uit het space age tijdperk bestaat uit 7 bolvormige verchroomde lampen van zware kwaliteit. Deze schitterende stijlvolle vintage hanglamp geeft wekelijk prachtig licht! De lamp heeft E14 fittingen.
Formaat: H ± 115 cm, Ø ± 30 cm
Verkocht (art.nr 2005)


Vintage cascade luchter met 8 lampen

Mooie jaren 60 /70 lamp met chromen buizen die de lengte mooi benadrukken. Dit samen met het toelopende glas dat prachtig fonkelt door de kristal structuur die het licht mooi breekt. De lamp heeft kleine fittingen. De lamp is voorzien van nieuw snoer.
Formaat: H 160  cm Ø ± 45 cm
Jaartal: ± jaren 40/60
Verkocht  (artikel.nr 1719)


Luchter met licht naar boven
Deze mooie lamp heeft vijf prachtige zacht geel of creme-kleurige glazen met een subtiel streepje. Het licht gaat richting plafond waardoor je indirect licht krijgt dat altijd warmer is. Het armatuur is van messing met bovenin nog een paar sierlijke krullen.
Formaat: ± H 82 cm, Ø 76 cm
Jaartal: jaren 40/50
Verkocht  (art.nr 1825)


Vintage plafonnière met schelpen
Deze prachtige schelpenlamp heeft iets van de spoetnik lamp maar dan wel een hele andere sfeer. Het is een lamp met meerdere G4 reflector 12 volt lampjes die rondom schijnen. De lamp schittert van binnenuit in het rond en dat geeft een magisch warm effect als de lamp aan staat.
Formaat: H: :± 60 cm Ø: ± 50 cm
Verkocht (artikel.nr 1873)


Art deco luchter
Hele mooie oude lamp met prachtige gestileerde koperen armen gecombineerd met houten. De handgemaakte zacht roze kelkjes zijn nieuw maar geven wel een prachtige warme tint aan het licht..
Formaat: H 75 cm en Ø 56 cm
Jaartal: jaren 20-40 vorige eeuw
Verkocht (artikel nr.1498)


H
ele oude luchter uit Frankrijk

Ooit was dit een luchter met kaarsen. De 5 fittingen zijn van hout. Er hangt een mix van geslepen glas en kristal aan. Dit luchtertje heeft 2 vaasjes boven elkaar met daartussen 'fontijntjes' met diverse geslepen druppels.
Formaat: H 80 cm en Ø 35 cm
Jaartal: jaren 20 vermoedelijk
Verkocht  (artikel nr.1415)


Vintage luchter met 9 lichten!!!
Hele mooie plafonluchter uit de jaren 50. Het armatuur is goudkleurig of messingkleurig met gebroken witte fitting-houders. Het mooie aan deze lamp is dat 3 lichten omhoog gaan en 6 naar beneden. De 6 glaasjes naar beneden zijn mooi gecombineerd met de drie naar boven.
Verkocht   (artikel.nr 1627)


Groot zachtgeel glazen ei
Deze prachtige monumentale lamp heeft een oud ophangsysteem met aan de koperen pendel nog een soort van koperen kraal. De glazen kap heeft een kraag waaraan de lamp hangt door middel van 3 schroefjes.
Formaat: H ± 120  cm Ø ± 28 cm
Jaartal: ± jaren 30/40 vorige eeuw
Verkocht  (artikel.nr 1868)


Art deco hanglamp
Mooie lamp met origineel glas (gewolkt en gemarmerd).
Geeft prachtig warm licht dat mooi verdeeld wordt door de 5 kelken. Ook komt er licht uit het midden van achter de gebolde witte glasplaat.
Formaat: H 105 cm en Ø 75 cm
Jaartal: jaren 50
Verkocht  (artikel.nr 1629)

Vintage luchter met 6 armen
Mooie jaren 50 lamp met messing armen gecombineerd met hout en glas. De rechte glaasjes hebben een structuur waardoor het licht mooi breekt.
Formaat: H ± 75 cm en Ø ± 66 cm
Jaartal: ± jaren 50/60
Verkocht  (artikel.nr 1239)


Klein lcm4all.com.widgets.UroPhoto uchtertje

Dit bijzondere lampje schijnt naar beneden met 3 witte kelkjes met een zwarte stip. Het armatuur is van koper.
Formaat: H ± 45 cm en Ø ± 53 cm
Jaartal: ± jaren 1920-1940
Verkocht (artikel.nr 1235)


Plafonniere 3x
De lamp geeft mooi indirect licht via het plafond. De drie glazen zijn beschilderd (gemarmerd) alsof ze van albast zijn gemaakt. Met een dimmer een krachtige lamp.
Formaat: ± H 40 cm  Ø 60 cm
Jaartal: jaren 40
Verkocht  (artikel nr.1791)


Jugendstil T-hanglamp
Deze dubbele hanglamp heeft mooie  decoraties van de schermen van de wilde bloem "Fluitekruid" Het geheel geeft een typisch jaren 1900 gevoel! Het armatuur wordt vastgehouden door het bruine textielsnoer.
Formaat: ± H 82 cm, Ø 76 cm
Verkocht  (art.nr 1816)


Grote Belgische  kroonluchter

Prachtige volle kroonluchter met mooi geslepen glazen in diverse vormen. De koperen luchter heeft totaal 13 lichtpunten; 6 op de armen, 6 binnen in een kleine cirkel en 1 in het midden bovenin.
Jaartal: ±  jaren 40
Formaat: ± H 95 cm, Ø 70 cm
Verkocht (artikel.nr 1256)


Jugenstil lamp met 5 armen

Koperen lamp, gestileerd met vormen uit de natuur, Jugendstil. De kelken zijn uit de jaren 50 dus jonger dan het armatuur maar ze laten de vorm  en kleur mooi doorlopen en vormen samen een mooi geheel.
Formaat: H ±  25 cm en Ø ± 86 cm
Jaartal: ±  jaren 30
Verkocht (artikel.nr 527)


Art deco lamp
Gemarmerd en gewolkt wit en transparant glas en geaderd met een vleugje roze. Geeft mooi licht naar boven en rondom. Werkt als een soort uplighter.
Formaat: H ± 55 cm Ø ± 55 cm
Jaartal:  ± 1920
Verkocht  (artikel.nr 992)


Vintage hallampje

Deze lampionachtige hallamp uit de jaren 50 heeft een beetje de ijssalon stijl uit die jaren in New-York. Zacht groene kap met daaronder een glaasje in de vorm van een ijshoorntje. Ook uit de tijd van de rock and roll...
Formaat: H xx cm en Ø xx cm
Verkocht (artikel.nr 1624)


Vinage hallampje jaren 50

Lief lampje met een wandlampje in dezelfde stijl op een andere pagina. Ook die is inmiddels verkocht. Ze zijn dus samen gebleven...helemaal fijn :-)
Formaat: H ± xx cm D xx cm, Ø ± xx cm
Verkocht (artikel.nr 1657)


Vintage hallampje

Een van mijn favorieten lampjes uit de jaren 50! Deze lampionachtige is mooi versierde  met zwarte streepje op ecru glas en messing.
Formaat: H xx cm en Ø xx cm
Verkocht (artikel.nr 1634)


Industriële hanglamp (eigen ontwerp)
Groene zware hanglamp (onderdeel van een motor).
Deze stoere lamp heeft een mooi contrast met een lief brokante plafondkapje boven de creme-kleurige ketting. De gekartelde rand kan een leuk effect op de muur geven. 
Formaat: H ± 85 cm Ø ± 15 cm
Verkocht (artikel.nr 1429)


Jaren 60 glas met bijzondere ketting

Mooie gebobbelde-lamp die aan een oude bewerkte ketting hangt met een dubbel deel. Het glas zit geklemd aan de glasdrager dmv 3 schroefjes..
Formaat: H ± 115 cm en Ø ± 20 cm
Jaartal: ± jaren 30
Verkocht (artikel.nr 1212 )


Messing luchtertje 3 arms
Mooi bescheiden lampje van messing met prachtige ronde cremekleurige met groen gemarmerde glaasjes. De kopjes kunnen nog een beetje gesteld worden door middel van vleugelmoertjes. Ook de hoogte is aanpasbaar.
Verkocht  (artikel.nr 1628) Prijs: € 195,-  
Kroonluchtertje

Lief kroonluchtertje van koper met 6 armen. Mooie oude donkere armen gecombineerd met goud kleurige elementen. Uiteraard kunnen er dimbare ledlampjes gebruikt worden zodat deze lamp meerdere doelen kan dienen. Ik vermoed dat deze lamp uit de jaren 50 komt.
Formaat: H ± 90 cm, Ø ± 50 cm
Verkocht (artikel.nr 1519)


Art deco hanglamp

Deze lamp heeft boven in nog een glazen roze schijf. Deze lamp hangt nu aan een ketting maar kan ook hoog tegen het plafond worden bevestigd. De lamp bestaat uit hout, koper en zacht roze glas.
Formaat: H ± 85 cm of korter en Ø ± 60 cm
Jaartal: ± jaren 1920-1940
Verkocht  (artikel.nr 1188)


Art deco hanglamp
Mooie lamp met origineel glas (gewolkt en gemarmerd).
Geeft prachtig warm licht dat mooi verdeeld wordt door de 6 kelken. Achter de bolle glasplaat aan de onderkant zitten 3 lampen.
Formaat: H 90 cm en Ø 877 cm
Jaartal: jaren 50
Verkocht  (artikel.nr 1541)

 
Vintage luchter
Mooie chromen lamp ut de jaren 60. Het glas verdeeld het licht echt prachtig!
Formaat: H xx cm D 12 cm B 18 cm
Verkocht  (artikel.nr 1522)
Prachtig kroonluchtertje uit Mougins
Dit luchtertje heeft een prachtige sobere uitstraling en komt uit de Franse streek Mougin. Het armatuur is versierd met bloem-ornamenten.
Formaat: H ± 80 cm en Ø ± 42 cm
Jaartal: ± jaren 1920-1940
Verkocht (artikel.nr 1370)


Art deco hanglamp
Grote hanglamp met 6 lampen rond een middendeel met subtiel geslepen mat-glas. Bovenop het koperen deel zijn er 6 kralenkettingen die naar boven gaan.
Formaat: H 90 cm en Ø 60 cm
Jaartal: jaren 20-40
Verkocht  (artikel nr.1433)

 
Vintage luchter

Leuke oude luchter van koper met zwart hout. Het glas is modern maar combineren goed. De witte sneden in het zwarte glas geven een mooie licht-tekening als het licht aan staat. Deze lamp heeft kleine fittingen.
Formaat: ± H 70 cm, ± Ø 78 cm
Jaartal: ±  1940   
Verkocht (artikel.nr 1123)


Metalen lamp met glazen franjes

Deze zilverkleurige metalen lamp heeft een elegante vorm met gaatjes in de vorm van ruitjes waar het licht doorheen komt en een leuk effect op de muur kan geven.
Onderin hangen diverse glazen pegels
H ± 68 cm + 68 cm ketting en Ø ± 22 cm
Verkocht (artikel.nr 1335)


Geatano Sciolari stijl 6 lichten
Design lamp van chroom met dikke glazen schijven onder de lampen met een stukje matglas. De lamp heeft 6 lichtpunten die zijn bevestigd dmv aluminium spaken.
Formaat: H ±  xx cm, met ketting xx cm en Ø ± xx cm
Jaartal: ± jaren 60/70
Verkocht (artikel.nr 750)


Zwart emaille fabriekslamp
Deze oude kap is omgebouwd naar een chique lamp met een antieke koperen pendel die in hoogte is aan te passen d.m.v. een schuifsysteem. De kap is niet gaaf, hier en daar zijn er wat roestplekjes zichtbaar.
Hoogte verstelbaar van 152 cm naar 98 cm, Ø 39 cm.
Jaartal: ±  jaren 40
Verkocht (artikel.nr 409)


Venetiaanse hanglamp
Het prachtige groenen glas is in Venetië direct in het metalen frame geblazen. Vandaar dat ze allemaal net iets anders zijn.
Formaat: H  totaal  xx cm Ø  ±  xx cm
Jaartal: ±  2e helft 20e eeuw
Verkocht  (artikel nr.1499)


Bundel chroom

Deze lamp heeft een mooi lijnenspel door de zwarte draden die in een driehoek uit het plafonddeel komen.
De chromen bollen leunen tegen elkaar aan, geeft mooi licht naar beneden zonder er snel in te kijken.
Formaat: ± H 155 cm, Ø 45 cm
Verkocht (artikel.nr 1390)


Vintage luchter

Bijzondere lamp met houten delen gecombineerd met messing armen. De lamp heeft gemarmerde roze glazen kapjes die schuin zijn afgesneden. Het licht gaat vooral naar boven waardoor je indirect licht krijgt via het plafond.
Formaat: H ± 70 cm Ø ± 72 cm
Jaartal: ±  jaren 40-50
Verkocht (artikel.nr 996)


Oude etalage spot in Gispen stijl (2x)
Deze plafondlamp in chroom heeft een ovaal driehoekige rond geribbeld glas uit de jaren 20. Glanzend zilver van binnen  en mat-zilver aan de buitenkant. Een hele goede reflector waar vroeger de etalages mee werden uitgelicht.
Formaat: H ± 45 cm (zoals die hangt met knik)  Ø ± 23 cm
Jaartal: ± jaren 1920-1940
Verkocht  (artikel.nr 1418)


Hallampje
Mooi oud lampje met een bol rond glaasje met een klein streepje. gecombineerd met koper. Het geheel is rustig maar erg in harmonie.
Formaat: H ± 97 cm en Ø ± 20 cm
Jaartal: ± jaren 1940
Verkocht  (artikel.nr 1227)


Maria Theresa kroonluchter
Oude Maria Theresa kroonluchter met 8 armen en in het midden is de lamp omhoog gewerkt. De armen zijn omkleed met glasribben. De lamp is rijk versierd met pegels en kleine bloemetjes.
Formaat: ± H lamp 110 cm, inclusief ketting, Ø ± 66  cm
Jaartal: ±  jaren 40/50
Verkocht Prijs: € 395- (artikel.nr 1301)


Maria Theresa kroonluchter
Oude Maria Theresa kroonluchter met 8 armen en in het midden een vaas met daarop een schaaltje met pegels.. De armen zijn omkleed met glasribben. De lamp is rijk versierd met pegels en kleine bloemetjes.
Formaat: ± H lamp 90 cm, inclusief ketting, Ø ± 60  cm
Jaartal: ±  jaren 40/50
Verkocht Prijs: € 295- (artikel.nr 1295)


XXL plafond luchter 8 armen (Rock & Roll)
Hele bijzondere jaren 50 lamp. Vier lampen schijnen naar boven en 4 naar beneden. Hierdoor is een hele ruimte goed verlicht. Originele glazen schuine kapjes. (klein chipje af maar niet goed zichtbaar)
Formaat: H xx cm en Ø xx cm
Jaartal: jaren 50
Verkocht  (artikel nr.1400)


Ronde schaallamp
Gemarmerd en gewolkt wit glas en geaderd met donkerrood. Geeft mooi licht naar boven en rondom.
Deze lamp heeft een modern metalen ophangsysteem.
Formaat: H ± 80 cm en Ø ± 34  cm
Jaartal: Het glas is van ± 1920
Verkocht (artikel.nr 933)


Hallampje met geslepen glas
Mooi eenvoudig en sierlijk hal lampje van koper en 5 geslepen glaasjes die geklemd zitten in de houder.
Formaat: ± H 60 cm, Ø 23 cm
Jaartal: ±  jaren 1940
Verkocht  (artikel.nr 1115)


Ronde getrapte schaallamp
Gemarmerd en gewolkt wit matglas en geaderd met paars. Geeft mooi licht naar boven en rondom.
Deze lamp heeft een origineel metalen ophangsysteem.
Formaat: H ± 80 cm en Ø ± 35  cm
Jaartal:  ± 1920
Verkocht  Prijs: € 135,- (artikel.nr 972)


Klein kroonluchtertje
Dit lampje heeft 2 ringen met puntig geslepen glazen pegels met daarboven octagon kralen. De onderste ring hangt het laagste waardoor de lichtbron extra verstopt zit.
Formaat: H ± 70 cm en Ø ± 25 cm
Jaartal: ± jaren 1960
Verkocht (artikel.nr 1232)


Grote zakkroonluchtertje
Deze luchter heeft een monumentale uitstraling. Deze kroonluchter is zilverkleurig en bestaat uit heel veel ovaal geslepen kralen, pegels en rozetjes. In het hart van de lamp zitten 4 grote fittingen. Het licht zit dus achter een gordijn van kristalletjes.
Formaat: H ± 145 cm en Ø ± 66 cm
Jaartal: vermoedelijk jaren 1970
Verkocht (artikel.nr 1226)


Art deco hanglamp
Mooie lamp met origineel glas (gewolkt en gemarmerd).
Geeft prachtig warm licht dat mooi verdeeld wordt door de 6 kelken. Achter de bolle glasplaat aan de onderkant zitten 3 lampen.
Formaat: H 66 cm en Ø 82 cm
Jaartal: jaren 50
Verkocht  (artikel nr.1434)


Klein kroonluchtertje met roosjes
Dit luchtertje heeft een leuke combinatie van porselein en glazen pegels en bakjes. Het armatuur is van koper.
Formaat: H ± 115 cm en Ø ± 45 cm
Jaartal: ± jaren 1920-1940
Verkocht  (artikel.nr 1250)


Vintage glazen bol van Doria leuchten
Mooie grote glazen bol uit de jaren 70 met stroopslierten die het licht mooi breekt. De houder, (hoort er van origine niet bij) is van RVS en heeft een grote fitting. Het glas hangt met de kraag aan 3 schroefjes aan de houder.
Formaat: ± H 70 cm, Ø 30 cm
Verkocht (artikel.nr 1124)Hallampje
Lampje van koper waarin een matglazen kelkje hangt. In het glas zijn sterren geslepen voor een mooi licht effect.
Formaat: H ± 82 cm en Ø ± 22 cm
Jaartal: ± jaren 1940
Verkocht  (artikel.nr 1214)


Korenaar kroonluchter
Prachtige Italiaanse luchter met bloemen en korenaren. De lamp heeft 3 kaarsen (kleine fittingen.) 
Formaat: ± H 55 cm en Ø 32 cm
Jaartal:  ± 1970
Verkocht  (artikel.nr 913)


Dubbele koperen bal kroonluchter
Deze oude Hollandse kroonluchter heeft 9 lichten verdeeld over 2 etages. Beneden 6 en boven 3 lampjes.
Formaat: H 115 cm en Ø 58 cm
Jaartal: ±  jaren 40
Verkocht (artikel.nr 907


Aluminium spot hanglamp
Prachtige degelijke lamp met glas aan de onderkant
Formaat: H ± 145 cm Ø ± 30 cm
Jaartal: ±  jaren xx
Verkocht (artikel.nr 1260)


Engelse kaarsenlamp (nu elektrisch)
Dit is een hele mooie hand beschilderde glazen lamp. Vroeger zat er onderin een kaarsje. Nu hangt er een lampje in het glas.
Formaat: H ± 115 cm en Ø ± 30 cm
Jaartal: ± jaren 1960
Verkocht  Prijs: € 225,- (artikel.nr 1249)


Art deco hanglamp
Bijzondere lamp met in het midden rechthoekige buis met een houtstructuur waar de sierlijke chromen delen als een ster op gemonteerd zitten. Deze lamp heeft 5 originele kelken naar beneden. Formaat: H: 75 cm zonder ketting, (met ketting totaal ± 210 cm), Ø lamp70 cm.
Jaartal: ±  jaren 20
Verkocht  (artikel nr 1323)


Cascade hanglamp met 5 bollen
Prachtige hoge lamp met 5 glazen melkglazen bollen gecombineerd met (nieuwe) nikkelen glasdragers. Het zwarte ophangsysteem is zwart net als het snoer.
Mooi in een hoek of een trapgat.
Formaat: H ± 175 cm Ø ± 30 cm, Ø per bol ± 15 cm
Verkocht (artikel.nr 1296)


Menhir hanglamp
Prachtige druppelvormig glas met een prachtige vleug oranje en beige. Geeft heel mooi difuus licht rondom.
Dit glas hangt in een eenvoudige glasdrager.
Formaat: H ± 125 cm en Ø ± 17 cm
Verkocht (artikel.nr 1248)Antiek verstelbare lamp
Heel lief lampje van porselein met een blauwe schildering van een zeilboot en een huis. Via katrolsysteem in hoogte verstelbaar. Het vierkante zakdoek glaasje is aan de binnenkant wit.
Formaat: zoals hier op de foto: H ± 135 cm Ø ± 24 cm
Jaartal: ±  jaren 30
Verkocht (artikel.nr 1299)


Geatano Sciolari 12 lichten boven
Design lamp van de Italiaanse ontwerper Sciolari. Een sieraad van chromen buizen met met een mooi ritme in het lijnenspel van 4 x 3 buizen dus 12 lichtpunten.
Een tijdloze lamp.
Formaat: H ±  42 cm, met ketting 105 cm en Ø ± x50 cm
Jaartal: ± jaren 60/70
Verkocht (artikel.nr 1159)


Saturnus hanglamp

Prachtig zachtroze glas met tussen het matglas nog doorzichtige strepen. Het bijzondere is dat er op de bol nog een glazen rand hangt. Houder is van aluminium.
Formaat: ± H 105 cm,  Ø 33 cm
Verkocht Prijs: € 175,- (artikel.nr 1255)
Venetiaanse mini hanglamp
Het glas is in Venetië in het metalen frame geblazen. Vandaar dat ze allemaal net iets anders zijn.
Formaat: Deze is H ± 46 cm Ø ± 15 cm
De andere is ietsje groter H ± 55 cm Ø ± 17 cm
Jaartal: ±  2e helft 20e eeuw
Verkocht (artikel.nr 898)


Smeedijzeren lamp
Prachtige smeedijzeren lamp, waarschijnlijk handgemaakt. Daaronder een enorme glazen schaal met een mat reliëf. De lamp heeft 3 grote originele fittingen.
Formaat: H 113 cm of 73 cm en Ø ± 74 cm
Jaartal: ±  jaren 60/70
Verkocht Prijs: € 275,- (artikel.nr 691)


Zakkroonluchtertje
Mooie romantisch luchtertje met glazen pegels die in een zak naar beneden hangen. De lamp heeft 3 kleine fittingen die van bovenaf naar de pegels gericht zijn.
Formaat: H ± 65, cm en Ø ± 32,3 cm
Jaartal: ±  jaren 40/50
Verkocht  (artikel.nr 800)


Hallampje
Lampje van sierlijk versierd glas met dunne zwarte en gele lijntjes. Het glaasje zit geklemd tussen de zwarte deksel en de versiering aan de onderkant. De bovenkant is van zwart metaal gecombineerd met koper.
Formaat: H ± 50 cm en Ø ± 25 cm
Jaartal: ±  jaren 50
Verkocht  (artikel.nr 1183)


Geatano Sciolari 8 lichten boven
Design lamp van de Italiaanse ontwerper Sciolari. Een sieraad van chromen buizen met met een mooi lijnenspel met aan de bovenkant 8 lichtpunten! Ook heel mooi met kopspiegellampen.
Formaat: H ±  xx cm, met ketting xx cm en Ø ± xx cm
Jaartal: ± jaren 60/70
Verkocht (artikel.nr 839)


Frans hallampje

Koper armatuur met slingers met een rok-kapje van roze naar wit.
Formaat : H: ketting ± 75 + lampje zelf 43 cm Ø 20.
Jaartal: ±  vermoedelijk 1930
Verkocht (artikel nr 312)Tover lantaren hallamp
Hallampje maar ook leuk voor een kinderkamer.
Glas in lood met blauw/rood/geel en amber. het lampje heeft 6 wanden.
Formaat: H ±  57 cm en Ø ±  21 cm
Jaartal: ±  jaren 30
Verkocht (artikel.nr 428)


Art deco lamp
Mooie koperen lamp met 5 kelkjes en in het midden een gesloten midden glas met lamp. De lamp zelf is oud en het witte melkglas is nieuw.
Formaat: H ± 88 cm en Ø ±66 cm
Jaartal: ±  jaren 20/30
Verkocht (artikel.nr 447)


Jaren 50 luchter 6 armen
Mooi ontwerp met ronde armen die aan het zwarte hart zijn bevestigd. Sobere en toch sierlijke vorm. De schuine kelkjes zijn wit en gedecoreerd met goud. Om en om net een ander motiefje. Het koper heeft een mooi oud patina.
Deze lamp heeft grote fittingen.
Formaat: H ± 78 cm Ø ± 72 cm
Verkocht (artikel.nr 982)


Vintage glazen lamp
Prachtige mooie schijf van glas met kleine belletjes. Het glas hangt aan een RVS pendel. Door de structuur van het glas wordt het licht een beetje gebroken.
Formaat: H ± 98 cm en Ø ± 26 cm
Jaartal: ± jaren 1960
Verkocht (artikel.nr 1251)


Info volgt
omschrijving
Formaat: H ± xx cm en Ø ± xx cm
Jaartal: ± jaren 1940
Verkocht (artikel.nr 1283)


Zakkroonluchtertje
Romantisch luchtertje met glazen pegels die in een zak naar beneden hangen. De lamp heeft grote oude fitting. Aan de bloem van de lamp hangen er nog wat pegeltjes.
Formaat: H ± 64 cm en Ø ± 28,5 cm
Jaartal: ±  jaren 40/50
Verkocht (artikel.nr 912)Vintage bollen hanglamp
Prachtige hoge lamp met 5 glazen bollen met luchtbelletjes gecombineerd met (nieuwe) nikkelen glasdragers. Het ophangsysteem van chroom met hout print is samen met het glas uit de jaren 70.
Mooi in een hoek of een trapgat.
Formaat: H ± 190 cm, Ø 40 cm en Ø glas ± 20 cm
Jaartal: ± 1970-1980
Verkocht  (artikel.nr 1208)


Art deco luchter
Prachtige chromen art deco luchter uit Frankrijk. Geeft  mooi licht naar boven door de 5 creme-kleurige schalen (voorzien van nieuwe fittingen).
Formaat: H ±  60 cm, Ø ± 70 cm
Jaartal: ± jaren 20
Verkocht artikel.nr 1138)


Art deco hanglamp
Mooie gestileerde lamp met prachtige koperen ornamenten. Geeft warm licht dat mooi naar boven verdeeld wordt door de 5 kelken. Het gemarmerde glas is wit met een sliertje groen-grijs.
Formaat : H: 83 cm Ø 80 cm.
Jaartal: ± jaren 20-30
Verkocht (artikel.nr 1061)


Oude Gispen plafondlamp
Rond gebold wit glas met subtiele ringen in een antieke pendel met een chromen plafondkapje. De lamp heeft 2 kleine fittingen. Het licht gaat vrij naar het plafond en komt door het glas naar beneden.
Formaat: H ± 70 cm Ø ± 45 cm
Jaartal: ± jaren 1930-1940
Verkocht  (artikel.nr 1422)


Chromen hanglamp
Mooie lamp van 4 chromen bolletjes met een chroom ophangsysteem. Het snoer is zwart en oogt stoer. Mooi boven een tafel,  in een hoek of trapgat.
Formaat: H ± 120 cm Ø ± 25 cm
Verkocht  (artikel.nr 1056)


Sputnik hanglamp
Spage age lamp, geïnspireerd op de ruimtevaart in de jaren 60. De lamp is van chroom met verzilverde plastic ballen. De lamp heeft 7 lichtpunten (kleine fitting) die mooi uitkomen met kopspiegellampen.
Formaat: H ± 88 cm en Ø ± 50 cm
Jaartal: ± jaren 60/70
Verkocht ( artikel.nr 1047)


Art deco lamp
Hele mooie lamp met zwaar koperen armen die mooi loskomen op het zwarte hart van hout. Vijf (Anna groen) oude glaasjes geven het geheel een tijdloze sfeer.
Formaat: H ± 123 cm en Ø ± 64 cm
Jaartal: ±  jaren 20/30
Verkocht (artikel.nr 824)


Hallampje
Lief lampje met een warm geel glaasje beschilderd met hier en daar een goud vierkantje.
Formaat: H ± 100 cm en Ø ± 28 cm
Jaartal: ± jaren 1940-1950
Verkocht (artikel.nr 1231)


Vintage hanglamp Mazega
Waarschijnlijk is dit een Italiaanse lamp maar zeker met drie Murano. Achter het glas zitten de chromen reflectors.
Formaat: ± 38 cm, met ketting H ± 110 cm,  Ø ± 33 cm. Jaartal: ±  jaren 50-60
Verkocht  (artikel.nr 593)


Art deco hanglamp
Prachtig oude lamp in de Amsterdamse school stijl. De lamp heeft in het midden één grote fitting.
Formaat: H ± xx cm en Ø ± xx cm
Jaartal: ± jaren 1920
Verkocht (artikel.nr 1225)


Jaren 50 luchter 5 armen
Koperen jaren 50 lamp met prachtige witgevlokte grote glazen kappen. Het koper heeft 2 verschillende patina's.
Formaat: ± H 95 cm, Ø 75 cm
Jaartal: ±  1950  
Verkocht  (artikel.nr 1137)


Glashûtte Limburg hanglamp
Prachtige hoge lamp met 5 rookglazen met luchtbelletjes gecombineerd met een koper systeem en zwart snoer. Mooi in een hoek of een trapgat.
Formaat: H ± 235 cm, Ø 50 cm en Ø glas ± 20 cm
Jaartal: ± 1970-1980
Verkocht  ( artikel.nr 1042)


Vintage hanglamp
Mooie lamp die het licht naar het plafond kaatst waardoor je indirect licht krijgt. De lamp is van koper met zwarte delen en  3 zacht gele schotels met een goud randje en dunne transparante lijntjes.
Formaat: ± H ± 40 cm, Ø ± 76 cm
Verkocht  (artikel.nr 1172)


Ronde schaallamp
Gemarmerd en gewolkt wit glas en geaderd met geel en oranje. Geeft mooi licht naar boven en rondom. Deze lamp heeft het originele ophangsysteem.
Formaat: H ± 80 cm en Ø ± 32  cm
Jaartal: ± 1920
Verkocht  (artikel.nr 925)


Art deco lamp
Zeer apart model art deco met matglazen lamellen die vanuit het hart recht op staan. Mooi oud chroom en een glazen kraal in de top. Onderaan komt de kleur van de kraal terug in het glas. geeft mooi en veel licht deze luchter.
Formaat: H 95 cm Ø 80 cm.  
Verkocht  (artikel.nr 890)


Grote Belgische kristallen kroonluchter
Prachtige uitbundige kroonluchter XL in Swarovski stijl met mooi geslepen kristal in 5 ringen aan de onderkant en lange kettingen van bovenaf naar beneden. De luchter heeft aan de binnenkant 11 lichtpunten en rondom 12, Jaartal: ±  jaren 70
Formaat: ± H 130 cm, Ø 90 cm
Verkocht  (artikel.nr 1174)


Koperen Moorse lamp
Handbewerkte koperen bollamp, subtiel bewerkt met streepjes in de vorm van van bloemen. De kap kan opengeklapt om de lichtbron te vervangen.
Formaat: H ± 110 cm en Ø ± 30 cm
Jaartal: ± jaren 1960
Verkocht  (artikel.nr 1244)


Vintage Sciolari stijl
Prachtige vintage lamp met 3 transparante amberkleurige craquelé bollen die omringd worden door chromen circels. Geeft leuk en warm licht rondom.
Formaat: ± H 70 cm, Ø 55 cm
Jaartal: ±  jaren 60
Verkocht  (artikel.nr 1125)


Art deco lamp
Hele mooie lamp met oud gewolkt glas, de kelkjes hebben een fijn goud randje. Deze lamp heeft 5 armen en in het midden een bolle glasplaat met daarachter nog 2 lichtpunten.
Formaat: H ± 83 cm en Ø ± 68 cm
Jaartal: ±  jaren 20/30
Verkocht  (artikel.nr 799)


Hallampje
Lampje van sierlijk versierd glas met dunne zwarte stippen en doorzichtige lijntjes. Het glaasje zit geklemd tussen de glazen deksel en de koperen dop aan de onderkant.
Formaat: H ± 75 cm en Ø ± 26 cm
Jaartal: ±  jaren 50
Verkocht  (artikel.nr 1184)

Jaren 50 lamp 5 armen
Mooie korte lamp die breeduit licht geeft door de ruimte.
Een combinatie van koper, zwart en wit. De schuine kelkjes zijn wit, de kelken zelf hebben graanvormen in zwart met een geel accentje en gouden randjes.
Formaat: H ± 36 cm B ± 82 cm
Verkocht  (artikel.nr 981)


Ronde schaallamp
Gemarmerd en gewolkt glas in zacht geel en geaderd met bruine en slierten met een tikje rood. Geeft mooi licht naar boven en rondom. Deze lamp heeft de originele touwen en een koperen plafondkap.
Formaat: H ± 103 cm en Ø ± 34  cm
Jaartal: ±  1920
Verkocht  (artikel.nr 812)


Getrapte schaallamp
Gemarmerd en gewolkt glas in warm geel en geaderd met bruine slierten met een tikje rood. Geeft mooi licht naar boven en rondom. Deze lamp heeft de originele touwen en een bakelieten plafondkapje.
Formaat: H ± 85 cm en Ø ± 35 cm
Jaartal: ±  1920
Verkocht  (artikel.nr 567)


Vintage hanglamp
Elegante lamp van koper uit de jaren 50 met bijpassend glas uit die tijd. Het glas heeft kleine witte streepjes diagonaal.
Formaat: H ± 75 cm en  Ø ± 78 cm
Jaartal: ±  jaren 50
Verkocht  artikel.nr 475)


Vintage hanglamp

Elegante lamp van koper uit de jaren 50 met bijpassend glas uit die tijd. De ronde schalen hebben een fijn kantmotiefje en het licht gaat vrij naar boven en difuus rond door het glas.
Jaartal: ±  jaren 50
Verkocht  (artikel.nr 1063)


Bijzondere school lamp
Mooie origineel oude lamp met aan de lange pendel een blauw glazen sier-element die ook over de stang in hoogte kan schuiven.
Formaat: H ± 145 cm en Ø ± 30 cm
Jaartal: ± jaren 30
Verkocht   (artikel.nr 1036 )


Pendel lamp met glas
Mooi gemarmerd glas in rood tinten. De pendel is uitschuifbaar waardoor de lamp ook aan een hoog plafond goed tot zijn recht komt.
Formaat: H ± 100 t/m ± 135 cm en Ø ± 17 cm
Verkocht  (artikel.nr 811)


Amsterdamse school lamp
Hele mooie oude lamp met prachtige gestileerde koperen elementen gecombineerd met houten delen. De zacht roze glazen kapjes zijn gewolkt.
Formaat: ± H 67 cm Ø ± 70 cm
Verkocht  (artikel.nr 885)


Antiek geslepen glazen lamp
Prachtige klassieke lamp met helder geslepen kristalglas. breekt het licht mooi. het glas hangt aan de glasdrager door middel van schroefjes.
Formaat: H ± 127 cm en Ø ± 325  cm
Jaartal: ± 1940
Verkocht  (artikel.nr 1010)


Doria bollamp
Duits glas van Doria met een speciaal craquelé effect in zacht okert, (er is een heel klein stukje glas van de hals onder de houder af) De glasdrager is van messing.
Formaat: H ± 140 cm en Ø ± 30 cm
Jaartal: ± jaren 1960-1970
Verkocht (artikel.nr 1233)


Geatano Sciolari 5 lichten boven
Design lamp van de Italiaanse ontwerper Sciolari. Een bijzondere combinatie van chroom, geel en glas. Deze lamp heeft mooie contrasten tussen modern en klassiek.
Formaat: H totaal  ± 75 cm en Ø ± 50 cm
Jaartal: ± jaren 60/70
Verkocht  (artikel.nr 917)


Geatano Sciolari 8 lichten onder
Design lamp van de Italiaanse ontwerper Sciolari. Een bijzondere combinatie van chroom met leer. Deze lamp heeft mooie contrasten met de chromen buizen in een vierkant gezet met aan de onderkant 8 lichtpunten!
Formaat: H totaal  ±  90 cm en Ø ± 52 cm
Jaartal: ± jaren 60/70
Verkocht  (artikel.nr 882)


Venetiaanse hanglamp
Het glas is in Venetië in het metalen frame geblazen. Vandaar dat ze allemaal net iets anders zijn. Deze heeft weer een ketting met haken.
Formaat: H  totaal 110 cm Ø  ±  30 cm
Jaartal: ±  2e helft 20e eeuw
Verkocht (artikel.nr 973)


Art deco hanglamp
Mooie lamp met origineel glas (gewolkt en gemarmerd).
Geeft prachtig warm licht dat mooi verdeeld wordt door de 5 kelken en de bolle glasplaat aan de onderkant.
Formaat : H: 80 cm Ø 73 cm.
Jaartal: ±  jaren 50
Verkocht (artikel nr 233)


Romantische Franse bol
Blikvanger van mooi oud zwaar glas met glimmende en matte delen. Gevat in een koperkleurige glasdrager. Helaas is er een groot stuk glas weg onder de glasdrager (onzichtbaar). Een lamp te vervangen is lastiger.
Formaat: H ± 80 cm en Ø ± 26 cm
Jaartal: ± 1940
Verkocht (artikel.nr 602)


Vintage hanglamp
Vijf prachtige matte melkglazen die geklemd zitten in koperkleurige draadhouders, makkelijk af te halen als er een lampje moet worden vervangen.
Formaat: H. ± 79 cm en Ø 76 cm
Jaartal:  jaren 50
Verkocht (artikel nr 265)


Vintage hanglamp
Speelse lamp met koperen armen uit de jaren 50 met bijpassend glas uit die tijd. Het glas heeft gouden ster of zon vormen op het zacht gele glas. Het hart van de lamp is hoogglans zwart.
Formaat: H ± 30  cm en Ø ± 77  cm
Jaartal: ±  jaren 50
Verkocht (artikel.nr 804)


Franse kroonluchter (6 armen)
Echt oude kroonluchters met hand gemaakte glasribben. De lamp heeft 6 armen en zijn rijk versierd met pegels en kleine bloemetjes.
Formaat: H 115 cm lamp H. 57  cm en Ø ± 52  cm
Jaartal: ±  jaren 40
Verkocht (artikel.nr 822)


Jaren 50 kroonluchter

Messingkleurig armatuur met de originele glazen bollen.
Formaat: H. ± 60 cm en Ø 60.
Jaartal: ± 50
Verkocht (artikel nr 228)Art deco school lamp (oost europa)
Originele lamp met creme kleurig glas in een bijzondere vorm. Het glas heeft ook een stempel met het merk CMS triplex krasas. De pendel hoort er origineel bij.
Formaat: H ± 60 cm en Ø ± 26 cm
Jaartal: ±  1930
Verkocht (artikel.nr 569)


Franse schaallamp
Prachtige Franse glazen lamp met bloemstructuren. Hangt aan het originele touwsysteem. Deze lamp heeft een koperen fitting met porselein. 
Formaat: H ± 35 cm en Ø ± 35 cm
Jaartal: ± 1920
Verkocht (artikel.nr 806)


Frans rozenlampje

Klein luchtertje met roze rozen van handgemaakt keramiek gecombineerd met kleine kristalletjes. Ook bovenin bij de fitting zit een bloem-vormig schaaltje waar het lampje uit komt.
Formaat: H ± 50 cm en Ø ± 31 cm
Jaartal: ±  jaren 40
Verkocht  (artikel.nr 807)


Hanglamp van gemarmerd glas
Mooie combinatie van een oude glastechniek met een moderne pendel van RVS.  Deze lamp is nieuw maar gaat uit de collectie. Het glas wordt niet meer gemaakt. We hebben er nog 1....
Formaat : H: 125 cm Ø 30 cm.
Verkocht  (artikel nr 375)


Cerchio di luce (eigen ontwerp)
Zwart houten circel met koperen accenten. De lamp heeft antieke glazen kapjes die het licht heel warm verdeeld over de ruimte. Het oranje snoer geeft een eigenwijze uitstraling aan het geheel.
Formaat: H ± 95 cm Ø: ± 85 cm
Verkocht


Geatano Sciolari 24 lichten
Design lamp van de Italiaanse ontwerper Sciolari. Een sieraad van chromen buizen die zowel onder als boven lichtpunten heeft (24 lichtpunten)!
Spectaculaire lamp uit de jaren 70 die tijdloos en modern blijft en erg geliefd.
Formaat: H ±  xx cm, met ketting xx cm en Ø ± xx cm
Jaartal: ± jaren 60/70
Verkocht (artikel.nr 817)


Geatano Sciolari
Een prachtige kroonluchter (Italiaans design van Geatano Sciolari). Heeft 21 lichtpunten in 3 etages van chroom. Echt een collectors item! Geeft prachtig licht en een monumentale uitstraling!
Formaat: H 120 cm incl. stang, Ø 46
Jaartal:  jaren 70
Verkocht (artikel nr 239)


Geatano Sciolari
Design lamp van chroom met perspex onderkanten waardoor de lamp als het ware oplost naar beneden.
De lamp heeft 6 lichtpunten die in driehoeken zijn bevestigd. De originele plafondkap is aanwezig .
Formaat: H ±  40 cm, met ketting 105 cm en Ø ± 32 cm
Jaartal: ± jaren 60/70
Verkocht (artikel.nr 597)


Maria Theresa kroonluchter 2 stuks
Echt oude Maria Theresa kroonluchters met hand gemaakte glasribben. De lampen hebben 8 armen en zijn rijk versierd met eikenblaadjes en kleine bloemetjes.
Formaat: H totaal ± 105 cm of kort 75 cm en Ø ± 67 cm
Jaartal: ±  jaren 40
Verkocht (artikel.nr 701)Franse luchter
Prachtige oude romantische luchter uit Frankrijk. Deze lamp heeft zowel grote kristallen als kleinere. In het midden zitten iets lila kleurige pegels in een kring waar achter 1 lichtpunt zit.
Formaat: H ± 85 cm en Ø ± 38 cm
Jaartal: ±  ergens tussen 1930 en 1960
 (artikel.nr 702)


Glazen hangschaal
Gewolkt glas, gewolkt in de kleuren rood, oranje en wit. Geeft een prachtige dieptewerking en kleurenpracht! Hangt aan 3 gedraaide origineel oude touwen die bovenin samenkomen bij een knoop en een kwastje.
Formaat: H 67 cm en Ø 36 cm
Jaartal: ±  jaren 40
Verkocht (artikel.nr 755)


Hallampje
Mooi sober lampje uit de jaren 50 van koper en glas.
Ook de bovenkant is van zachtgeel glas met transparante streepjes.
Formaat: H ± 67 cm en Ø ± 19,5 cm
Jaartal: ±  jaren 50
Verkocht (artikel.nr 478 )


Art deco lamp
Mooie koperen lamp met 5 kelken en een gesloten lamp in het midden. Het glas is origineel gemarmerd wolkenglas. Dat zie je goed als de lamp aanstaat.
Formaat: H ± 102 cm en Ø ± 65 cm
Jaartal: ±  jaren 20/30
Verkocht (artikel.nr 446)


Oude plafonniиre
Prachtige lamp van roze glas, koper en vlechtwerk met een franje er aan.
Jaartal: ±  jaren 20
Formaat: H ± 45 cm en Ø ± 30 cm
Verkocht (artikel.nr 304)


Hallampje
Bijzonder lief lampje uit de jaren 50 van koper, zwart metaal en glas in crème met goud, zwart en rode streepjes.
Formaat: H ± 83 cm en Ø 27 cm
Jaartal: ±  jaren 50
Verkocht (artikel.nr 477 )


Art deco schaal hanglamp
Mooi gemarmerd wolkenglas in de kleur groen/geel met een bruine touch. Voorzien van nieuw gedraaid stoffen snoer in het midden.
Formaat: H 95 cm en Ø 40 cm
Jaartal: ± 1930
Verkocht (artikel.nr 448)


Dijkstra hanglamp
Goudkleurig geborstelde aluminium lamp. Geeft ook aan de bovenkant licht. Formaat: H. ± 25 cm en Ø 43 cm verstelbaar in de hoogte
Jaartal: ± 70.
Verkocht (artikel nr 91)


Grote glazen Giso lamp
Prachtige grote wit glazen tapse kelk met een strakke nikkelkleurige houder en pendel. De fitting (E27) zit diep in het glas waardoor je nooit in de lamp kijkt.

Formaat: ± H 106 cm, Ø 30 cm
Verkocht  (artikel.nr 1111)Franse luchter
Prachtige oude romantische luchter uit Frankrijk. Deze lamp heeft ook hele grote kristallen en een ronde bol aan de onderkant. In het midden zitten pegels in een kring waar achter 1 lichtpunt zit.
Formaat: H ± 100 cm en Ø ± 30 cm
Jaartal: ±  ergens tussen 1930 en 1960
Verkocht (artikel.nr 601)


Oude lamp van hout
Hele stijlvolle lamp van hout, het lijkt wel zwart gepolitoerd. Het glas is heel verfijnd gewolkt met ook een vleugje beige door het warm-gele glas.
Formaat: H ± 38 cm en Ø ±58 cm
Jaartal: ±  jaren 30/40
Verkocht (artikel.nr 474)


Oud glazen hanglamp
Deze grote gesloten crèmekleurige glazen lamp is voorzien van een antieke grote houder met 3 schroefjes aan de zijkanten. verder is de hoogte uiteraard aan te passen zoals u dat wilt.
Formaat: H ± 125 cm en Ø 40 cm
Jaartal: ±  jaren 40
Verkocht (artikel.nr 451)


Charlotte Periand set
Omgebouwde Infraphil lampen die ontworpen zijn door Charlotte Perriand voor Philps als warmtelampen. Nu als een mooie set met oranje stoffen draad als speels element met het roodmetalic van de lamp.
Jaartal: ±  jaren 1959-1959
Verkocht (artikel.nr 410)


Svend Middelboe Nordisk Solar
Bijzondere design lamp die het licht uitzonderlijk mooi verspreid. Deze lamp is afkomstig uit Denemarken.
Een absoluut krachtig design maar wel mooi rustig.
Formaat: H ± 27 cm en Ø 48
Jaartal:  jaren 70
Verkocht (artikel nr 207)


Glazen hanglamp (Gispen sfeer)
Bronskleurige pendel die in hoogte is aan te passen.
Formaat : H: totaal minimaal 105 cm ± 25 cm verlengbaar. Glazen kap:  Ø 30 cm
Jaartal: ±  vermoedelijk jaren 30/40
Verkocht (artikel nr 371)Oude fabriekslamp 2x

Deze oude kap is omgebouwd naar een chique lamp met een antieke koperen pendel die in hoogte is aan te passen d.m.v. een schuifsysteem. Aan de kop zit er nog een scharnier de de lamp kan kantelen.
Jaartal: ±  jaren 40/50 vermoedelijk
Verkocht (artikel.nr 348)


Ananas-lamp
Oude lamp die geïnspireerd is op een ananas.
Amberkleurig glas, diagonaal geslepen met koper.
Formaat: H ± 60 cm en Ø ± 25 cm
Verkocht (artikel.nr 473)


Franse art deco

Zeldzame lamp van chroom met bijzonder gestileerde zwierige art deco vormen. Met de originele Franse fittingen maar wel voorzien van nieuwe bedrading. Prachtige zachtgele  glazen.
Formaat: H. ± 83 cm en Ø 60 cm
Jaartal:  jaren 30
Verkocht (artikel nr 279)


Art deco hanglamp

Bijzondere lamp met in het midden één glas dat naar boven schijnt en 4 lampen naar beneden. De glaasjes zijn nieuw maar de vorm is wel uit die periode.
Formaat : H: 80 cm Ø 73 cm.
Jaartal: ±  jaren 50
Verkocht (artikel nr 376)


Oude hanglamp

Zes prachtige matglazen en geslepen kappen die het licht mooi diffuus maakt. De lamp bestaat uit twee kleuren koper, donker en gewoon. Een zeer rustige maar toch monumentale lamp.
Formaat: H ± 80 cm en Ø 74 cm
Verkocht (artikel nr 299)

Groen glazen hanglamp

Stevige glazen kap met een koperen ring waaraan de 3 draden naar boven gaan. Van binnen is de kap wit.
Formaat: H 28 cm en B 38 cm
Jaartal: ±  jaren 50/60
(artikel.nr 73) Verkocht


Bruin glazen hanglamp

Dikke glazen kap van bruin met lichte stippels. Van binnen is de kap wit.
Formaat: H 29 cm en B 31 cm
Jaartal: ±  jaren 50/60
(artikel.nr 74) Verkocht
 

 
 
 
 
Opbellen