Lampontwerp & vintage, iets bijzonders in uw huis
 

ER ZIJN MEER VLOERLAMPEN...
Er staan wel meer vloerlampen in de winkel die ik nog niet heb gefotografeerd..... Vraag gerust wat u zoekt en ik kan kijken of ik het heb of aan kan komen.

Over de vloerdimmers
Sommige vloerlampen hebben al een universele vloerdimmer. Deze is geschikt voor:
dimbare led-lampen, halogeen en gloeilampen.

Ook kunnen we op verzoek de vloerschakelaar vervangen voor een dimmer. Voor de 12 Volt lampen zijn andere dimmers nodig. Dus prijzen op aanvraag.


Vintage Harley Davidsonlamp
Prettige leeslamp van chroom en grijs-of zwart. De twee 'koplampen' (geïnspireerd op de Harley Davidson koplampen) hebben flexibele armen waardoor ze goed in alle standen zijn te zetten.  Beide lampen hebben kunnen afzonderlijk aan en uit  d.m.v. een chromen tuimelschakelaar op de kop zelf.
Formaat: H ± 163 cm; Ø voet ± 23 cm. Kap 15x12 cm
Te bestellen meestal (artikel.nr 1890)


Vintage uplighter
Bijzondere uplighter met een vintage kap. In de kap zitten onderin wat gaatjes die het licht speels laten zien.Mooie hoge lamp. De voet is moderner. Deze lamp komt uit ons eigen atelier. (er zit een klein deukje in de kap)
Formaat: H ± 190 cm B ± 28 cm
Jaartal van de kap: ± jaren 70-80 vermoedelijk.
Prijs: € 120,- (artikel.nr 1831)Vloerleeslamp van Nederlandse makelij
Deze staalkleurige lamp is in hoogte verstelbaar en heeft een kap die zowel kan kantelen als draaien waardoor hij zowel als sfeerlamp als wel als lees- of bureaulamp kan dienen. De lamp heeft een E27 fitting en een trekschakelaar.
Formaat: H ± 124-156 cm ; voet 26x18 cm; ±  cm
Jaartal: modern
Prijs: € 85,- (artikel.nr 1892)


Antieke uplighter
Prachtig oude gedraaide voet. Het hout is erg mooi doorleefd en verveeld nooit. De glazen tulp kap van opaalglas laat het licht rondom doorschijnen maar geeft het licht volop naar boven. Deze lamp heeft een universele dimmer met ook een uit-knop.
Formaat: H ± 160 cm B ± 26 cm
Jaartal: rond 1940
Prijs: € 265,- (artikel.nr 1841)


Leeslampje met rozenglaasje
Dit lampje is erg origineel doordat er een rozen-glaasje aan de kop zit. De kop zelf is draai- en kantelbaar en de bovenste arm is ook een gewricht waardoor die  een uitval heeft van 40 cm vanuit de voet. De lamp heeft een voet-schakelaar. Wel in vintage staat maar verse electra en fitting..
Formaat: max H ± 130 cm, Ø voet ± 25 cm,
Jaartal: ± jaren 70-90 vorige eeuw
Prijs: € 145,- (artikel.nr 1838)


Vintage Dijkstra vloerlamp

Bel van te voren voor deze lamp, hij staat even elders. Deze lamp uit de jaren 70 is echt fijn en handig door de uitvouwbare stang bovenaan. Hierdoor kan het licht verplaatst worden naar voren of opzij. De lamp heeft wel forse gebruikerssporen zowel op de voet als onder de kap. Deze lamp heeft 2 grote fittingen en een vloerschakelaar.
Formaat: H ± 155 cm  B (uiterste stand) ± 75 cm
Prijs: € 90,- (artikel.nr 1581)
De lamp is op afspraak in de winkel


Herda uplighter
Deze uplighter heeft een prachtig groen glas (emerald green). Het licht dat er aan de bovenkant uitkomt is neutraal dus niet gekleurd door het glas. Alleen aan de zijkant. Mooi strak ontwerp van RVS met een voetschakelaar.
Formaat: H ± 180 cm B ± 26 cm aan de voet.
jaartal: ± jaren 80-90 vorige eeuw
Prijs: € 145,- (artikel.nr 1828)


Eigenzinnige lamp (eigen ontwerp)
Dit ontwerp uit eigen atelier is bijzonder dor zijn vorm. De richting van de stang lijkt wel een lijntekening. Het smalle jaren 50 glaasje dat de vorm afmaakt lijkt wel een bloem. Glaasje zit geklemd op een E14 fitting (kleine fitting.) Licht gaat diffuus de ruimte in. Deze lamp heeft een voetschakelaar.
Formaat: H ± x140 cm  Ø ± 40 cm
Prijs: € 135,- (artikel.nr 1591)


Vintage Philips lamp met 2 blokspots
Deze mooie spotlamp op een hoge voet is vrij uniek in de kleur aluminium! Blijft een prachtige lamp. De spots zitten vlak naast elkaar en kunnen afzonderlijk kantelen. De vloerschakelaar is dubbel dus ze kunnen afzonderlijk aan of uit. De voet is zwart.
Formaat: H ± 138 cm  Ø voet ± 25 cm
Jaartal: ± jaren 70-80 vorige eeuw
Prijs: € 195,- (artikel.nr 1587)


Italiaanse smeedijzeren lamp met kap
Hele zware handgemaakte lamp uit Italië. Het vlechtwerk is van mooi hoekig vierkant smeedwerk. Prachtig monumentaal  en toch transparant design. de kap is taupe - beige van kleur. De lamp heeft een universele dimmer.
Formaat: H ± 190 cm B ± 55 cm
Jaartal: ± jaren 80-90 vorige eeuw
Prijs: € 435,- (artikel.nr 1842)


Albasten knoop vloerlamp
Prachtige vloerlamp om een muur leven te geven. De kappen zijn van albast en laten het licht werkelijk prachtig door. Het armatuur is heel robuust en is bruin verroest. De lamp heeft een 12V dimmer dus er moeten 12v lampjes in gebruikt worden.
Formaat: H ± 166 cm B ± 46 cm
Jaartal: ± jaren 70-80 vorige eeuw
Prijs: € 145,- (artikel.nr 1832)


Klassieke vloerlamp
Bel van te voren voor deze lamp, hij staat even elders. Mooi koperen lamp met een zeer fraai bewerkte driepoot. De kap is ook uitbundig bewerkt met franjes en kwastjes. Het licht verdeeld mooi en diffuus. Eventueel kan er een universele dimmer worden aangezet voor een meerprijs.
Formaat: H ± 170 cm B ± kap 50 cm, voet 35 cm
Jaartal: ± jaren 30-40 vorige eeuw
Prijs: € 245,- (artikel.nr 1835)
De lamp is op afspraak in de winkel


Klassieke koperen enkele boog lamp
Deze is verkocht maar ik kan er altijd aankomen op aanvraag. Dit ontwerp is erg mooi en functioneel. De kap kan in hoogte en richting te versteld worden dmv de kogel-scharnieren. evenals de kop zelf. Mooi oud gemarmerd glas, wit glas, of iets anders afhankelijk van de voorraad. Deze lamp is in messing, en in het chroom te bestellen.
Formaat: H: ± 175 cm, Ø voet 30 cm,
Afhankelijk welke kap u kiest is de prijs ongeveer €265,- (artikel nr. 1837)Klassieke koperen Berliner lamp
Dit Berlijnse art deco ontwerp is erg mooi en functioneel. De 2 kappen zijn in hoogte en richting te verstellen dmv de kogelscharnieren evenals de koppen zelf. Mooi oud gemarmerd glas of eventueel wit glas, afhankelijk van de voorraad en uw keus.
Formaat: H: ± 175 cm, Ø voet 30 cm,
Jaartal: ±  jaren 40/60
Prijs: afhankelijk welke kappen u kiest is de prijs ongeveer € 310,- (artikel nr. 1837)


Messing hengellamp met glazen kapje
Deze is verkocht maar er is al weer een andere in de winkel met een rood kapje. Het glas zit vast dmv 3 schroefjes. Kan ook een ander glas zijn naar uw smaak! Deze lamp kan gebruikt worden als leeslamp of als up-lighter. Door het mechaniek kan de stang doorgeschoven, gekanteld en gedraaid worden.
Formaat: H ± verstelbaar maar hier 153 cm,
B ± 30 cm (voet)  (artikel.nr 1836)
Prijs afhankelijk van welke kap u kiest: ± €250,-


Multifunctionele vloerlamp
Deze lamp met zijn grote aluminium kap heeft heel veel mogelijkheden door zijn flexibele stang. Deze lamp kan gebruikt worden als leeslamp, tafellamp, up-lighter of als schilderijspot. Deze dimmer kan vervangen worden voor een universele dimmer.
Formaat: (in deze stand) H ± 170 cm  Ø kap ± 35 cm
Prijs: € 145,- (artikel.nr 1592)


Hoge diagonaal lamp (eigen ontwerp)
De voet met de verticaal zijn roomkleurig met een structuurtje. Daar doorheen een schuifbare diagonaal van aluminium en de kop is kantelbaar.
De verticale stang staat uit heb midden van de voet. Dit kan handig zijn met een bank.
Formaat: (in deze stand) H ± 215 cm  B ± 95 cm
Prijs: € 265,- (artikel.nr 1586)


Vintage Dijkstra vloerlamp
Staande lamp met 2 kappen van acryl, geeft heel warm licht. Kappen zijn verstelbaar ook in hoogte. De lamp heeft een mooie originele schakelaar die ervoor zorgt dat de lampen alleen, samen aanof uit staan.
Formaat: H ± 160 cm B 45
Jaartal: ±  jaren 60-70
Prijs: € 265,- (artikel.nr 129)


Blauw zoeklicht op poot
Deze blauwe spot heeft iets van een koplamp.
Mooi geribbeld glas voor de lamp. De stang is van chroom. De kop is kantelbaar door middel van 2 vleugelmoeren. Leuke lamp om een mooie plant of schilderij uit te lichten.
Formaat: H ± 130 cm  Ø ± 28cm
Prijs: € 145,- (artikel.nr 1580)


Theater spot
Deze oerdegelijke theater spot hebben we op een voet gemonteerd. De lamp heeft nog de originele fitting voor de GY9.5 lampen die je nu kan krijgen met als laagste wattage 150 Watt! Is eventueel om te bouwen...of wachten op een LED-versie..?
Formaat: H ± 95 cm D ± 33 cm
Jaartal: De spot is uit de jaren 60 ongeveer.
Prijs: € 155,- (artikel.nr 1845)


Theater spot op bijzondere voet
Deze theater spot hebben we op een voet gemonteerd die zelf gemaakt is van chromen onderdelen in de sfeer van de Art deco, Giso sfeer. De lamp heeft inmiddels een E27 fitting (grote fitting) waar uiteraard een hele grote LED spot in past. De schakelaar zit aan het snoer tussen de 3 poot van chroom.
Formaat: H ± 85 cm, D ± 37 cm, Ø  voet ± 32 cm
Prijs: € 295,- (artikel.nr 1847)

 
Massive leeslamp

Bel even van te voren...deze lamp staat momenteel niet in de winkel. Mooi ontwerp en functioneel. Draaibaar vanuit het midden en ook de kop kan gekanteld worden. Staat momenteel niet in de winkel dus vraag er naar!
Formaat: H: max 166 cm ø voet 28 cm,
B max 111 cm. Jaartal: ± jaren 80
€ 130,- (artikel nr. 953)
De lamp is op afspraak in de winkel


Oroglio halve hoogte (uit eigen atelier)
Deze lamp met een opaal glazen jaren 50 druppel bol is gemonteerd op een aluminium tapse schijf met een mooie slijpstructuur. De stang is van verroest ijzer evenals de metalen glasdrager. De half hoge lamp is mooi op een grote tafel of op de grond.
Formaat: H ± 74 cm, de voet is Ø ± 40 cm
€ 120,- (artikel.nr 1848)

 
Wodan (halve hoogte (uit eigen atelier)

Deze mooie lamp met een mat glazen tapse kelk,
ligt in een houten vorm waar de grote fitting in zit.
De halfhoge lamp is mooi op een kastje of op de grond in een hoek. De sfeer is mooi warm en zacht. Deze lamp heeft een voetschakelaar.
Formaat: H ± 114 cm Ø ± 22 cm
Prijs: € 150,- (artikel.nr 1846)

 

Verkochte lampen die zelf zijn ontworpen, even als voorbeeld:

 
Voorbeeld van vloerlspot eigen ontwerp
Formaat: H ± 165 cm B ± 35 cm
Jaartal: modern
Verkocht
  (artikel.nr 1810)


Voorbeeld van een Uplighter eigen ontwerp
Formaat: H ± 190 cm B ± 15 cm
Jaartal: modern
Verkocht  (artikel.nr 1811)Voorbeeld van een Uplighter eigen ontwerp
Formaat: H ± 180 cm B ± 25 cm
Jaartal: modern
Verkocht  (artikel.nr 1843)


Voorbeeld van vloerlspot eigen ontwerp
Formaat: H ± 165 cm B ± 25 cm
Jaartal: modern
Verkocht (artikel.nr 1261)


Voorbeeld van een Uplighter eigen ontwerp
Hoog: 180 cm ø 25  cm
Jaartal: ±  oud en nieuw gecombineerd
Verkocht  (artikel nr. 460)


Voorbeeld van een Uplighter eigen ontwerp
Hoog: 180 cm ø 25 cm Ø ± 35 voet
Jaartal: ± oud en nieuw gecombineerd
Verkocht (artikel nr.1595)

 
 
 
 
Opbellen